Gynekolog mi na vše píše Duphaston

1257
4.5.16 22:17

Gynekolog mi na vse pise Duphaston

Ahojte,
jak je asi patrno z nazvu, tak muj problem se tyka toho, ze gynekolozky, zatim jsem byla u dvou, mi na cokoliv cpou Duphaston. (Ziji v zahranici)
Prvni mi pred pul rokem nasadila Duphaston na udrzeni tehotenstvi (to chapu ), mela jsem nizke hodnoty HCG a nakonec to odeslo s MS. Ta sama mi o par tydnu na to napsala znovu to samy, protoze mi nedosla dalsi MS. Az mi dosla, tak zase chtela resit cystu a opet mi napsala Duphaston, tak to uz jsem se na jeji leceni vykaslala a mic nebrala. I tak jsem za par tydnu mela navic 5kg skoro.
Ted jsem sla na prvni kontrolu po pozitivnim testu, k jine doktorce do jine nemocnice. Vse dopadlo dobre, srdicko bije, klidovy rezim nenapsala, styk nezakazala, a napsala mi Duphaston na udrzeni tehu.
Uprime nevim co si o tom mam myslet, jestli je normalni cpat pri ocividne dobre probihajicim tehotenstvi hormony.
Mate nektera zkusenost, ze vam davaji prasky na udrzeni I kdyz je vse ok?
Diky moc za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
4.5.16 22:48

Nevím, já osobně bych to nebrala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69129
4.5.16 22:53

No, je to jenom progesteron, pokud nemáš žádné problémy, tak je to spíš jen takové placebo - nepomůže, neuškodí. Ale v těhotenství tělo progesteronu produkuje mnohonásobně tolik, takže tě to nijak nerozhodí. Ale pokud ti nedělá dobře a těhotenství probíhá, jak má, tak ho klidně neber. Samas viděla, že je-li problém zásadnější, Duphaston už to nezachrání. Horší mi přijde, když to někdo píše bez bližších vyšetření jako lentilky třeba na úpravu cyklu.
Jinak i tady spousta doktorů cpe v těhotenství progesteron „jen tak pro jistotu“, i když tady je častější Utrogestan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
4.5.16 22:53

@slavuska1 diky, mne se taky do toho nechce. Ja jsem otehotnela prirozene, tehotenstvi dle toho co mi rekla probiha tez v poradku. Zda se mi, ze to tu cpou kazde, za kazdou cenu, aby kdyby nahodou neco mohlo mit spatne, tak maji prasky…
A jelikoz se jedna o moje prvni tehotenstvi, tak to nemam s cim srovnat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
4.5.16 22:56
@ugluk píše:
No, je to jenom progesteron, pokud nemáš žádné problémy, tak je to spíš jen takové placebo - nepomůže, neuškodí. Ale v těhotenství tělo progesteronu produkuje mnohonásobně tolik, takže tě to nijak nerozhodí. Ale pokud ti nedělá dobře a těhotenství probíhá, jak má, tak ho klidně neber. Samas viděla, že je-li problém zásadnější, Duphaston už to nezachrání. Horší mi přijde, když to někdo píše bez bližších vyšetření jako lentilky třeba na úpravu cyklu.
Jinak i tady spousta doktorů cpe v těhotenství progesteron „jen tak pro jistotu“, i když tady je častější Utrogestan.

Aha, tak ja nevim, ja mam pocit, ze to tu maji vsechny nauceny, ze to je lek na vse a hazi to od oka na vsechny problemy. Ja vim, ze by mi to nemelo uskodit, ja jen, jestli je to opravdu treba se tim zaplacavat… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69129
4.5.16 23:03

@tlustyhrosik objektivně - není. Na druhou stranu těhotenství je i dost o subjektivitě, takže pokud máš pocit, že v případě problému bysis nadosmrti rvala vlasy, žes tomu třeba mohla zabránit (nemohla, ale on rozum vždycky nevítězí), tak to ber an neměj žádné výčitky, že by to škodilo. Pokud jsi si jistá, že ti to nedělá dobře a u normálního těhotenství je to zbytečné, neber to. Doktor se jistí, aby mu to potom někdo neomlátil o hlavu, že všichni ostatní kolem to dávají a on ne. Doktoři, kteří to nasazují plošně všem, nemají o nic nižší potratovost než ti, kteří to dávají v odáůvodněných případech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
4.5.16 23:06

@ugluk oki diky :) to jsem asi potrebovala slyset, ja jsem dost racionalne zalozena, vim, ze na zacatku to neovlivni zadne prasky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69129
4.5.16 23:28

@tlustyhrosik tak přeju co nejklidnější průběh těhotenství a hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
4.5.16 23:34

@ugluk dekuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
5.5.16 00:30

Me taky pise casto. Na zacatku tehu mi ho dal taky pry na podporu tehotenstvi. Nebrala sem ho. A tehotenstvi bylo bez problemove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
5.5.16 12:35

@Boudová tak to jsem rada, kdyz vidim, ze doktori se najdou vsude stejni. Takze i pres to mas zdrave miminko, super :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
5.5.16 12:37

@tlustyhrosik jj zdravy a krasny :lol: me vadil ten pocit brat neco jen tak pro jistotu. Chtela sem to mit prirozeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí