Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1784
12.8.16 15:52
@MartinaCV píše:
dobré ráno, ani ne :? Ono je to asi hodně těmi našimi.. táta je problematický celý život a dost všem přidělává starosti. Mamka má taky svoje mouchy. Když bych to měla nějak shrnout, tak byli zvyklí, že kolem nich denodenně skáču a tak jsem si vlastně ani do 40ti neměla prostor najít partnera a založit rodinu. Hodně využívali mých schopností a jen na to, co způsobil táta bych mohla mít samostatnou adv. kancelář. Pořád ho z něčeho tahat. Je mu 76, mamce 72 a rozhodli se přistavět dům o jednu místnost. To je mamky výmysl, s kterým mě zatěžuje už několik let. Ten jejich barák potřebuje, aby prošel komplet rekonstrukcí, to by měla být priorita a ne přistavovat. Mamka se nechce vzdát svého starého nábytku a krámů, takže si vlastně za půl milionu přistaví místnost, kam to nastěhuje, aby se mohlo pak rekonstruovat. Teď nemají žádný rozpočet a neví s jakou částkou a na co počítat. Do toho táta a jeho celkové životní postoje, kdy on nepotřebuje stavební povolení, nepotřebuje projekt… nebude platit firmu se sekretářkou. Takže ve svém věku po infarktu, po nedávné další hospitalizaci na JIP interna, s cukrovkou na inzulínu tam jezdí s kolečkem se štěrkem a vyvolává konflikty s každým, kdo ho upozorní na to, že je potřeba dodržovat nějaká pravidla a to nejen právní, ale i stavební. Ten štěrk co navezl, není úplně ideální, ale jemu je to jedno i kdyby jim to tam mělo spadnout na hlavu. A těch věcí, co s tím souvisí, je milion. Takže jim dnes vypovím plnou moc, protože jakmile to povedou takhle, přijde kontrola ze stavebního úřadu, dostanou pokutu a budou jiné průsery a mně by to zas přistálo na stole a dělala bych pak možné i nemožné, abych je z toho vysekala. Mamka mě vydírá, vyhrožuje zhroucením, ale že si to celé vymyslela a hodila na mě a že jsem na zhroucení tady adept spíš já, to nikoho nezajímá. Prostě mám pocit, že jsem si za celé těhotenství nevymohla od nejbližší rodiny ohledy. Kdysi mi psycholožka řekla, že mě všichni vnímají jako silnou a schopnou a proto na mě vše valí. Je fakt, že i od lidí kolem jsem zavalena. Není den, kdy by mi někdo nevolal nebo neposlal vzkaz, Marti prosím jedna právní rada.. a já blbec zadarmo kamarádům radím, ležím v zákonech a sepisuju odpovědi, protože žádný právník neví vše z hlavy. Z hlavy víme jen to, čemu se ve své praxi dlouhodobě věnujeme a je to náš denní chleba. No a doma taky jak jsem psala není vše na 100%. Standa se v tomto dost zlepšil, ale prostě stejně je toho hodně na mně, přitom nejsem ve stavu, kdy bych si mohla dovolit toto vše dělat. :(

Marti, uf! 8o :roll: Nemáš to jednoduché. Ty asi nemáš sourozence, že byste se o starost s rodiči víc podělili? Musíš je trochu umravnit. Na tohle si stěžují všichni právníci v mém okolí, a že jich je, každý je zneužívá a má za to, že „napsat jen 1 papír“ zabere čas jen jako napsat seznam na nákup. Tady vymez hranice, protože tě to sežere. Není špatné nastavit limity i vůči své vlastní rodině, protože ona nemá představu, jak pracné její vrtochy jsou. :cert: :zed: Dej se do klidu, protože VŠECHNO a VŠICHNI počkají. Ty a dcera jste teď na 1. místě. To se z toho chceš zbláznit? :? Je rozdíl pomoci rodičům a bezmezně otročit. Má tě čekat nejhezčí období života a ne stresy a nervy z nesoudného tatíka. Dej jim položkový rozpočet, ať viděj, co za práci odvádíš, zadarmo a na úkor sebe a svého dítěte. Doufám, že ti bude lépe a nebudeš takhle vyčerpaná. Posílám moc pozdravů :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciisPuciis
12.8.16 16:04

Holky, napisu az zitra. Dneska se uz vypinam. Jsem doma, jdu uklizet a pak to zaspat, aby to vic utikalo. Snad nebudu v noci cumakovat do tmy. Ahoj.

• Citovat
  • Upravit
1784
12.8.16 16:16
@LuciisPuciis píše:
Holky, napisu az zitra. Dneska se uz vypinam. Jsem doma, jdu uklizet a pak to zaspat, aby to vic utikalo. Snad nebudu v noci cumakovat do tmy. Ahoj.

Papa, a nesmutni! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
12.8.16 16:58
@Kamilaa7 píše:
Holky, já vytírám. Já strašně ráda vytírám podlahu!
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
12.8.16 17:45

@LuciisPuciis ahoj, docitala jsem tady dva dny, to byly zvraty :roll: priznam se, ze kdyz to pak clovek cte naraz a je tam takovy zvrat, tak mam pokazde slzy v ocich. moc ti drzim palce, at do zitra vydrzi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.16 18:08

Fíha, jsem netušila, že jsem fakt neviditelná!!! Hm hm…no nic, nebudu vám to tu už narušovat :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciisPuciis
12.8.16 19:17

UTROGESTAN v den ET - ráno před a nebo po ET?

Holky, prosím o radu - pokud zítra na ET nakonec pojedeme, kdy si mám zavést UTROGESTAN? Mám si přivstat a zavést třebas 3 hoďky před ET, aby se to „stihlo rozpustit“ a nebo mám počkat a zavést až po ET? (beru dle rozpisu 2-0-2). Díky.

PS: pokud nepojedeme, všechny léky vysadím a můžu si dát min. 3 měsíční? oraz od IVF?

Příspěvek upraven 12.08.16 v 19:25

• Citovat
  • Upravit
LuciisPuciis
12.8.16 19:18
@Petruš Z. píše: :lol: :lol: :lol:

Já už taky vytřela. Paráááda! Teď jdu žehlit :-)

• Citovat
  • Upravit
LuciisPuciis
12.8.16 19:19
@marijan píše:
@LuciisPuciis ahoj, docitala jsem tady dva dny, to byly zvraty :roll: priznam se, ze kdyz to pak clovek cte naraz a je tam takovy zvrat, tak mam pokazde slzy v ocich. moc ti drzim palce, at do zitra vydrzi :hug:

Moc děkuji, jsi hodná! Snad to zvládne vybojovat. Musí chudinka škytat na misce, jak na něj myslím :-)

• Citovat
  • Upravit
LuciisPuciis
12.8.16 19:23
@BublinkaL píše:
Tak teď už jen čekání na //, držím palce!
Já mám Langerovou ráda, teď jsem u ní po 3 letech znovu i přesto, že to mám 800 km daleko, mám k ní prostě důveru a vyhovuje mi. A minulý týden jsme u ní byli se synkem (neměli jsem hlídání) a on se v ordinaci počůral, tak jsem říkala, že to určitě každému, kdo k ní dorazí přinese štěstí :lol:

Držím, držím! ;-) Hodně štěstí! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
LuciisPuciis
12.8.16 19:24
@LuciisPuciis píše:
Holky, prosím o radu - pokud zítra na ET nakonec pojedeme, kdy si mám zavést UTROGESTAN? Mám si přivstat a zavést třebas 3 hoďky před ET, aby se to „stihlo rozpustit“ a nebo mám počkat a zavést až po ET? (beru dle rozpisu 2-0-2). Díky.PS: pokud nepojedeme, všechny léky vysadím a můžu si dát min. 3 měsíční? oraz od IVF?

OMYLEM SE MI TO SEM VLOŽILO ZNOVU, PAUUUDON ;-)

• Citovat
  • Upravit
4431
12.8.16 19:47
@LuciisPuciis píše:
Holky, prosím o radu - pokud zítra na ET nakonec pojedeme, kdy si mám zavést UTROGESTAN? Mám si přivstat a zavést třebas 3 hoďky před ET, aby se to „stihlo rozpustit“ a nebo mám počkat a zavést až po ET? (beru dle rozpisu 2-0-2). Díky.

PS: pokud nepojedeme, všechny léky vysadím a můžu si dát min. 3 měsíční? oraz od IVF?

Mně tenkrát řekla Langerová, ať si utrogestan zavedu, jak jsem zvyklá, že si zbytek setře tamponem nebo čím. Že to není problém. Chceš mi říct, že ti tohle nikdo neřekl? Jé, já ti tak držím palce, moc a moc a moc :hug:

Jo a to další IVF. Co jsem slyšela, tak se musí udělat min. 3 měsíce pauza. Je to moc náročné pro tělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
12.8.16 19:53

@LuciisPuciis Mně řekli, že ho mám před ETem spolknout. Ale vždycky, když jsem ho spolkla, tak mi po něm bylo špatně, motala se mi hlava. Asi bych ho klidně zavedla, jak píše @Petruš Z. oni už si s tím poradí. Na zítra ti taky moc držím palce! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
12.8.16 19:54

@MartinaCV Estrofem zvladam, jen teda musim mit pipaka v telefonu abych si vzala..vedet ze je moznost naplasti volim naplast..ted uz je to jedno..Dneska jsem jak na trni cekam telefonat z Gennetu - asi bude az rano a doufam ze probehne KET :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciisPuciis
12.8.16 20:16
@Petruš Z. píše:
Mně tenkrát řekla Langerová, ať si utrogestan zavedu, jak jsem zvyklá, že si zbytek setře tamponem nebo čím. Že to není problém. Chceš mi říct, že ti tohle nikdo neřekl? Jé, já ti tak držím palce, moc a moc a moc :hug:Jo a to další IVF. Co jsem slyšela, tak se musí udělat min. 3 měsíce pauza. Je to moc náročné pro tělo.

Ne, neřekl. Moje dr. není moc studnice informací :-( Odpoví jen na to, na co se jí ptáš, ale když tě někdo vyšokuje po tel., že más poslední embryo, jaksi nemyslíš na to, zda a jak má vzít lék a dr. se mnou neřešila ani prodlouž. kultivaci, zda brát 4. nebo výhradně 5. den blastocystu apod. Neřešila plno věcí, co zjišťuju. Proto mě tak mile překvapil dr. Valachovič. Úplně nebe a dudy. Ale to mě taky nenapadlo, když jsem u něj včera byla na kontrole, se ho na tohle zeptat, protože jsem nečekala, že zůstane jen jedno. Každopádně u naší dr. druhý pokus už nikdy! To bych musela IVF nejdřív sama vystudovat, abych si všechno domyslela a zařídila, protože ona udělá jen nutný základ :pocitac: Ani mi neřekla, kdo jí bude zastupovat v době její dovolené, na koho se mám obrátit :-( Nechala mě prostě bezprizorní a bez informací.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.