HA - špatné braní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101684
23.6.15 09:20

@Lejaa A proč to není dobré, příbalový leták to uvádí jako 2 naprosto ekvivalentní varianty, ze kterých si máš vybrat a u obou jsi „plně“ chráněna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
23.6.15 09:22

@Cholito6 normalne dojez zapocate plato a pak bez sedmidenni pauzy zacni dalsi, to dojez cele a pak udelej pauzu. Nicemu to neva a budes chranena:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
23.6.15 09:26

@j.a.n.i1 nejsi chranena. V prvni variante pisou, ze ma vzit prasek ihned jak si vzpomene - v tomto pripade kravina, prasek neni. A v te druhe zase, ze ma tedy skoncit driv, ale tam zas neni plne chranena. Ja uz tedy HA nejakou dobu neberu, ale pamatuji se, ze by se tedy mela chranit i jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
23.6.15 09:30

@Lejaa Jo a proč tedy v tom letáku píší, že není nutné požívat další opatření? Výrobce nic takového nenapíše, pokud si není sakra jistý, že ta ochrana trvá…

1 tableta vynechaná ve 3. týdnu
Můžete si zvolit jednu z následujících možností, aniž byste musela používat další antikoncepční opatření.
1. Užijte tabletu, jakmile si opomenutí uvědomíte (i kdyby to znamenalo užít dvě tablety
současně) a následující tabletu pak užívejte v obvyklou dobu. Z dalšího balení začněte užívat hned po užití poslední tablety z balení stávajícího, takže nebude žádná přestávka mezi dvěma baleními. Krvácení z vysazení se může dostavit až po využívání druhého balení, ale může se objevit špinění a intermenstruační krvácení v době užívání tablet.
nebo
2. Ukončete užívání tablet ze současného balení a zahajte 7 dní bez užívání tablet. Započítat musíte i den, kdy jste tabletu zapomněla užít. Pak budete pokračovat v užívání tablet z dalšího balení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
23.6.15 09:39

@j.a.n.i1 vzdyt v te prvni variante se jasne pise, ze ma idealne zacit dalsi plato bez pauzy jak jsem rikala. A v te druhe se zas nepise, ze by byla chranena a taky neni, tech 21 prasku neni jen tak ze srandy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
23.6.15 09:41

@Lejaa Co je nepochopitelného na větě:

Můžete si zvolit jednu z následujících možností, aniž byste musela používat další antikoncepční opatření.

To znamená že si můžu vybrat zda použiju 1. nebo 2. a v obou jsem chráněna. Kde ti z toho vyplývá, že a) musím použít variantu 1. nebo za b) při variantě 2. nejsem chráněna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
23.6.15 09:48

@j.a.n.i1
"Při klasickém užívání se hormonální antikoncepce užívá tři týdny a na týden se vysadí, při prodlouženém užívání se užívá tak dlouho, dokud se žena cítí dobře a pokud se neobjeví krvácení nebo špinění (cykly tedy mohou trvat libovolně dlouho). Jde o naprosto bezpečný způsob, při kterém zůstává antikoncepční účinnost zcela zachována.

Nedoporučuje se naopak zkracování cyklů pod 21 dní, protože pak není antikoncepční účinnost v následujícím cyklu spolehlivá!"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
23.6.15 09:51

@Petule030 No, já více věřím příbalovému letáku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
23.6.15 10:23

@Cholito6 Jako máš antikoncepci? Normálně dojez to plato bez ohledu na dny (když ti chybí prášek na středu, vem si čtvrteční a tak pokračuj), až budeš u konce, bud udělej klasickou 7denní pauzu nebo na to navaž hned dalším platem a pak už ber normálně. (toto funguje pokud máš klasickou hormonální antikoncepci, proto se ptám na název)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
23.6.15 11:08

@j.a.n.i1
jako fajn, ale kde máš tu jistotu, že neotěhotníš?;) Podle mě je to zbytečný risk, každé tělo je jiné a nedá se to takhle paušalizovat. K čemu pak bude 15-ti leté holce, že v letáku se píše…
Se podívej, kolik je případů otěhotnění „přes prášky“. Nechápu, co je tak složitého na tom, udělat raději něco navíc, než otěhotnět v 15.
Jenže ty musíš vždycky prosadit svou..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
23.6.15 11:20

@Lejaa No, asi tak stejnou jako když budu pokračovat s dalším platíčkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
23.6.15 11:25

@j.a.n.i1
Jojo, ty seš tady na emiminu odbornice na všechno, jak tak koukám :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.6.15 19:24

@Lejaa takže teď doberu načaté platíčko, prášek který mi chybí si vezmu z druhého platíčka a budu brát 2 plata bez pauzy a až druhý měsíc mi bude opět chybět prášek, přestanu brát HA, nastane 7 dní pauzy a pak začnu novým platíčkem a vše bude ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.6.15 19:30

@radkka mam antikoncepci Stodette :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.6.15 19:42

@j.a.n.i1 můžu tedy teď dobrat načaté platíčko, prášek který mi chybí si vezmu z druhého platíčka a budu brát 2 plata bez pauzy? a až druhý měsíc mi bude opět chybět prášek (ten si vezmu první měsíc) přestanu brát HA, nastane 7 dní pauzy a pak začnu novým platíčkem a vše bude ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí