Graco Evo

• Fotoalbum (17)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2760
13.2.13 19:48

@Sanria aha, to jsem nevedela, ze chces otocnou sedacku :think: ale Natasa ti urcite neco doporuci :potlesk: mi se dneska pro změnu vyfouklo kolo u hlubokeho, nikde to neutika ale nejde nafoukat..manžel napruzený, my celý den doma.. pěkná pruda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.13 21:11

Tiež ma napadlo to isté, ta spona na predných kolieskach aj mne kloktá. Tiež som ho kupila už zložený, kolieska už boli pripevnené. Asi to tak má byť, neviem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
13.2.13 21:50

@Sanria tohle bohužel na dálku nezjistím, možné to samozřejmě je, zkus je oddělat a znovu nasadit, promazat,..

asi ano, asi jsi zas u klasického sporťáku, jaký Xlander jsi měla - teda vlastně pořád máš, ne?

Co zkusit navington cadet? http://www.malvik.cz/…kocarek-2013
je otočný, není zrovna na malvíkovi uplně nejdražší, hlavní prodejce je dětský ráj, mají je všechny vystavené. výrobce je totožný s xlanderem, navington je jejich exkluzivnější řada.
 http://www.detskyraj.cz/…on-cadet-new

bohužel, otočné sezení, čtyřkolka - předpokládám, klasický sedák, slušná áha a hlavně slučná cena, to jsou skoro smrtící údery :D

proptpože pak už zbývají snad akorát Harta, Teutonia, gesslein apod., mutsy, :think: :roll: a to jsou pak pěkný pálky :roll: a někdy i pěkný váhy, jako třeba Patron..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
14.2.13 06:58

Natašo díky. X-landera pořád mám, včera jsem osušila Evo od sněhu, složený opřela za skříň a vytáhla tu těžkou X-krávu :-) Navington Cadet byl můj druhý tip, tak jsem myslela, že ten by byl super, když má nafukovací zadní kola, ale najela jsem na diskusi, která tu o něm je a tam píšou, že taky budou hrkat ta přední kola, protože ta už nafukovací nejsou, asi budou to samé co Evo. No asi se na něj pak zajedu podívat do obchodu, ale už bych se pokusila poprosit prodavačku, aby mě nechala ho vyzkoušet venku na povrchu. To nevím, jestli projde, spíš asi ne, co? 8)
JO, požadavky jsi vystihla :-), máš pravdu, asi jsem zas jedna z těch, co by chtěly nemožné, co? :lol: A opravdu ty drahé značky by asi u nás doma neprošly…
Jaktože znáš všechny kočáry na planetě Zemi? :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
14.2.13 07:04

Natašo, co Britax B-Smart 4? Ten má taky pofidérní kola, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
14.2.13 09:53

@Sanria asi že jsem cvok :mrgreen: :mrgreen: no, ale mě když něco baví, tak si všechno okamžitě pamatuju, do nejmenšího detailu.(kéž by mi takhle šly třeba věci do práce :D :D ) takže mi stačí prohlídnout stránky výrobců, obchodů, a pamatuju si kdo co vyrábí, základní vlastnosti, váhu, atd. :mrgreen:

britax B-smart je neodpružený a skoro všichni si stěžují.. myslím, že to by bylo z bláty do louže.. jestli nejsi happy s Evem, tu by to bylo stejné, kola drncají.

jaký máš typ toho Xlandera? XA, X1, X3? tipuju XA??? (vždycky měznovu překvapí, jak je těžký…)

ty drahé se dají pořídit levněji použité, což taky není k zahození, ono ty dražší kočárky jsou prostě často lepší v tom, že mají některé věci vychytané a pak některé jsou o dost lehčí..

ale je to tak, jak jsem psala.
otočné kočárky mají kolem 10kg s plastovkama, kolem 13 ty nejlehčí sportovní a kolem 15 kg ty terénní. to je bych řekla největší problém co se váhy týká, ten požadavek na otočnost..

mezi svými kočáry jsem měla jen jeden s otočným sedákem, a upřímně, podruhé bych brala tento typ max. mezi 6m a rokem. a i tak jen pro děti, které to přímo vyžadují…
(mně se hrozně osvědčil babyjogger, který má vzádu takovou síťku, a tou na mě prcek koukal. plus ten kočár měl gelová kola, jízda měkká, sedák je kynklal, nedrncal a měl 12kg. jenže to je ono, ten otočný sedák.. )

a trojkolku ne, viď?
páč mezi trojkolkama má třeba Jané slalom reverse 13kg podle maminek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
14.2.13 12:07

NO abych pravdu řekla, tak ani nevím, co mám :( Dostala jsem ho od kamarádky (po dvou dětech). Na stříšce sporťáku je ale XT, je to možné? Bude to asi model z roku 2008, protože jim se to první dítě narodilo v lednu 2009… Má nafukovací kola, takový pneumatiky se vzorkem… Jsem marná, že? :lol:

Máš pravdu, že otočný sedák je tak do jednoho roku, malá bude mít rok 1.3. Jenže já už to chci koupit s tím, že si ho nechám na druhý dítě a tam bych to využila víc. Strašně mi vadí, že na ni nevidím, když jdu s tím X, tak každých sto metrů zastavím a koukám, jestli nespí a nemám ji položit, jestli neožužlává bundu, jestli není zkřivená…

do trojkolky se bojím jít…

KDyž se tak na to dívám, asi jsem se dala do hledání takového kočáru, jakobych dítě teprve čekala… Asi je to tím, že se cítím ochuzená o ten výběr takového kočáru, který bych chtěla, protože jsem ho dostala a vybírat jsem si tudíž nemohla… Myslíš, že si mám koupit něco jednoduchého, bez otočného sedátka, ve stylu golfek, ale nehrkací, za pár šlupek a „pořádnej“ kočár řešit, až opravdu to druhý budu mít? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
14.2.13 13:01

@Sanria předpokládám, že má 4 kola? a ta přední jsou otočná? nebo jsou pevná? máš obrovskej košík?? nebo takovej normoš? nebo má 4 pevná kola a takový zvláštní péra?
XT asi nemáš, to je trojkolka :)
v tom roce se vyráběly X1, X3, XA, XT. Ty první dva mají pevná kola. X1 má takový barevný péra, celkem malý koš. X3 se vyznačuje obrovským košem, má 4 pevná kola. XA má ta přední otočná, byl to ojeden z prvních tohoto typu. XT má 3 kola. všechny jsou nafukovací. jiné tehdy ani Xlander nedělal. a všechna kola měla vzorek. až později přišla kola hladká..

Já si nejsem jistá, jetsli bys měla mít něco lehkého ve stylu golfek, když ti Evo vadí, že hrká. páč takhle asi hrkají všechny golfky :)
nebo máš vadný kus a smůlu, já to takhle posoudit nedovedu, jetsli je to normální na tento typ, nebo jestli je to vada kusu. mně se třeba nezdálo, že by moje elea nějak hrkala. ano, kola vydávají malinko jiný zvuk když jedou, ale hrkání to není. ano, jízda není tak měkká, ale nebývá to děs. i miminko jsem vozila v golfkách! (cybex)

když jsou přední plastová a zadní nafukovací, pořád je to trochu jiná jízda, než když jsou všechna plastová.

ven tě žádný prodejce s kočárem nepustí, bohužel.

Ať přemýšlím, jak přemýšlím, pořád mě nenapadl žádný vhodný :( páč buď stojí 13tis, nebo mají plastová kola. buď mají 15kg, neboneotočný sedák :( :( Ten cadet byl fakt jediný..

napadl mě Firkon verano long, jako kalsický sporťák. tedy, kombinace.
není extra drahý. prodává se s korbou. má otočné sezení, ta přední kola jsou otočná, nafukovací jsou všechna. verze long mají dlouhé prostorné sedáky. korby jsou velké. ale jsou to 13-14-15kg kočárky..
ale recenze na ně jsou dobré..
nakombinovat siho můžeš jak chceš.
koukám, že teď mají i nízkoprofilová kola, ale ta nafukovací tam pořád jsou.

k ofiko váhám musíš aspoň kilo přihodit. píšou 12,m myslím že má 13kg.

chtěla jsem ti dát odkaz na obchod, kde se přímo firkonama zabývají, a el emimino dlouhodobě přístup blokuje, nechápu proč.
je to www. batolatko. cz, najdeš tam všechny firkony..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
14.2.13 13:38

Jo, mám 4 kola, přední jsou otočná o 360 stupňů, košík podle mě je dost velký… Je to XA, vzpomněla jsem si, že jsem kdysi chtěla dokoupit nový koš (tento je prověšený) a prodavačka mi tenkrát ten kočár „identifikovala“, dohledala jsem to v mailu…

Firkon je fakt něco, jak mám. Asi nejsem typ matky, která bude mít víc kočárů (teda až se zbavím Graca :-) ) Nechám to asi být. Dítě jsem vrátila dnes do Xka a žiju :,(

Mimochodem, zkoumala jsem to Evo, ten úpon předních kol je nějaký volný, zkusím se vrátit do obchodu, jestli to vážně není nějaká závada…

Moc děkuju za rady a čas strávený nad mým „problémem“. Já se zase ozvu :-) Děkuju!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
14.2.13 14:19

@Sanria jestli je ten úpon kol volný, zkus reklamovat, nebo ať ti aspoň poskytnou servis,.. volný by být neměl! třeba to nakonec nebude tak hrozné!

jj, firkon je totiž asi jeden z mála typů, které neváží metrák, mají slušné ceny, a hlavně to otočné sezení, které jsi chtěla. a kdybys ho chtěla na další dítě…

myslela sjem si, že máš XA.. většina s xlanderem má XA a on je těžký a blbě skladný.. i když mi přijde, že ty staré verze byly skladné lépěji :)
(ten maličký koš má X1:))

a není zač :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
14.2.13 14:29

Natašo, ještě bych se chtěla zeptat, jestli je normální, že i po první jízdě byly v kolečkách dírky od kamínků. Když jsem kamínky odšprtla, zůstaly dírky i půl centimetru velké a několik milimetrů hluboké… jen, aby mě v obchodě neuchlácholili, že to je normální. Mě se to nezdá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
14.2.13 14:34

@Sanria bohužel, u tohoto typu kol to normální je.. ono je to teď hrozné, páč kola jsou nová, a díry se dělají velké, ale bude to stejné i dál. kola se trochu ojedou a nebude to tak vidět, některé díry se tím ojetím zatáhnou,..trochu… nejhorší jsou navíc ty štěrčíky, se kterými se sypou chodníky místo solení. to je na tahle kola doslova mor. až uklidí, bude to lepší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
14.2.13 14:40

Ok, díky. Tak přesně ten štěrčík mi ty dírky udělal :-) Tak jsem zvědavá, jak dopadnu v obchodě. zatím pa :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucka.lienka
2.3.13 19:48

@Sanria @Nataša Ahojte,prečitala som celu konverzaciu a mam rovnaky problem, hladam kocik aby mal nafukovacie kolesa kvoli drncaniu a aby sa dal otocit maly ku mne+aby sa zmestil do mensieho kufra :)takze som rada ze nie som jedina taka,,narocna " :)ja kupim aj z bazaru ak najdem do 150eur..ale zatial 0bodov…Inak klobuk dole Nataša ozaj maš super prehlad

• Citovat
  • Upravit
42
3.3.13 07:16

Ahojky, no já jsem ještě nic nenašla. Ono by bylo, ale nevím, jestli do 150 EUR, ale Nataša má megapřehled, ta něco vymyslí. Já už pomalu ustupuju od požadavků, všechny asi nesplní žádný kočár… :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí