HELP! CO NA TU ZACPU?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12154
17.10.10 07:33

Anebo mě ještě napadlo, jestli už baštíte příkrmy, tak tam dej o trošku víc másla nebo oleje (co dáváš). Prostě jí to jídlo trošku víc omasti a třeba ji to prožene. Bílý jogurt do jídla by třeba taky pomohl. V té minulé diskuzi jsem zahlídla, že měla odpoledne na svačinu banán a jablko? To stolici zatuhuje, tak nedávej, jestli má zácpu. Spíš hrušku nebo švestky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
17.10.10 08:42

U nás pomáhají hrušky nebo švestky (hrušky víc), ale musí to být skutečné ovoce, ne kupovaná přesnídávka. Tam se dává skoro do všech rýžový škrob, což podle mě ty projímací účinky ruší.
Znám to, co popisuješ, už jsem se zácpou bojovali mockrát, malej nesmí vůbec banány, rýži maximálně jednou týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
17.10.10 09:40

taky záleží v jakém stádiu ta zácpa je,pokud má už vidět bobek když zatlačí a nevytlačí tak je třeba bobek opatrně vyšpárat při zatlačení ven,taky jsem to tak musela dělat ale pokud ještě není vidět tak jak už tu bylo psáno-švestky,švestkové pití,nedávat banány-staví,nám pomohla na opruzeninu jedině heřmánková mast anebo zinková mast z DM,babylove ale u každého dítka zabere něco jinýho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
19.10.10 00:32

Ahoj,tak za mě bych doporučila taky Lactulosu sirup,je to jediná věc která nám pomohla,protože jsme trpěli taky zácpou a to dlouhodobou a nic nepomáhalo,ještě tak trochu štáva ze švestek,ale ne kupovaná,ale nejlepší z domácího kompotu..je lepší.Jinak se vyvarujte mrkve,rýže a banány tohle všechno staví.Naopak jablka,hrušky,švestky můžete.Dr.mě radila rozmixovat i s jablíčkem trochu šlupky,pomáhá to.
Co jsme přešli ze skleniček na vařené jídlo tak se to srovnalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
3.11.10 17:38

Nevím, co s tím

Ahoj maminky, prosím o radu. Barunka od včerejška nebyla na velké (chodí jinak každý den), nepamatuju si, že by jedla něco, co staví, ještě pije Sunar, ale ten většinou večer při usínání, občas v noci a ráno, ale tam myslím, že problém není. Dnes po obědě se chtěla vykakat, ale prostě to nešlo, po hodině sezení na nočníku začala plakat, podívala jsem se jí na prdelku, měla ji červenou a kolem řitního otvoru fialovou a bulku. Myslím, že to byl hoviš, protože to během chvilky zmizelo. Trošku jsem jí tam šťourla teploměrem, ale strašně plakala, tak jsem to nechala. Teď se to opakovalo, zřejmě si prdla, protože to zavánělo, předtím jsem jí dala fenyklový čaj, a rajčatovou šťávu, ale nic, zase jen plakala :-( . Ještě dostala broskve zavařené, jinak už nevím, co. Teploměrem ji tam šťourat nechci, bojím se, abych jí neublížila, co pomůže hned? Děkuju, Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
3.11.10 18:02

Glycerinové čípky, jsou sice od deseti let, ale v nemocnici nám radili dát i malinkýmu děcku (tehdy 2 roky - ukrojit půl čípku), volali jsme tam pro radu, byl zrovna víkend. Rozpustí ten „špunt“, který tak bolí. A pokud počkáš do zítřka, tak šetrnější je Lactulose sirup, nedávala bych ho před spaním. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
3.11.10 18:13

Jestli je mrně kojené, nedávejte žádné šťávy atd, zhoršují opruzeniny. Ať manžel koupí v lékárně Duphalac, obsahuje lactulosu, která změkčuje stolici, není to projímadlo a není návyková. Používá se speciálně i u malých dětiček a kojenců. Přesné dávkování ti řekne lékař. Na etiketě je napsáno, že kojenci 5ml denně - jedna kávová lžička, nejlépe jednorázově s ranním jídlem/pitím. Obvykle 3-5 dní, aby se stolice stabilizovala. Pokud je mrně kojené, poraď se s lékařkou určitě, kojené děti nemusí mít stolici až 10 dní a není to zácpa. .

Na opruzeniny nejlepší po přebalení dokonale osušit a namazat tenkou vrstvičku Bepanthenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
3.11.10 18:17

A ty glycerinové čípky seženu nejspíš v lékárně, že? Děkuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
3.11.10 18:17

Glycerinové čípky výjimečně podané by snad vadit nemusely, ale jsou návykové při opakovaném podání. Ten Duphalac (lactulosa) ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
3.11.10 18:19

Barunka má pomalu 21 měs., kojená není od 5 měsíců, nikdy jsme problém se zácpou ani s průjmem neměly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
3.11.10 18:28
misutka píše:
A ty glycerinové čípky seženu nejspíš v lékárně, že? Děkuju moc

Jj, oboje v lékárně, čípky jsou první pomoc, když se dítě bojí tlačit, protože to bolí, lactulosa zabírá až za nějaký čas (holt nejde přímou cestou :-D ). Jde o to, jestli dcerka pláče a je neklidná a myslíš, že je to tím. Pokud je v klidu, dala bych lactulosu, jen je třeba vyzkoušet dávkování, někdy nezabere hned napoprvé (naše zkušenost).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
3.11.10 18:35

Pořád říká eee, ale jak si má sednout na nočník, spustí ryk a pláče. Myslím, že se bojí tlačit. Jen se vyčůrala, a taky u toho řvala… Už jsem vyslala do lékárny, snad to zabere, jsem z ní hotová :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
3.11.10 18:42

To znám, člověku je dítěte líto, neboj, pokud máte ještě otevřenou lékárnu, tak máš vyhráno. :palec:
Dala bych jako první pomoc půlku čípku a zítra ráno preventivně lactulosu, aby si nevypěstovala psychický blok, může se zítra bát, že se ta bolest bude zas opakovat a může to držet. To byste byli tam, kde dnes. Lactulosa ji zabrání to podržet v sobě. (A že mají děti někdy sakra silnou vůli. :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
3.11.10 18:51

Misutko, vypadá to na psychickou zácpu. Tím trpí mrňata hodně. Jste přesně v tom správné věku. Podaď se s lékařkou, obvykle se dává lactulosa a bez většího humbuku se čeká na bobeček. Pak pochválit a motivovat k dalšímu. Ale žádné velké divadlo, aby se nevytvořil blok. Léčba nebo ustálení vyprazdňování trvá i půl roku, i víc. Tak hodně trpělivosti. A kdyby to byla jen zácpa ze snědené tmavé čokolády, bylo by to nejlepší. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
3.11.10 19:35

Mno, tak to máme za sebou.. Toto trvalo. Hoviš jak cep, ale vyprdla i ten čípek. Už je viditelně v pohodě, ale ten řev, to si budu pamatovat do smrti. Snad ne psychický blok, určitě věděla, že jí to bude bolet, ale snad to nebude tak horké. Určitě jí ráno dám tu lactulosu, a preventivně bude samej kompot :wink: . Čekám, že se ale ještě vyprázdní pořádně, většinou kaká i teď večer po teplém mlíčku, tak uvidíme. Ale moc vám děkuju, bych zešílela! Díky moc! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí