Háčkované čepičky - pochlubte se
- Fotoalbum (984)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Tak jsem neodolala a zase objednala nějaké další příze… ach jo… no, budu muset hodit zadkem a začít dělat na kšeft, ať se mi něco vrátí… hahaha… no, co už se mnou…
Jinak já moc ráda nakupuju tady… http://www.vodnanka-eshop.cz/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak a tady jsou dvě nové a jedna „staronová“… byla už krátká, tak jsem jí odpárala spodní kousek a prodloužila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
Tak a tady jsou dvě nové a jedna „staronová“… byla už krátká, tak jsem jí odpárala spodní kousek a prodloužila…
Regi máš to pravdu moc hezké ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla bych prosbičku. Vím, že tu řešíte čepičky, ale já se chystám uháčkovat děku do kočárku pro mimčo. a nemohu najít nějaký pěkný a jednoduchý vzor. nemáte nějaký ?
Který by se hodil jak pro holčičku tak i pro chlapečka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, potřebuji poradit. Uháčkovala jsem dcerce čepičku z Camilly. Když jsem jí ji nasadla poprvé, říkala jsem si, že jí moc dlouho mít nebude, byla hooodně těsná. Teď (po 2 dnech nošení) jí má tak o 2cm větší - děsně se vytáhla. Nemáte tip co s tím? Vypárat a zmenšit? To jí budu párat už po 4 ![]()
Jak zjišťujete jak velkou čepku máte uháčkovat? Já jí udělala hodně těsnou a i tak se velmi vytáhla.
Děkuji za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lussye píše:
Měla bych prosbičku. Vím, že tu řešíte čepičky, ale já se chystám uháčkovat děku do kočárku pro mimčo. a nemohu najít nějaký pěkný a jednoduchý vzor. nemáte nějaký ?Který by se hodil jak pro holčičku tak i pro chlapečka.
Pěkné jsou vějířky.
@Marťa-S píše:
Ahoj holky, potřebuji poradit. Uháčkovala jsem dcerce čepičku z Camilly. Když jsem jí ji nasadla poprvé, říkala jsem si, že jí moc dlouho mít nebude, byla hooodně těsná. Teď (po 2 dnech nošení) jí má tak o 2cm větší - děsně se vytáhla. Nemáte tip co s tím? Vypárat a zmenšit? To jí budu párat už po 4![]()
Jak zjišťujete jak velkou čepku máte uháčkovat? Já jí udělala hodně těsnou a i tak se velmi vytáhla.
Děkuji za odpovědi.
Existuje gumička (a já pořád nevím název), ale vypadá jako silon, ale je natahovací. Měla by být jemná a netlačit, když se jí stáhne čepička.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marťa-S Velikost čepičky - změřím obvod hlavičky a ten vydělím 3,14 - tím zjistím velikost základního kolečka. A ještě měřím délku hlavičky od obočí po zátylek - v podstatě výšku čepičky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@madla21 píše:
Regi moc krásné čepičky. Inspirovala jsi mě
Děkuji… a potom se ukaž, jaký je výsledek inspirace… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marťa-S píše:
Ahoj holky, potřebuji poradit. Uháčkovala jsem dcerce čepičku z Camilly. Když jsem jí ji nasadla poprvé, říkala jsem si, že jí moc dlouho mít nebude, byla hooodně těsná. Teď (po 2 dnech nošení) jí má tak o 2cm větší - děsně se vytáhla. Nemáte tip co s tím? Vypárat a zmenšit? To jí budu párat už po 4![]()
Děkuji za odpovědi.
Tak tyhle všechny mám z Camilly a moc se teda nevytáhly… maximálně tak o půl cm, víc určitě ne, řekla bych, že je mám stejné pořád, i po vyprání… možná jsi udělala nějaký takový vzorek, co se natáhne… a jinak háčkuju přímo na hlavu, takže ani menší, ani větší… a dolní okraj zpevním krátkými sloupky, než třeba udělám ty obloučky nebo pikotky na závěr…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lussye píše:
Měla bych prosbičku. Vím, že tu řešíte čepičky, ale já se chystám uháčkovat děku do kočárku pro mimčo. a nemohu najít nějaký pěkný a jednoduchý vzor. nemáte nějaký ?Který by se hodil jak pro holčičku tak i pro chlapečka.
Já se pustila do této:
http://attic24.typepad.com/…pattern.html
Jsem naprostý začátečník a tato je jednoduchá, docela rychle přibývala a vypadá parádně. Stačí zvolit neutrální barvy a máš univerzální deku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
Tak tyhle všechny mám z Camilly a moc se teda nevytáhly… maximálně tak o půl cm, víc určitě ne, řekla bych, že je mám stejné pořád, i po vyprání… možná jsi udělala nějaký takový vzorek, co se natáhne… a jinak háčkuju přímo na hlavu, takže ani menší, ani větší… a dolní okraj zpevním krátkými sloupky, než třeba udělám ty obloučky nebo pikotky na závěr…
Já háčkovala stejné - samý dlouhý sloupek. Byla jí hodně natěsno a teď je jí o 2 cm větší - vypadá to docela blbě
Jsem začátečník, tak nevím kde jsem udělala chybu. Asi to budu muset vypárat a ubrat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
a dolní okraj zpevním krátkými sloupky, než třeba udělám ty obloučky nebo pikotky na závěr…
To jsem taky udělala - dolníokraj je ze 2 řad krátkých sloupků.
Ještě mám prosbu - není někde návod na ty obloučky? O ty jsem se pokoušela, ale sama jsem na to nepřišla. Na netu jsem na ně taky nenarazila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marťa-S
Nebo nepárej a nechej to na později a zkus udělat jinou… možná to chce víc utahovat, ale zase kdybys to dělala volnější, tak by to bylo hned větší, a ne až během nošení… ale třeba někdo bude vědět… mě se třeba dost blbě odhadovalo z tlusté příze, to jsem taky párala a párala, a pořád to bylo jaksi velké, ale ne až při nošení, ale hned… ale s tím jsem si poradila, podšila jsem ji tenkým fleecem a hned byla akorát…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit