Těhotná k moři - letecky nebo autem?

779
4.5.16 14:28

těhotná k moři - letecky nebo autem?

Ahoj holky, jsem v 15tt a přemýšlíme, že bychom rádi vyrazili na začátku června na dva týdny k moři - to budu cca 20tt.
Přemýšlím, co je bezpečnější - jestli jet autem x hodin do Itálie nebo Chorvatska, nebo letět 2,5 hodiny do Řecka… Co vy si myslíte - a máte někdo takovou zkušenost?
Jde mi hlavně o bezpečnost prcka, na počátku těhotenství jsem špinila (v 8 a 10tt) a měla hematom, který je teď už malinkatý a MUDr. říkal, že to už je v pořádku…
Díky za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13536
4.5.16 14:32

Letěla jsem do Řecka v 6. měsíci, tuším 25tt a bylo to v pohodě. Autobusem bych nejela, cesta je dlouhá a to sezení je podle mě mnohem horší. Let do Řecka trval asi 3-4 hodiny, to se usedět dá. Akorát jsem se předtím ptala doktora, zda je vše ok a mohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
4.5.16 14:33

@a0b9 ja bych nejela. Pokud bych vylozene chtela nekam na dovcu tak jen tady po Cr :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
4.5.16 14:34

@a0b9 Já jsem ve 21tt letěla a všechno bylo OK, ale neměla jsem v úvodu těhu žádné potíže, ptej se svého gynekologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
4.5.16 14:35

Mě dr dovolenou nedoporučila, prý je to zbytečný risk a těhotná jsi párkrát za život a dovolených je mnohem víc. S prvním jsem byla na dovče v cca 10tt, s druhým ne právě kvůli hematomu. Když se cítíš dobře a dr nevidí problém, je to jen na tobě. Určitě bych volila destinaci s dobrou lékařskou péčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
4.5.16 14:39

@a0b9 Jela bych autem kvuli vetsi mobilite. Kdyby se neco stalo, tak at muzete sami vyhledat nemocnici nebo rychle odjet do CR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
4.5.16 14:41

Ahoj, ja taky chci na dovcu letadlem :-) na zacatku cervence, to budu nejak 22.-23.tyden a zrovna ted v pondeli jsem se ptala doktora a rikal, ze v tom nevidi zadny problem :-)
Chceme bud Rhodos nebo Sardinie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
4.5.16 14:44

Samozřejmě počítám s tím, že se zeptám Dr. - jdu tam příští týden… a pokud by řekl že jo, tak tam k němu stejně půjdu ještě těsně před odjezdem…
Mně spíš šlo o Vaše zkušenosti - já jsem automaticky letadlo zavrhla, ale pak jsem našla x článků a diskuzi, kde se shodly, že letadlem je to mnohem méně rizikové než sedět celou noc skrčená v autě… což mě překvapilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.16 14:48

Ja byla s prvnim ve 25.tt u moře a kromě toho jsem během těhotenství letěla nooo… určitě 4× a doktorka byla ráda že nejezdim autem. Teď s druhým jsme meli zaplacenou dovolenou za oceán (těhotenství přišlo uplne hned jak jsme se začali snažit a nějak nás to prekvapilo :-) ), čili 10 hodin letu a doktor s tim v tom 8.tt nemel taky vůbec problem. Dal mi s sebou jen preventivne tablatky ze kdybych se necítila (podle mě něco jako utrogestan), ale nebylo treba. Teď jsem ve 23.tt letěla opet (bydlíme v zahraničí, proto porad to litani) a za mě teda rozhodne lepší kratší let, než se trápit 8 hodin v aute…

• Citovat
  • Upravit
779
4.5.16 14:53
@Anonymní píše:
Ja byla s prvnim ve 25.tt u moře a kromě toho jsem během těhotenství letěla nooo… určitě 4× a doktorka byla ráda že nejezdim autem. Teď s druhým jsme meli zaplacenou dovolenou za oceán (těhotenství přišlo uplne hned jak jsme se začali snažit a nějak nás to prekvapilo :-) ), čili 10 hodin letu a doktor s tim v tom 8.tt nemel taky vůbec problem. Dal mi s sebou jen preventivne tablatky ze kdybych se necítila (podle mě něco jako utrogestan), ale nebylo treba. Teď jsem ve 23.tt letěla opet (bydlíme v zahraničí, proto porad to litani) a za mě teda rozhodne lepší kratší let, než se trápit 8 hodin v aute…

super, díky za zkušenost… a cítíte se během letu v pohodě, žádný divný tlaky, mimčo na to nikterak nereaguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martina321
4.5.16 14:54

Já letěla někdy v 18tt na Ibizu. a v pohodě. Taky sem na začátku krvácela. Doktor nedoporučil pouze Egypt a podobné destinace, spíš kvůli průjmu, Evropu úplně v pohodě. Já si zase neumím představit se plácat těhotná autem, jela jsem asi tři hodiny do Drážďan a měla toho plný zuby. Bylo to úplně v pohodě, škoda že druhé de narodí na začátku září, jinak bych letěla znovu. Takhle bohužel až příští rok.

• Citovat
  • Upravit
2195
4.5.16 15:03

@a0b9 Mě říkal můj gynekolog- profesor, že mnohem bezpečnější je pro dítě cesta letadlem, že tam nejsou takové otřesy jako autě, buse, vlaku. Že si mám vzít na klín naplněný pytlík s vodou a sednout do auta, ať vím co to dělá :lol: A my tedy vždy letěli,2× řecko,1× Dominikánská republika kolem 30 t. g. a v pohodě. Nejhorší byla cesta na letiště :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.16 15:04

@a0b9
Vůbec nic, všechno v pohode. Spis mam teď problémy v autě, jak sednu do auta, tak pokud neridim, zvracim. A ridit 800 km do čech, to bych taky už nedala :-)
Konecne rozhodnuti je na Vás, ale já bych se toho nebala. I těch 10 hodin v letadle se dalo zvládnout… Stačí se maličko projít. Co si ale hlídám je pitný režim, prosím o pití letušky celkem casto. Jinak fakt všechno ok :-)

• Citovat
  • Upravit
10287
4.5.16 15:16

No ideální nápad to není, ale dá se to oběma způsoby. Spíš bych ale doporučil auto, častější zastávky na protažení a cestu rozložit do dvou dnů (na trase někde přespat a dát tělu odpočinout).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
4.5.16 15:17

@a0b9 já služebně lítala do cca 30tt. Konzultuj to s ošetřujícím gynekologem, ten zná průběh tvého těhotenství a dokáže odhadnout rizika.
A pokud si vybereš leteckou dovolenou, tak se v cestovce nebo u aerolinek informuj ohledně létání těhotných jestli nemají nějaká vnitřní omezení (např. ČSA přepravuje bez problémů těhule do 34tt a pak jen s potvrzením lékaře). Plus doporučuju zjistit jak s cestovním připojištěním, my chtěli jet na krátkou dovolenou do Maďarska ve 34tt a to už by mě žádná komerční pojišťovna nepřipojistila, myslím že to mají do 30tt, ale zjisti si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí