Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ona je především hodně drahá ta náplň, je v tom drahá termolabilní barva, které je navíc potřeba uvolňovat na papír víc než u klasického pera (on to vlastně není pigmentový inkoust ale chemické barvivo, takže spotřeba je větší) a rychleji dojde. Holt cena za tu gumovatelnost
Ale vynález je to fantastický, o tom žádná ![]()
@jkra píše:
Pilot je nejlepsi. To je realita.
No nevím, s Pilotem mám zkušenost, že tuha byla z poloviny plná a přitom už nepsala. Kupovala jsem je na různých místech, takže to nemohla být vina obchodu a stalo se nám to asi 10×. Při těch cenách za náplň
![]()
S PERRO jsem měla taky špatnou zkušenost, ale koupila jsem ho po problému s Pilotem znovu a dobrý. Takže u nás PERRO. A co vidím u dětí ve škole, tak ho mají skoro všichni.
Máme to stejně. Pilot je náplň hned pryč. A i když je tam viditelně ještě půlka náplně, nepíše. Koupila jsem Perro a synovi moc nepíše - jako by se rozvrže hrot a nechytá na papír. Myslela jsem, že je to tím, že syn hodně tlačí? Vrátili jsme se k pilotu… Druhé dvě značky neznám.
Máme Pilot a náplně jsem teď koupila na Aliexpressu. Píšou dobře, ale máme je teprve kratce.
Cetla jsem nekde, ze v Kauflandu nekdo kupuje jejich znacku gum.pera. Jeste jsem nezkousela, ale chvali si to.
@Jar Jar píše:
Ona je především hodně drahá ta náplň, je v tom drahá termolabilní barva, které je navíc potřeba uvolňovat na papír víc než u klasického pera (on to vlastně není pigmentový inkoust ale chemické barvivo, takže spotřeba je větší) a rychleji dojde. Holt cena za tu gumovatelnostAle vynález je to fantastický, o tom žádná
@Pipet píše:
Mě jednou dcera nakrkla, jak schválně odflákla úkol, tak jsem jí ho vyžehlila:mrgreen
- kupuju Pilot.
My jsme daly ve skole pisemku do kopirky, ze jedna strana popsana a druha prazdna, nenatistena, ze se to dotiskne. Zmizlo vse napsane
. Zustala oprava chyb, ale bez chyb. Decka maji zakaz pouzivat gumovaci pera na pisemky, diktaty atd..
Nebo se stalo, ze koumaci opravenou pisemku vygumovali, opravili spravne a pak se to dohadovalo, ze p. ucitelko vy jste spatne opravovala. Drzouni mali. Takze gumovaci smi pouzivat, kdyz se neznamkuje. Kdyz se jim rekne.
To výžehlení se dá napravit, stačí dát papír na chvíli do mrazáku, všechno se zase objeví
Malý chemický zázrak ![]()
Pouzivame Pilot, dceri vydrzi naplne tyden, kupuju je po kilech. Druha dcera ji zatim ve spotrebe nedohani, ale taky uz zacinaji vic psat… jina jsem ale nezkousela. Jediny muj poznatek zatim je, ze kupuju ty s nasazovacim uzaverem, ne klikaci, ty strasne malo vydrzely,takze jsem krome naplni jeste kupovala porad nova pera.
@Jar Jar píše:
To výžehlení se dá napravit, stačí dát papír na chvíli do mrazáku, všechno se zase objevíMalý chemický zázrak
Tak to Majdě neříkej
![]()
Kupuju Pilot, v podstatě každý měsíc několik, syn používá víc barev a spotřebu má vysokou. Jinou značku jsem zatím nezkoušela.