Glukopur v pátém měsíci

24
1.2.14 14:24

Glukopur v pátém měsíci

Mám dotaz… Zítra nám je pět měsíců, už jsme začaly s příkrmy, ale nechce mi pít čaj a ani vodu. Zkoušela jsem jí dávat vodu po lžičkách, ale moc dlouho to nevydržela. Je možné jít dát do čaje trochu Glukopuru nebo mám zkoušet dál tu vodu po lžičkách jestli si na ní třeba nezvykne? Ale pít musí… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1112
1.2.14 14:26

V pěti měsících ještě pokryješ potřebu tekutin kojením nebo UM. Neuč ji na sladké pití. Zkoušej vodu a bylinkové čaje určené kojencům na lžičku nebo z nějakého pítka, experimentuj s různými variantami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
1.2.14 14:28

To právě nechci!! Tak to budu zkoušet teda dál!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
1.2.14 14:34

Mě děti zabrali až na 100% ovocnou šťávu, vodu ani čaj nepil ani jeden. Už jsem to kojením moc nepokryla. Hlavně u syna, tam to trochu hořelo. Ale někdy hraje roli i tvar pítka. Pokud kojíš, tak nabízej vodu nebo čaj. Jestli vezme aspon tri lzíce, tak si myslím, že to bude stačit, oni hned nevyzunknou celou flašku vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
1.2.14 14:37

Malej pije od 5. měsíce granulovaný čaj…a teď i šťávy. Vodu jsem do něj nikdy nemohla dostat.

Edit: jinak pije pouze z malé Avent lahvičky s nejmenším otvorem, jinou nechce…ani učící hrnek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
1.2.14 14:42

Náš malej nepil bylinkové čaje nikdy, spíš štávy, ovocné a zeleninové ředěné vodou, nebo granulované čaje. Určitě nic nezkazíš tím, když mu zkusíš ocukrovat glukopurem tu vodu, lepší než obyčejný cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
1.2.14 14:47

Náš starší nepil do 14 měsíců… pak byl ochoten pít vodu a nic jiného… aktuálně jsou mu 3 roky a pije vodu, 100% džus, mlíko a kakao, čaj nepije doteď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
1.2.14 17:04

Mně taky malá nechtěla čaj, chytla se až na ovocné šťávy zředěné vodou :-)

• Citovat
  • Upravit
24
1.2.14 17:15

Jenže na šťávy je prý ještě malá… Na ty ovocné třeba z odšťavňovače, prý až od osmi měsíců a bohužel nekojím jsme na UM, takže z lahve pije bravurně, ale jakmile zjistí, že to není mléko, tak to prostě nevypije a dělá u toho ksichty!! :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
1.2.14 19:04

@casper já dávala od šesti, jablko. Syn měl snad ještě dřív, v 5.

už jsem normálně dávala ovoce, vlastně jsem s ním začínala. Ale v UM je taky voda. Me syn teď nepije už ani tu šťávu, vodu taky ne, jen zřídka. Má rok a půl a na to že mléko asi dva měsíce nebo tři nevzal do pusy, se po něm může utluct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.2.14 19:47

@casper Nehrotila bych to. Pokud máš pocit, že má tuhé bobky, dávala bych víc vody do příkrmu. Během jídla a po něm nabízet vodu nebo čaj z flašky, učícího hrnku, panákové skleničky, nebo na lžičce. Uvidíš, co mu bude nejvíc vyhovovat. To dítě nemusí vypít hrnek čaje. Tekutiny má i z UM nebo kojení.
Rozhodně bych nic nepřislazovala.
Mě začíná pít teprve teď. A to mu už dva měsíce nabízím vodu z učícího hrnku, občas ze skleničky. Nedostatkem tekutin opravdu netrpěl. To dítě k tomu pití prostě taky musí dospět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.2.14 20:14

@casper Nehrotila bych to. Pokud máš pocit, že má tuhé bobky, dávala bych víc vody do příkrmu. Během jídla a po něm nabízet vodu nebo čaj z flašky, učícího hrnku, panákové skleničky, nebo na lžičce. Uvidíš, co mu bude nejvíc vyhovovat. To dítě nemusí vypít hrnek čaje. Tekutiny má i z UM nebo kojení.
Mě začíná pít teprve teď. A to mu už dva měsíce nabízím vodu z učícího hrnku, občas ze skleničky. Nedostatkem tekutin opravdu netrpěl. To dítě k tomu pití prostě taky musí dospět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.2.14 20:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
1.2.14 20:22

Tak my jsme na UM, takže malý vypije z lahve vodu, fenyklový čaj, někdy i granulovaný. Máme fenyklový čaj od Aphoteky. Je takovej sladší, ale není v něm žádný cukr nebo sladidlo. Nesnáší zeleninové a ovocné šťávy. Denně vypije cca 150 ml. Nicméně podotýkám, že dost málo jí (tedy myslím pije mléko), takže možná proto tekutiny dohání čajem. Někdy mám pocit, že by raději pil místo mléka ten čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
6.2.14 09:13

Já vím, že prodávají speciální cukr pro tyhle mrnˇata mi ho nezkoušely :nevim: nebo se poradˇz doktorkou ta ti určitě poradí jak na mimčo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí