Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla jsem jen povzbudit ty, co mají problém s hematomem. Když jsem byla v 6tt, tak jsem začala krvácet a byla s tím v nemocnici. Byl to hrozný stres, protože mě honili obden na utz, kde byl vidět jen gestační váček bez embrya a doktoři chtěli, aby už byla vidět srdeční akce. Do toho jsem tedy krvácela a v podstatě jsem přestávala věřit, že to může dopadnout dobře. Dobrý akorát bylo to, že mi podle krve rostlo HCG. Také jsem měla „štěstí“ na jednu čůzu doktorku, která mi dost necitlivě promluvila do duše ve smyslu, že v 6tt to ještě není žádný těhotenství, že dřív ženský chodili k dr. až když 2× nedostaly menstruaci a že když potratily takhle brzo, tak ani nevěděly, že bylo nějaké těhotenství. A že jestli chci vědět, jak tohle dopadne, takže mě rovnou pošle na kyretáž a budu mít jasno hned… No nakonec jsem šla ležet domů, psychicky jsem na tom byla zle, dokonce tři ženy co se mnou ležely na pokoji, tak všechny nedopadly dobře. Po třech dnech jsem pak šla ke svému gynekologovi, aby mi prodloužil neschopenku, tak mi udělal i UTZ a najednou bylo vidět embryo i se srdíčkem
. Špinila jsem dohromady asi 14 dní a na dalším UTZ už hematom nebyl vidět, protože se vstřebal. Nyní jsem v 19. tt tak už doufám že bude všechno OK!!!
Ahoj holky, dnes na kontrole..jsem 5+1 a uz byl videt vacek…ale nad vackem jsem mela hematom..to pry znamena ze se vajicko odlucuje. Napsal mi utrogestan, 2krat denne. Je lepsi to zavadet spodem nebo polykat? Myslite ze mam sanci ze se mimi udrzi?
Ahoj holky, jsem cca 11tt a mám hematom. V neděli jsem začala krvácet s docela i kusy sražené krve.Dnes jsem byla u MUDr. a mimi je v pořádku a to krvácení prostě musí vytect. Dostala jsem magnezko a ascorutin a ma otázka je…jak dlouho budu krvácet? Mela jste některá?
![]()
@Zdenduulka to je hodne individualni. Ja mela hematom, krvacela jsem par dni, ten prvni den to teklo opravdu hodne, pak to postupne ustavalo a pak jsem jeste tu a tam zaspinila. Rekla bych, ze do 4-5 dni to preslo uplne. JA ho mela uz v 6. tydnu a dostala jsem ascorutin, utrogestan a na ten prvni den, kdy to opravdu lilo i Pambu. Drzim palce at je brzy zase vse ok ![]()
Prosím, jen jsem se chtěla zeptat, jak dlouho jste špinily / krvácely z hematomu? Já mám hematom téměř pryč, ale pořád špiním, gynekolog říkal při prohlídce, ať mě to nevyleká, ale včera jsem na kalhotkách našla dokonce pár kapek krve.
Díky.
Já jsem v druhém těhotenství měla problémy také docela dlouho. Stále nějaké špinění, i když hematom už nebyl. Takže jsem se bála cokoli dělat. Pak to přestalo, ale nevím v kterém už týdnu, ale raději jsem fakt nedělala nic a manžel měl také stopku.