Glosa - holky se sluchátky

3531
15.6.20 21:32

Glosa -holky se sluchátky

Někdy kolem roku 2000 (doba Nokia 3310, a kdo měl discman, tak byl king) byl spolužák v Japonsku. Když se vrátil a ukazoval fotky, 90% lidí na ulicích, v metru atd. mělo sluchátka a koukalo do blba. Tehdy jsem si říkal, že to jsou prostě ti samotářští Japonci, a že u nás to nikdy nebude. Dnes jsem procházel od Florence do Podolí kolem řeky, a všechny holky, pod 45 let (kromě jedné), co šly samy, měly sluchátka. Některé telefonovaly. Co tam pořád dámy posloucháte? Nadechnout, vydechnout? Ne, vážně. Proč tomu tak je? Je potřeba pořád poslouchat něco, jinak byste se nudily?
Jen tedy to není záležitost jen žen. Ale u mužů to bylo tak 50 na 50.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
798
15.6.20 21:41

Like :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
15.6.20 21:42

No, vidíš a v Ostravě mi přijde, že se sluchátky převažují chlapi

mi osobně sluchátka vadí, ale v mhd si pouštím a cvičím AJ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.6.20 21:42

@riccius
Já třeba teď vůbec po cestě do zaměstnání nic neposlouchám. Ale byly doby, kdy jsem poslouchala Breakthru od Queen a pochodovalo se mi líp, v buse jsem neusínala. Nedovedu si to představit třeba při obyčejné procházce, to vnímám okolí, zvuky, vůně… Na kole neposlouchám nic, musím se soustředit na řízení. A neběhám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.6.20 21:47

@riccius já je mám hlavně v práci.. A na ulici taky.. Poslouchám hudbu.. Jindy není čas :mrgreen: ale jen kdzy jsem sama, to je fakt výjimka.. V práci mě to uklidňuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3531
@martina.se píše:
@riccius já je mám hlavně v práci.. A na ulici taky.. Poslouchám hudbu.. Jindy není čas :mrgreen: ale jen kdzy jsem sama, to je fakt výjimka.. V práci mě to uklidňuje..

Hmm, v práci a na ulici. - to je tak 10 hodin denně, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122419

Asi si hrají na Otíka Rákosníka :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.6.20 21:48

@bublinek to je fakt.. Baby většinou zvani :mrgreen: ale je fakt že jsem byla vesměs jediná ženská se sluchátky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.6.20 21:49
@riccius píše:
Hmm, v práci a na ulici. - to je tak 10 hodin denně, ne?

V práci tak 4 hodiny z 8:30, chvíle, kdy jdu smam po ulici bez dětí je vzácná.. Týdně tak 30 minut 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
923
15.6.20 21:51

Když jsem ještě bydlela na Podolí, tak jsem měla na běhání stažené podcasty, audioknihy. Ruch velkoměsta mě rozptyloval, takže na plné pecky. Hudbu nikdy, rozhazuje rytmus pohybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3531
15.6.20 21:51
@Russet píše:
@riccius
Já třeba teď vůbec po cestě do zaměstnání nic neposlouchám. Ale byly doby, kdy jsem poslouchala Breakthru od Queen a pochodovalo se mi líp, v buse jsem neusínala. Nedovedu si to představit třeba při obyčejné procházce, to vnímám okolí, zvuky, vůně… Na kole neposlouchám nic, musím se soustředit na řízení. A neběhám.

Samoz. každá holka, co běhala i jela na kole, ta sluchátka měla. Jinak mě by taky to spíš rozptylovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
15.6.20 21:52

Hudbu, audioknihy, podcasty. Už od svého prvního walkmana, kterého jsem dostala v roce 1990.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3531
15.6.20 21:55
@mag píše:
Hudbu, audioknihy, podcasty. Už od svého prvního walkmana, kterého jsem dostala v roce 1990.

A proč si místo té audioknihy nečteš? A stejně tak ty podcasty - nejsem v tom odborník, ale většina toho se dá taky přečíst, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
15.6.20 21:59

@riccius ja ctu a hodne. Audioknihy jsou ale taky fajn. Rada s nimi treba beham. Jsem porad v pohybu, takze mi prijdou vhod. Stejne jako podcasty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15877
15.6.20 22:01

Tričko s nápisem „Jsem debil“ se musí občas vyprat, tak absenci trika nahrazuje nošení sluchátek.
Nejlepší jsou sluchátkaři na koloběžkách, kolech apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí