Halušky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
44179
14.2.14 22:07

Slováci dělají halušky na spoustu variant, stačí pohledat v receptech..Nejen s bryndzou..Ale já mám ráda jen ty bryndzové..Ještě jsem jedla variantu smíchané s dušeným zelím, taky mi to nelezlo, prostě s čerstvou bryndzou až na vrchu a trochou kysaného nebo sterilovaného zelí jsou ty „pravé“ :mrgreen:

Mým dětem brynza taky moc nechutná, pravděpodobně je pro ně „ostrá“,halušky jedí jen s tím zelím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
14.2.14 22:07

@Jana206 když jsem líná tak tam taky hodím „surovou“ bryndzu ale radši je mám právě s řízlou bryndzou
a taky nejdřív omastit, pak bryndza a na vrch vypečená slanina - čím víc (jak křupavost tak množství),tím líp
a to celé do kašovita :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
14.2.14 22:11

Já si pamatuju, že táta chtěl jednou udělat jinou variantu
je to sto let, už si detaily nepamatuju
jen vím, že krom halušek se tam dávaly i vařené brambory, asi byly se zelím, ale to fakt už nevím
no asi nám moc nechutnali, protože už jsme to nikdy nedělali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44179
14.2.14 22:11
@princeznaII píše:
@Jana206 když jsem líná tak tam taky hodím „surovou“ bryndzu ale radši je mám právě s řízlou bryndzou
a taky nejdřív omastit, pak bryndza a na vrch vypečená slanina - čím víc (jak křupavost tak množství),tím líp
a to celé do kašovita :nevim: :mrgreen:

Tak ono je to jedno, já to upravuju až na talíři pro každého dle jeho chuti a jako práce navíc mi to nepřijde :nevim: Část rodiny to dělá tak, že všechny uvařené halušky pro všechny smíchá s tou bryndzou ve velké míse, to se poleje tím špekem, je to rozpuštěná kašovina, brynza řízlá. Každý si z toho odebere porci..Tak z toho bych se s odpuštěním málem pozvracela, je to pro mě nepoživatelné a už ta představa..

Tento způsob bych nevolila už proto, že my halušky jíme postupně, jak je dovařuju, tak první dám dětem a tak dále..Nejlepší jsou hned udělané a okapané..Nečekám, až udělám celou várku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
14.2.14 22:14

@Jana206 je mi to jasné ;) znám to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
14.2.14 22:17

Tyhle jdou přes halučkovač super http://www.halusky.cz/…ove-halusky/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.2.14 22:51

Zkoušel jste to někdo z uvařených brambor…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11786
14.2.14 23:04

@Lucie_Sx to už jsou pak bramborové šišky, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
14.2.14 23:13

@princeznaII jo, jsem čekala, jestli někdo zmíní s tvarohem na sladko. Z domu si to pamatuju jen tak. Mňam. No já to snad budu muset udělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
14.2.14 23:34

Holky, tak to ja kupuji halušky hotové zmražené. Mají je skoro v každém supermarketu. Je to pul kilove balení a jsou vynikající :P
Jenom par minut povařím a je to :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44179
15.2.14 07:44

@Leanna Taky jsme vyzkoušeli, ale není to „ono“..Kdo jedl od dětství pravé bramborové halušky, těžko se jich vzdá..Ono se to na první pohled zdá pracnější, ale my je vaříme běžně, takže rutina :)

Z uvařených brambor - to jsou snad šišky, škubánky, ale ne halušky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
15.2.14 13:54
@Lucie_Sx píše:
Zkoušel jste to někdo z uvařených brambor…?

Jo, já včera…total se to rozvařilo, tak si říkám, že je něco špatně a pak mi docvaklo, že se to dělá ze syrových :roll: takže jsem z vařených udělala knedle do mrazáku a pokračovalo se v jízdě se syrovýma :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.2.14 15:21
@Titty píše:
@Lucie_Sx to už jsou pak bramborové šišky, ne? :think:

No.. mám v tom právě chaos. Ve spoustě receptů píšou „brambory buď syrové nebo vařené“ :nevim:.
Halušky jsem dělala jen jednou, ze syrových najemno nastrouhaných, a ty nastrouhané „ocásky“ vůbec nešly zapracovat do těsta.. jo a bez vejce.
Chuťově byly fajn, ale ten vzhled :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
15.2.14 16:03
@Lucie_Sx píše:
No.. mám v tom právě chaos. Ve spoustě receptů píšou „brambory buď syrové nebo vařené“ :nevim:.
Halušky jsem dělala jen jednou, ze syrových najemno nastrouhaných, a ty nastrouhané „ocásky“ vůbec nešly zapracovat do těsta.. jo a bez vejce.
Chuťově byly fajn, ale ten vzhled :-(.

brambory na halušky se nestrouhají na nudličky (jako bramboráky, nebo polévky) ale třou se na kaši, na takových těch hvězdičkovitých výstupcích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.2.14 16:32
@princeznaII píše:
brambory na halušky se nestrouhají na nudličky (jako bramboráky, nebo polévky) ale třou se na kaši, na takových těch hvězdičkovitých výstupcích

Ahaa, takže tam udělali soudruzi chybu :-), díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí