Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Petra 1982 No budu Peťi upřímná trochu jsem si pročítala vaši diskuzi a teda nevím, jestli by to byla výhra přejít do FM podle toho co píšeš. No myslela jsem obecně, jelikož já jsem ve FN olomouc a tam se neplatí spermiogram, genetika, hormonální profil prostě žádné vyšetření…platila jsem jen 15 500,– za IVF.
@jaket
Jaket, ale za horm. profil neplatíš, za genetiku a imuno taky ne, jen za spermiogram 500 kč a u hyster. 500 kč za narkózu. Já na FN Olomouc neslyšela od ženských z Fertimedu nic dobrého, ale každá má jinou zkušenost. Ze zkušenosti vím, že všichni chválí ty, co jim k miminku pomohli. 15.500 za IVF je dobrá cena a bylo to včetně AH, ICSI(PICSI, IMSI) a PK? To je důležité. Holé IVF moc nestojí, připlácíš si za nadstandardy. Já třeba ve Fertimedi platila i za UTZ. U Čaplygina ne, takže tak. Taky záleží odkud jsi… Sama jsem si tím prošla, takže vím jaký to je nápor na finance. Tak ti přeji, ať se dobře rozhodneš. ![]()
@Petra 1982 Né to bylo Pe´ti komplet za vše. Ale nějak to tam psychicky nedávám…jsou hodní o tom žádna, ale nejsou tam žádni odbornici…no mě docela odrazuje že Čaplygin spolupracuje z Ostravským car, nemají,,pry,, moc uspěchu…ale jak píšeš každý chválí své…te´d se chystám k psychologovi a pak v olomouci na KET, ale pak uvažuji o změně. Nechtěli mi udělat hysteroskopii pry až po druhém neúspěchu. Já nemám ovulaci a manžel málo pohyblivých spermii…léči to Čaplygin a nebo to taky řeší IVF?
@jaket
No Jaket a proč nemáš ovulku? Máš vysoký prolaktin nebo proč??? A po Clostíku ovuluješ??? Na ty spermie ti doporučí Čaplygin Supradyn. A jaké máš imuno? A postkoj. test? a hormony vpořádku? A jak dlouho se snažíte? To vše on váží. Je to dobrý doktor, ale chybí mu empatie. Do IVF tě hned nežene, já šla na IVF u něho až víc jak po roce. Ale musíš mít kompletní všechna vyšetření než tě na něj pošle. To že spolupracuje s Gyncentrem mě taky netěšilo, ale tam jdeš opravdu jen na embryotransfer, jinak vše probíhá u něj. Na tom embryotransferu je ten doktor velice příjemný a personál taky. Žádný stres, poležíš hoďku a jdeš domů…Když ti z prvního IVF zbylo i na KETík buď ráda, to je super.
Zajdi za tím psychologem, zajdi na KETík a možná ani žádný přesun do jiného CARu nebudeš muset řešit. Držím palce ![]()
Ahojky Baby,
k podobnému léčiteli jsem chodila teď před třetím IVF. Taky léčil jakoby svou „silou“. Jak vidíš IVF nevyšlo, ale aspoň poprvé jsem měla pozitivní TT. Takže aspoň takový malý úspěch. Před KETem jsem už k němu nechodila a KET se totálně nevyvedl. Takže nevím, jestli to bylo tím
A kolik si prosímtě bere a jak dlouho na tebe působí??? A jestli chce i partnera, no myslím, že mu to můžeš klidně říct, ten můj je taky skeptik, ale chodil se mnou a stál při mě. Oba jsme tomu ale hodně věřili, to je myslím důležité. Tak ti přeji hodně štěstí…
![]()
Drž se holka…
Ahojky Hermiono,
já teď čekám na ovulku a zase to zkusíme přirozeně…
Co se týká nervů, asi to fakt nedám, chtěla bych k tomu psychologovi, no nedovedu si představit o tom s někým mluvit, jen na to myslím a červenají se mi oči a nabíhají slzy… V práci taky fičák, tak to pořád odkládám a odkládám a patlám se v tom a patlám…
![]()
Co se týká vypovídání se kamarádce, no už tím nechci nikoho obtěžovat. Jsou to 4 roky dokola, stále stejného omílání… Po tom KETu jsem si řekla, že už o tom s nikým mluvit nebudu a je to lepší. Prostě jen řeknu, že co se dalo, to jsme udělali a už je konec. Už dál nemůžem. Už se o tom nechci bavit. Chápu, že ono poslouchat na každé schůzce s někým jedno a to samé pořád dokola už několik let asi musí být pro ty druhé utrpení, ikdyž ti to ze soucitu neřeknou… Navíc ze 4 mých nejlepších kamarádek už dvě porodily a jedna bude rodit v prosinci. I když chtějí, nepochopí tě. Jen si usmyslely a už byly vtom… Ale nechci Vám tu kazit náladu svýma problémama…
Máte svých dost…
Tak držím nám všem palce a piště holky, myslím na vás… ![]()
@Petra 1982 Dobré ráno Peťul, tak jen něco pro povzbuzení…já to taky nedávám…na okolí působím jako, že je vše ok, ale vnitřně se užírám…jsem připravená, že to u psychologa celé dnes probrečím, jelikož manžel adopci,,není schopen akceptovat,, takže pokud se nám to nepodaří přirozeně, tak budu bezdětná a všichni kolem mě těhotní jsou kromě moji nej. kamarádky, která se taky léči v car, ale pokud otěhotní, jako první budu na dně a proto jsem tomu všemu chtěla předejít a navštívit psychologa…s manžou jsme se dohodli, že ty nekonečné dotazy na děti budeme řešit, tak že kdo se zeptá tomu řekneme, že děti mít nemůžeme a bude klid…už se nikdy nezeptají…jsem zvědavá co mi na to dnes řekne psycholožka. Pokud soudím správě z tvého nicku ty jsi 82 ročník, tak to mi letos bylo už 31let a i přesto bych ráda hormonální léčbu před IVF, jelikož tento proces mě uplně rozsekal. Peťi vidíš to mi ani v car neřekli proč neovuluji, ale po clostíku ano byli jsme 2× na IUI a tam ovulka proběhla uplně ukázkově. Supradyn je na předpis? Mám za sebou genetiku a HP nic dalšího. Snažíme se 2,5roku z toho 1 rok v car. No IVF mělo super průběh reágovala jsem dobře na stimulku, OPU v pořádku, ET taky, ale nedopadlo to…takže bych ráda přišla na příčinu. A ty jsi teď v jaké fázi…a jestli se můžu zeptat u Vás je problém kde?
Ahoj Jacket, Peti a Baby.
Koukám, že se nám to tu rozjíždí pořádně. Ale vůbec mě netěší, že to tu máme bez výsledků. ![]()
Jacket my se taky snažíme už přes 2 roky s manželem a stále nic.
Pořád si říkám, že je někde zakopaný pes. Fakt. Mě přišli jen na mírně pozitivní buněčnou imunitu tak se lečím prednisonem a manžel má mírně sníženou plodnost +ASA. Na to nám přišli v Praze. Ale manželovi doktor nic nedoporučil. Supradyn jsem mu koupila sama v lékarně a stál asi kolem 200 kč. Tak nějak.
Podle Prahy bych už měla být přelečená a máme dovolenou zkoušet. 2 cykly to nevyšlo, teď čekám na další. Pokud i ten se nezdaří. Objednávám se k Čapl. na inseminaci.Nebo pokud to vydržím. Počkám do Vánoc. Ale říkám si, že už nemám chuť čekat čekat. Však to chápete.
Holky hrozně mě mrzí, že už přemýšlíte nad psychologem nebo ty Jacket už k němu jdeš. Ale doufám, že vás nějak psychicky podpoří a uleví se vám - duševně. Vím, je to na palici. Ale ještě nemám tolik za sebou co vy a taky jsem nervozní. Takže vás fakt 100% chápu. A držím prsty ať se vám fakt uleví.
My jsme měli teď v sobotu rodinnou oslavu. A to víte, že se každý ptá. - hlavně ženské, že? No a jedna teta mě štve nejvíce. Ta se zeptá jak jsem na tom. Pak jak dlouho to nejde, tak ji řeknu, že? No a ona pak řekne. Nic si z toho nedělej, my jsme zkoušeli 6 roků. Jenže mě to neuklidní, mě to nasere. Protože to byl její problém, že 5 roků nikde nešla a pak po roce se ji zadařilo. To může být ještě ráda.
Co my tu, že? Několik let běháme po doktorách a nic. Je to beznadějné.
Ale nechci vám po ránu kazit náladu holky.
Holky držte se, držím vám palce. A jak budete mít náladu napište. Budu moc ráda.
Tak pa
@Hermiona85 píše:
Ahoj Jacket, Peti a Baby.Koukám, že se nám to tu rozjíždí pořádně. Ale vůbec mě netěší, že to tu máme bez výsledků.
Jacket my se taky snažíme už přes 2 roky s manželem a stále nic.
Pořád si říkám, že je někde zakopaný pes. Fakt. Mě přišli jen na mírně pozitivní buněčnou imunitu tak se lečím prednisonem a manžel má mírně sníženou plodnost +ASA. Na to nám přišli v Praze. Ale manželovi doktor nic nedoporučil. Supradyn jsem mu koupila sama v lékarně a stál asi kolem 200 kč. Tak nějak.
Podle Prahy bych už měla být přelečená a máme dovolenou zkoušet. 2 cykly to nevyšlo, teď čekám na další. Pokud i ten se nezdaří. Objednávám se k Čapl. na inseminaci.Nebo pokud to vydržím. Počkám do Vánoc. Ale říkám si, že už nemám chuť čekat čekat. Však to chápete.
Holky hrozně mě mrzí, že už přemýšlíte nad psychologem nebo ty Jacket už k němu jdeš. Ale doufám, že vás nějak psychicky podpoří a uleví se vám - duševně. Vím, je to na palici. Ale ještě nemám tolik za sebou co vy a taky jsem nervozní. Takže vás fakt 100% chápu. A držím prsty ať se vám fakt uleví.
My jsme měli teď v sobotu rodinnou oslavu. A to víte, že se každý ptá. - hlavně ženské, že? No a jedna teta mě štve nejvíce. Ta se zeptá jak jsem na tom. Pak jak dlouho to nejde, tak ji řeknu, že? No a ona pak řekne. Nic si z toho nedělej, my jsme zkoušeli 6 roků. Jenže mě to neuklidní, mě to nasere. Protože to byl její problém, že 5 roků nikde nešla a pak po roce se ji zadařilo. To může být ještě ráda.
Co my tu, že? Několik let běháme po doktorách a nic. Je to beznadějné.
Ale nechci vám po ránu kazit náladu holky.
Holky držte se, držím vám palce. A jak budete mít náladu napište. Budu moc ráda.
Tak pa![]()
No to ani nevím, jestli mu ten Supradyn zabral nebo ne. Protože pak už na žádné kontrolní testy nešel. Rovněž tak ani nevím zda mi zabírají ty hormony Prednison, protože mi taky žádné kontrolní testy nedělali.
Kdežto Baby aspoň jela do Prahy si to zkontrolovat, ale měla to horší než já. A přímo si ji tam pozvali.
Taky se v tom už nevyznám. Ach jo.
Prostě jím tabletky a zkoušíme a zkoušíme. Ale můžem jen v ovul. cyklu.
Jinak já jsem taky taková povaha jak ty asi. Nikdo na mě žádný problém nepozná. Nebrečím ani, když to dostanu. - jen jednou jsem brečela. Jen to dusím v sobě.
Někdy je asi lepší se vybrečet, uleví se. Ale vždyť ani to nejde.
Tak pa ![]()
Ahoj holky,
tak manža měl po Supradynu ten spermiogram lepší, ale však to znáte, jak to skáče. Jenou lepší jednou horší… Jaket a proč jedete do Plzně a né do Prahy? Ono je to asi jedno, jenže v Plzni se více specializují na imuno z hlediska opakovaného potrácení, v Praze z hlediska neplodnosti…
Jaket, jo letos mi bylo 30. Mám za sebou 4 a půl roku snažení, 3,5 roku létání po doktorech a dopování se kdejakýma svinstvama
… Zatím 3 neúspěšné IUI, 3 neúspěšné IVF a jeden neúspěšný KET. No chodící pohroma…
U nás je problém, že mám jen jeden vejcovod a imuno výsledky byly katastrofa. Inumo jsem po téměř roce užíváni kortikoidů si dala dopořádku, no ani to nepomohlo. Ani IVF nám nepomohlo k miminku, ato by mělo IVF právě v těchto případech pomoct… Takže taky si myslím, že zakopaný pes bude jinde,,, ale kde
Máme s manželem již všechny testy, takže příčinu se asi nedozvíme… Samozřejmě podle některých lidí je to v „hlavě“ no k tomu no coment. Toto tvrzení mě tak akorát dohání k šílenství. To může vypadnout jen z někoho, kdo ty děti má a ani se o ně příliš nasnažil…
Co se týká zasvěcených osob, ví to pouze naši, má sestra a 4 nejbližší kamarádky. Tchánovci a zbytek naší rodiny o tom neví… Je to pro mě lepší. Když jsme se začali snažit, tak jsme to hned neletěli někomu žvanit a jak se to už nedařilo, tak zas nebylo s čím se chlubit…
Podle zbytku rodiny jsme se sestrou kariéristky a sobci zároveň. Děti nemáme, protože by nás omezovaly. Co k tomu dodat
Sestra má totiž ten stejný problém. Oni se snaží 4 roky a nic. Má za sebou 1 IVF, bohužel taky neúspěšné..
Na KET nezbylo. Po stimulaci Gonalem měla jen 2 vajíčka, takže na KET ji nezbylo. Nežije v Česku, takže ji to 1 IVF vyšlo na tolik, co mě 3. Nereagovala na stimulaci, tak ji dopovali jak koně, až se z toho poblila. Stejně to nepomohlo a protože ji stimulovali tím nejdražším svinstvem, dala tu jen za hormony 80.000 kč
Hrůza a děs. Vzhledem k tomu že tu nežije, že začali podnikat atd… si může dovolit jít na další IVF až tak za 2 roky. Letos jí bylo taky 31 tak jak tobě Jaket… Takže vyhlídky ještě horší… Nevím nad kterou z nás brečet dřív…
![]()
Tento měsíc nás čeká velká rodinná oslava. Už rok se ji děsím… Zase se budou vyptávat a já se budu tvářit jako jelimánek a cullit se jak debil. Bo nebudu vědět co jim odpovědět. Hlavně taková jedna co se k nám přivdala, čekala dítě s bratrancem v 16, a do 6 let stihli 3 děcka. Teď už má 4 roky DANU, protože na ní stačí položit treny a je v tom… Tak ta si ráda rýpne… Už se na ni připravuju…
![]()
Jinak by to do mě taky nikdo neřekl, vpráci ani jen netuší… Dusím to v sobě, max. manžovi něco řeknu, toť vše… Hlava mi už jde z těch myšlenek prasknout…
Takže budu ráda, jak mi napíšeš jaké to u toho psychologa bylo, ať seberu i já odvahu a zajdu k němu…
My jsme se s manželem dohodli, že ještě zajdem na KET, max. 2 KETy, protože mám už jen 6 sněhuláčků a jak ani ony nevyjdou, tak pak to prostě všem rezignovaně oznámíme, že děti mít nemůžeme a proč, to je jen naše věc a nechcem se o tom s nikým bavit. Zavřem tím všem „pusy“ a bude klid… ![]()
Co se týká adopce, moc jsme se s manžou o tom nebavili, protože teď bydlíme u našich a stejně by nám do jednoho pokoje dítě nikdo nedal… Ale manžel proti adopci nic nemá,,, on je takový zlatý… To spíš já mám z ní strach a nevím, kolik bych toho ještě musela strpět, než bych se k ní dokopala… Ale nezavrhujem to…
Jo Hermiono, mamina mi taky včera zase nadšeně řekla o paní, která ji řekla že po 7 letech čeká dítě. Že jak se přestali snažit tak to přišlo samo a bla bla… Ale mě nebaví poslouchat o šťastných koncích a o tom jak se někdo po x letech dočkal. Já se nemůžu na tohle spoléhat a upnout se k tomu, že nám se to taky stane… Navíc ta ženská už 1 dítě měla… a to je velký rozdíl… My nemáme nikoho. Někdy mě přepadají takové myšlenky, že kdyby se manžovi něco stalo, neměla bych už důvo tady být. Prostě sama bez dětí… Člověka v takových situacích drží nad vodou ty děti, ale jestli zůstanem bezdětní, nevím jak se to na naši psychice odrazí… a děsím se toho… ![]()
A Jaket čím jsi stimulovala? a kolik jsi měla vajíček? A jak dlouho jste kultivovali? To víš, jsme tu zvědavé ženské…
Tak holky mějte se hezky a pište,,, jste jediné s kým o tom můžu „mluvit“…
Pa ![]()
@Petra 1982 Ahoj holky
, tak my jedeme do Plzně, jelikož s touto profesorkou spolupracuje náš car v Olomouci…1.11. jdu do poradny, tak se na to zeptám, jestli je možnost jet do podolí. Ty jsi byla po léčbě na kontrole té imunologie??? A co Čaplygin na ten Váš nynejší stav?
Jako děvčata je to děs a běs, ale bohužel z toho není jiné vychodisko než se s tím naučit žít, vím, že je to hrozná představa a možná se mi to dobře říká, jelikož máme za sebou zatím,,pouze,, 2× IUI a 1× IVF a skoro žádne vyšetření, ale děvčata my budeme bezdětní pokud neotěhotním…do adopce nepůjdeme, máme kolem sebe 2 neúspěšné adopce a rodiče jsou, tak rozsekaní, že holka co má 40let vypadá tak na 70. Na to bych neměla…kdoví co bude za pár let třeba názor změním… Peťul všechny zákroky jsi absolvovala v Ostravě? Jak tak koukám, tak mražáčku je dost, takže je problém v uhnízdění?
No nás čeká velká oslava v únoru a pokud se do té doby nic nezmění, tak každému kdo se mě na to zeptá odpovím, že děti mít nemůžu, jelikož to okolí mi dělá největší problém.
Holky takové kecy typu je to v hlavě, těm řekli, že nikdy děti mít nebudou a podívej se po 5 - 10 letech se jim narodila zdravá holčička/kluk mě uplně iritují
A taky neboj na testování je ještě brzy a někdy i když byla krev negativní, tak holčina byla těhotná.....jo to jsou hezké povídačky, ale já bohužel na zázraky nevěřím ![]()
Včera u psycholožky, to bylo fajn…seznamovačka…budu chodit co 14dní, je to hrazeno pojiš´tovnou, tak bych Peťi do toho šla být tebou nic neztratíš…a ukončit to mužeš vždy.
Holky slyšela jsem hrozně dobré reference na REPROFIT Olomouc/Brno, ale jsou tam teda pálky, když jsem koukala na ceník…my se před 2lety nastěhovali do novostavby a pořád penízky investujeme tam…plot,terenní úpravy, kryté stání na auta…ale nechávám si to v záloze…kdyby se mi podařilo našetřit větší částku.
Stimulovala jsem gonalem…ale davali mi nízké dávky, jelikož měli strach z hyperstimulačního syndromu, tak jsem píchala celých 21dnů, ale to bylo v pohodě, ale i přesto vajuchy nic moc…11 occytů, ale jen 4 použitelné…jeden byl slabý, tak skončil v koši, jedno embryjko mi zavedli a dvě máme v mražáčku…měli jsme prodlouženou kultivaci, ISCI, asistovany hatching a bohužel nic ![]()
Tak asi tak děvčatka!!! Páááá
Ahoj Jaket, u mě to probíhalo takhle:
Snaha od 04/2008
03 – 12/2009 Clostibegyt + Pregnyl + folikulometrie u mého gynekologa – bez úspěchu, proto mě poslal do CAR
6 x IUI ve 3 cyklech _ 03–06/2010
1 IVF 08/2010 – stimulace Puregonem, 12 folíků, 10 vajíček, 9 oplodněno ICSI, po 3 dnech PK přeneseny 3 e (z toho 2 byla lichá ) – nevyšlo
2 IVF 02/2011 – stimulace Puregonem, 7 folíků, 6 vajíček, 5 oplodněno ICSI, po 4 dnech PK přeneseny 2 e (po 4 dnech přeneseny pouze dvě 7-buněčné) – nevyšlo
3 IVF 06/2012 – stimulace Merionalem, 24 folíků, 19 vajíček, 14 oplodněno IMSI, po 5 dnech PK přeneseny 2 e – 9 den krev pozitivní, o 2 dny později krvácení – opět nevyšlo (zůstalo 9 mrazáčků)
1 KET 08/2012 – přeneseny 2 e – nevyšlo (rozmraženy 3 e)
nyní máme ještě 6 zmrzlinek
Jaket docela mě překvapuje, že tě IVF vyšlo na tak „málo“, když jsi stimulovala Gonalem a ještě tak dlouho. Kolik jsi si píchala jednotek denně? Sestra měla mít zkrácený protokol, měla stimulovat snad jen týden, nakonec se to natáhlo na 2 týdny a za Gonal dala 80.000 kč. Hrůza…
![]()
O Reprofitu je to pravda, pějou na ně velkou chválu, ale teda hlavně na Brno, tak samo na Brno UNICA. No pro nás je to bohužel strašně daleko…
Už ten Olomouc byl pro nás docela náročný….
Dodnes lituji, že jsem nešla do Reprofitu místo do Fertimedu. Fertimed je jen jedna velká továrna na prachy… Udělali mi genetiku, postkoj. test a HP, nic víc. Hyster. a průch. vejcovodů mi chtěli dělat až po 2 nevyšlém IVF, na to už nedošlo, přešla jsem k Čaplyginovi a udělal mi ten zákrok on. Oni mi nechtěli dát ani doporučení na IMUNO do Prahy, místo toho mi řekli, že mají své testy a že má imunita je pořádku, že „alergii“ na sperma nemám. Pak mě Čapl. poslal do Prahy – katastrofální výsledky – 9 měsíců jsem brala Prednison než jsem šla na další IVF. V Praze jsme byli celkem 3×. Věřila jsem, že tam byl ten zakopaný pes a ve třetí IVF silně věřila… Bohužel ani to nedopadlo
…. A KET taky ne ….
Čaplygin mi k tomu nic neřekl, to mě mrzí. Žádné vysvětlení něčeho, prostě nic. Suše mi řekl, že za 2 měsíce další KET, toť vše. Ale to se spletl, žádný KET už letos nebude. To bych fakt nedala ani s 10-ti psychology. Pro tento rok už bylo zklamání dost…. Víc už bych neunesla
. Navíc s embryjkama musíme šetřit, jsou to naše poslední naděje… Nativ ani minimálku Čapl. nenabízí, takže jestli bych se pro to někdy rozhodla, musela bych zase přejít. Tentokrát asi do Eurofertilu…. 4 IVF nepřipadá v úvahu. Už tak nás to stálo hříšné peníze a mimi nemáme. A nemluvím jen o penězích, ale i o bolesti, zklamání, duševním i fyzickém vyčerpání…..
Všechny se tu snažíme, všechny jsme smutné a plné úzkosti, ale každým dalším nevydařeným krokem na to dostáváš jiný náhled. Dostáváš se do jiné etapy. Klesáš a klesáš. Dochází ti spousta věcí a musíš se s tím srovnat… Myslím, že už toho mám dost za sebou a bohužel málo před sebou…. Je to asi nehezké, ale tak strašně Vám závidím vaše možnosti, já už ty své zmařila. Závidím, ale přeju. Přeju a moc. Zasloužíme si to všechny…. ![]()
A další věc je to okolí… To jak na tebe všichni tlačí když neví a když ví, tak do tebe hučí o jiných, kterým to vyšlo, o tom, že na to moc myslíš tak proto to nejde a podobné „chytré řeči“…
Akorát tím ubližují…, taky je pro mě těžké se vyrovnat i s tímto. Jakoby toho už i tak nebylo dost….
Jaket prosím napiš, co ti ta psycholožka řekla… Upřímně Vám řeknu holky, k chlapovi už bych nechtěla…. Stačí mi Čaplygin, ten je sice odborník, ale bez srdce….
Tak pa holky….
![]()
Ahoj devcata nejak mi neprislo na mail ze tu je pohyb
jaket vitej mezi nami
peti za asi hodku chtel 300kc nevim zda to je moc a ma draha polovina to jeste nevi my stale cekame na vysledky zas z prahy tak uvidime jak dopadnou
@Petra 1982 Peťulko
po přečtení tvého příspěvku je mi moc smutno a pořád na Tebe musím myslet…byla bych ráda, kdyby jsi se k tomu psychologovi objednala!!!Nevím jestli ti to pomůže, ale nic tim neztratíššššš!!! Uf docela jsem koukala, čím vším jsi prošla a jsem hrozně moc zklamaná z přístupu lékařu…Platí se tam málo hlavně protože je to státní, za gonal jsem vůbec nic nedoplácela píchala jsem 37,5 jednotek a pak 75…celkem 2000j. Je tam moc příjemný personál jen škoda, že tam nejsou zkušenější lékaři, ale zase třeba je tam holčina co ji vyšlo IVF a měli jen jednu spermijku, ale to je zase zásluha embryologů.
U Vás je velká výhoda, že uvažujete o té adopci, jelikož tam je velká šance, že rodiči jednou budete…na rozdíl od nás!!!
Peťulko posílám velké
![]()