Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Bandii píše:
V MHD, kterou jsem ještě donedávna jezdila denně, jsou pro mě sluchátka nutnost. A když jsem je náhodou zapomněla doma, byla jsem dost nesvá. Opravdu nechci poslouchat diskuze o másle za 25,90 nebo puberťáky a jejich kecy. Jedná ženská s kamarádkou řešila v autobuse nějakou svou mykozu nebo něco podobného.Jo a taky nepotřebuju slyšet mlaskání a posmrkávání.
Pustím si hudbu a hned je ta cesta příjemnější.
Když jedeš v 5 ráno, lidi nekecaji a spí.
Do/z prace chodim pesky a je to jedina cast dne, kdy mam moznost byt sama a poslouchat co chci. Vubec mi nevadi se obcas zavrit do ulity, lidi mam za cely den az nad hlavu. Posloucham hudbu i audioknihy. Cely zivot hodne ctu, audioknihy jsou fajn zpestreni navic v situacich, kdy se cist neda. Hudbu miluju a rano mi pomaha se probudit. Naucila jsem se nesoudit a nehodnotit ostatni, je to osvobozujici, doporucuju.
@Ijen píše:
Do/z prace chodim pesky a je to jedina cast dne, kdy mam moznost byt sama a poslouchat co chci. Vubec mi nevadi se obcas zavrit do ulity, lidi mam za cely den az nad hlavu. Posloucham hudbu i audioknihy. Cely zivot hodne ctu, audioknihy jsou fajn zpestreni navic v situacich, kdy se cist neda. Hudbu miluju a rano mi pomaha se probudit. Naucila jsem se nesoudit a nehodnotit ostatni, je to osvobozujici, doporucuju.
Ty to bereš nějak zostra. Tahle diskuze je pro odlehčení, pro mě i proto, abych se na to podíval z jiného úhlu a povzdechnutí. A není postavená tak, že chození se sluchátky je kravina a ti co to tak mají, jsou blbí.
Jinak při chůzi se dá i číst.
A jestli nikoho nehodnotíš, přihlaš se do Guinessovy knihy rekordů, protože jsi jediná na světě.
Minulý týden vedle mě sletěla tupá ženská z kola, protože se mě lekla, když jsem ji předjel. Pochopitelně se lekla proto, že měla ucpané uši. Bohužel se jí nic nestalo.
@Zumpa tak na kole je to nebezpecny. To bych si netroufla ani v lese. Natoz potom na silnici. Občas to taky vidim, ale ne moc casto. Pravda je, ze jezdim hlavne po silnici.
I pri behu mam hudbu tak nahlas, abych slysela, co se kde deje. Pri audioknize slysis okoli normálně.
Já mám třeba sluchátka venku ve dvou případech. Když si jdu zaběhat a pak ve vlaku nebo autobuse. V prvním případě je hudba nakopávač, v tom druhém je to o přežití, protože mám sociální fobii a větší koncentrace lidí na jednom místě mi nedělá dobře. Doma pak poslouchám před spaním relaxační hudbu taky do sluchátek.
@Zumpa píše:
Minulý týden vedle mě sletěla tupá ženská z kola, protože se mě lekla, když jsem ji předjel. Pochopitelně se lekla proto, že měla ucpané uši. Bohužel se jí nic nestalo.
Někdo má ucpaný uši, někdo mozek, to si nevybereš…
Pri ceste z/do prace posloucham v buse audioknihy, knihu cist nemuzu, dela se mi tam pri cteni spatne a zroven me nezajimaji rozhovory lidi kolem. Hudbu do sluchatek si davam pri sportu ve fitku, protoze me to “nakopne” k lepsimu vykonu. Na ulici/na kole nic ve sluchatkach neposloucham, nepovazuju to za bezpecne.
@mag píše:
@Zumpa tak na kole je to nebezpecny. To bych si netroufla ani v lese. Natoz potom na silnici. Občas to taky vidim, ale ne moc casto. Pravda je, ze jezdim hlavne po silnici.
I pri behu mam hudbu tak nahlas, abych slysela, co se kde deje. Pri audioknize slysis okoli normálně.
Přesně. To, že mám puštěnou hudbu, neznamená, že neslyším a nevnímám provoz kolem mne.
@OpportunityNox píše:
Přesně. To, že mám puštěnou hudbu, neznamená, že neslyším a nevnímám provoz kolem mne.
Nám nic nalhávat nemusíš. Už jen samotná sluchátka fungují jako zvuková izolace. Tuším, že ve Francii, jsou sluchátka zakázaná.
@Zumpa píše:
Nám nic nalhávat nemusíš. Už jen samotná sluchátka fungují jako zvuková izolace. Tuším, že ve Francii, jsou sluchátka zakázaná.
Nám? Král MY První?
@riccius píše:
Dnes už to divné moc není. Dříve by asi bylo. Jen mi přijde, že se člověk ochuzuje a ty nečekané zážitky, každodenní novost. Taky dost často koukám třeba v mhd do mobilu, ale pak zvednu hlavu, a leckdy zjistím, že je toho o dost víc zajímavějšího okolo mě. Jen se musí člověk všímat.
Nevím, jak dřív. Sluchátka s sebou tahám od doby, co jsem dostala prvního walkmana.
A hlavně podle mě se poslech hudby a koukání okolo moc nevylučuje. Jo, čumění do mobilu už je jiná kategorie.
@OpportunityNox píše:
Nám? Král MY První?
Tak doufám, že nejsou všichni lidé blbí.
Sluchatka na usich mivam zpravidla jen pri behu za predpokladu, ze nebezim po frekventovanem miste nebo ve meste. Na kole a kolobezce to nepovazuju za bezpecne. Jinak jsem sluchatka nosila do MHD, protoze me nebavily jalove rozhovory lidi okolo. Pokud se treba vencim psa, nebo jdu pesky z prace, tak u toho telefonuju bezne, protoze si volam se svou rodinou, kterou vidim tak jednou za 2-3 mesice.