Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Oni ti stejně před případným potratem budou dělat ještě UTZ. Teda mě ho dělali. Nebo na něm můžeš trvat v nemocnici před zákrokem.
Já pak nesměla tři měsíce zkoušet otěhotnět, to jsme vydrželi čekat. A za další tři měsíce už jsem byla v tom.
bude to dobré, neboj ![]()
Příspěvek upraven 05.06.14 v 10:37
on ti dr taky řekl že tam nic nevidí? nebo jak to formuloval tobě, prosím?
@Bejbyy píše:
@Natálka26 dokud clovek nema problem… antikoncepci napise kdokoliv… pak muze duvera zmizet kdyz dojde na vec
taky si myslím antikoncepci ti napíše i sestra a tomu jeho starému krámu černo bílému nevím jestli mám absolutně věřit… co když se díval špatně! nenechám si to hned v pondělí vzít jak by si přál - jsem zdravá nevím proč mám mít těhotenství na prázdno a nechápu jen pojem!
@miamama Zamlklé těhotenství bez jediného příznaku, žádné bolesti ani krvácení. Byla jsem dost v šoku, když mi řekl, že se nevyvíjí už 2 týdny. Dostávala jsem se z toho půl roku a že se nedaří další mi zrovna na psychice nepřidávalo.
@Mava píše:
Měla jsem něco podobného. Nazývalo se to mola. Vyvíjel se jen obal, uvnitř nebylo nic.
Taky jsem šla na potrat.
mola aha a kolik ti bolo? mě je 26let
@miamama ze to nejak neprospiva… uz nevim. rikal kontrola za tyden… ja toho pak vyslechla jeste tolik ze fakt nevim. pardon
@miamama píše:
mola aha a kolik ti bolo? mě je 26let
Bylo mi taky 26. Dnes je mi o 9 víc a máme dvě děti.
Další podobná diskuze v krátké době. holky, netestujte se tak brzy! Třetina všech těhotenství končí takhle, je to přirozená selekce. Troufnu si tvrdit, že to minimálně jednou za život zažijeme každá. Většina o tom ale vůbec neví a projeví se to jen silnější menstruací. Je to naprosto normální, takže žádné stresy a testovat až tak 14 dní po vynechání menstruace a k doktorovi nejdříve tak v 8.,9 tt. Já byla poprve na gyndě až kolem 11.tt. ![]()
Změň okamžitě doktora. Mě se stalo v 7tt že neviděl srdeční akci,(jak ti může říct, že se spletl?
) že už měla jít vidět, tak mi řekl, že at si z toho nic nedělám že jsem mladá a za pár měsíců otěhotním znova. A když srdeční akce nebude do příštího týdne, tak potrat. Okamžitě jsem změnila doktora. Za týden vykouklo srdíčko. Dnes je dceři 6 měsíců. Hodně štěstíčka ![]()
@Bejbyy
Antikoncepci opravdu umí napsat každý, ale já nevím jak ty, ale pro antikoncepci (nebo jenom pro ní) jsem tam nikdy nebyla. A nešlo mi o tvůj názor, ale o zakladatelky. A zajímalo mě to z důvodu, proč mu nevěří jestli je to tím těhotenstvím nebo už předtím měla problém a pokud měla proč u něj zůstávala, tohle mě zajímá.
@snazilka11 píše:
Změň okamžitě doktora. Mě se stalo v 7tt že neviděl srdeční akci,(jak ti může říct, že se spletl?) že už měla jít vidět, tak mi řekl, že at si z toho nic nedělám že jsem mladá a za pár měsíců otěhotním znova. A když srdeční akce nebude do příštího týdne, tak potrat. Okamžitě jsem změnila doktora. Za týden vykouklo srdíčko. Dnes je dceři 6 měsíců. Hodně štěstíčka
moc ti děkuju za tuhle zkušenost,, děkuju vážně si mi dodala naději.. díky moc
@miamama drž se, snaž se být v klidu, třeba bude ještě vše v pohodě. Také bych zašla ještě k jinému doktorovi
@miamama píše:
taky si myslím antikoncepci ti napíše i sestra a tomu jeho starému krámu černo bílému nevím jestli mám absolutně věřit… co když se díval špatně! nenechám si to hned v pondělí vzít jak by si přál - jsem zdravá nevím proč mám mít těhotenství na prázdno a nechápu jen pojem!
Ty si opravdu myslíš, že by si přál aby jsi šla na potrat?
Co se vybavení týče - tak UTZ je černobílý. Dívat špatně se mohl je to jenom člověk, ale srdíčko je viditelný i pro laika. Chápu i tvojí zarputilost, vím co to je si přát miminko, a pod pojmem těhotenství na prázdno si představuju, že máš jenom gestační váček, ale prázdný.
Je mi tě líto, ale to že si zdravá nic neznamená, tohle se stává tak strašně často, bohužel.
@krtek7489 s takovýma řečma absolutně nesouhlasím!!! Já byla už ve 4tt v pátém krvácení-dostala jsem léky na udržení a přísný klid na lůžku. Takže kdybych tak brzy nešla, dnes bych třeba svou malou prinzeznu neměla.. VŽDY TO NEMUSÍ(může a nemusí) SKONČIT ŠPATNĚ! NENÍ TO AUTOMATICKÁ VĚČ-KRVÁCENÍ JE POTRAT!!! Ano je to smutná věc, když se třeba nepodaří udržet, ale naděje je vždy!
Příspěvek upraven 05.06.14 v 10:53
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.