Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím,
mám 10M syna. Asi před týdnem se mu udělaly v pusince a krčku ošklivé afty… Po asi 5 dnech se mu začaly dělat na prstíkách boláky, Dr. řekla, že si to tam zanesl z pusinky a je to Herpes… Mažeme Herpesinem zatím nic moc zlepšení. Máte někdo zkušenosti? Bojím se, že i když to vyléčíme na rukách a v puse, virus v těle zůstane a bude „číhat“ kdy se může zase objevit
. Jak vám to léčil váš pediatr? Máte zkušenosti s recidivou? šokoval mě příbeh Karolínky, dcera pani co bydlí ve stejném městě, kde jim Herpes zničil život rsp. úplně zdravé miminko je najednou postižené… ![]()
http://www.karolinkakyselova.wz.cz/…ilzivot.html
Ten příběh Karolínky je hrozný, ale je to opravdu vyjímka…
Viru herpesu je rhozna spousta a v těle určitě nějakou dobu bude, než se sním popere imunitní system. Já mazala kdysi vectavirem, pak herpesin- určitě pomáhá- existuje herpesin i jako antibiotikum ale to pro maleho neni. Určitě mu to do týdne zmizí ale musíš hlídat aby těma rečičkama všude na sebe nešahal- pže se to fakt rozlízá. Ale pokud mažete tak uz by to mělo byt lepší.
Já jsem asi ve 12 dostala herpes na noze( stehnu asi prumer 5cm), mazala sem zmizelo, plavani nesnasim od ty doby ( kryty bazeny), nevratilo se to…Pak pozdeji klasika HPV na čipku, ale to už jsem taky imunitně vstřebala…člověk ten vir v sobě má skoro pořád záleží na období a pokud je člověk oslaben tak se hold muze vyklubat.
Hlavne mazejte a v klidu to bude ok! ![]()
Dice píše:
Ten příběh Karolínky je hrozný, ale je to opravdu vyjímka…
Viru herpesu je rhozna spousta a v těle určitě nějakou dobu bude, než se sním popere imunitní system. Já mazala kdysi vectavirem, pak herpesin- určitě pomáhá- existuje herpesin i jako antibiotikum ale to pro maleho neni. Určitě mu to do týdne zmizí ale musíš hlídat aby těma rečičkama všude na sebe nešahal- pže se to fakt rozlízá. Ale pokud mažete tak uz by to mělo byt lepší.
Já jsem asi ve 12 dostala herpes na noze( stehnu asi prumer 5cm), mazala sem zmizelo, plavani nesnasim od ty doby ( kryty bazeny), nevratilo se to…Pak pozdeji klasika HPV na čipku, ale to už jsem taky imunitně vstřebala…člověk ten vir v sobě má skoro pořád záleží na období a pokud je člověk oslaben tak se hold muze vyklubat.
Hlavne mazejte a v klidu to bude ok!
Dice
mě to opravdu vyděsilo
, tu holku znám, chodili jsme spolu na diskotéky, manžel je ze stejného městečka, kde jsem se narodila…
hlídám ho, na noc dávám tenké rukavičky aby si to nezanesl jinam… má to i u očička, ale ne moc…
a nemělo by se to přeléčit i práškama?
Je na to herpesin antibiotika ale to pro malyho opravdu neni…a navic to nema jeste podle toho co píšeš tak hrozny…tohle ma spoustu deti, vem si kolik lidi ma opary na puse…pokud se to zavcas maze tak se zabrani sireni a bude to ok, ten herpesin pusobi dost rychle. Dobrý je mit ho porad doma a jakmile mas podezdreni ze se zacina opar delat hned namazat…radsi zbytecne. To co jsi psala je fakt ojedinely pripad, ikdyz priserny, necetla jsem to cely…s tema rukavickama je to fajn ale pres den se snaz co nejvic aby to dychalo a prakticky vyschlo…bude to dobry tak do tri dnu uvidis…neboj ![]()
Ahoj!
Máme celkem čerstvou zkušenost. Dcerka 12 měsíců - překonala před měsícem herpesovou gingivostomatitidu
.
Nejdřív jak píšeš, měla v puse asi 3dny afty (cca 3-4).Měla zvýšenou teplotu 37,8. Pak se jí udělal na bradě jakoby bolák. Naštěstí jsem byla v ten den na první preventivce u zubařky a poslala nás na kožní, pro jistotu. Na kožním jí primář pořádně prohlédl a diagnoza - herpesová gingivostomatitida. Dostala tabletky Herpesin, které jsem jí musela dávat každé 4hodiny a genciánku na afty.Na bradu dostala mast Fucidin.Ale ten nepomáhal, pomohol obyčejný Imazol. A aby toho nebylo dost, herpes si zanesla i pod nehet. To jsem s ní byla na chirurgii, nejdřív dostala na to višňák, ale ten nepomohl. Pak na kontrole u kožní jí předepsal nějakou mast - tuším Krausin - míchá se to v lékárně a ten zabral. Má to konzistenci bláta, ale byla to jednička ![]()
Jinak můžu říct, že za těch 14dnů co jsme bojovali s herpesem jsem byla totálne vyřízena. Prostě nic nepomůže,nejsou na to nijaké prášky a bolí to asi dost. Malá nespala, jenom řvala, nejedla, tabletu jsem rozpouštěla v co nejmeším množství vody a kapala jí stříkačkou do pusy. Dávala jsem jí Nurofen čípek na bolest. To trochu zabralo, na hoďku dvě.Alespoň jsem do ní dostala sladkou šťávu, ne kyselou kvůli aftům a pár lžíček kaše.
Primář na kožním říkal, že se to může vrátit, protože jak už tad někdo psal, virus Herpes simplex v těle už zůstane.
Držím vám palce, když tak se ptej,ráda odpovím.
Barb
Jo a ještě jsem zapomněla, ten herpes na prstě jsem musela zavázat obvinadlem, aby ho neroznesla po celém těle a neinfikovala všechno kolem sebe.Až když byl evidentně na ústupe,po dobratí Herpesinu a mazání Krausinem jsem jí nechala herpes větrat. Ale tak 10dnů jsem to vázala, i na den i na noc. ![]()
Barbarella75 píše:
Ahoj!
Máme celkem čerstvou zkušenost. Dcerka 12 měsíců - překonala před měsícem herpesovou gingivostomatitidu.
Nejdřív jak píšeš, měla v puse asi 3dny afty (cca 3-4).Měla zvýšenou teplotu 37,8. Pak se jí udělal na bradě jakoby bolák. Naštěstí jsem byla v ten den na první preventivce u zubařky a poslala nás na kožní, pro jistotu. Na kožním jí primář pořádně prohlédl a diagnoza - herpesová gingivostomatitida. Dostala tabletky Herpesin, které jsem jí musela dávat každé 4hodiny a genciánku na afty.Na bradu dostala mast Fucidin.Ale ten nepomáhal, pomohol obyčejný Imazol. A aby toho nebylo dost, herpes si zanesla i pod nehet. To jsem s ní byla na chirurgii, nejdřív dostala na to višňák, ale ten nepomohl. Pak na kontrole u kožní jí předepsal nějakou mast - tuším Krausin - míchá se to v lékárně a ten zabral. Má to konzistenci bláta, ale byla to jednička
Jinak můžu říct, že za těch 14dnů co jsme bojovali s herpesem jsem byla totálne vyřízena. Prostě nic nepomůže,nejsou na to nijaké prášky a bolí to asi dost. Malá nespala, jenom řvala, nejedla, tabletu jsem rozpouštěla v co nejmeším množství vody a kapala jí stříkačkou do pusy. Dávala jsem jí Nurofen čípek na bolest. To trochu zabralo, na hoďku dvě.Alespoň jsem do ní dostala sladkou šťávu, ne kyselou kvůli aftům a pár lžíček kaše.
Primář na kožním říkal, že se to může vrátit, protože jak už tad někdo psal, virus Herpes simplex v těle už zůstane.
Držím vám palce, když tak se ptej,ráda odpovím.
Barb
ahoj Barbarello,
přesně jak popisuješ, prvně afty a pak ty ruce, jeden má i pod očičkem…
, taky měl teploty 37,8 a tak, ty už nemá… v puse se to zlepšilo, ruce zatím hnusné… dr. napsala mast Herpesin a jinak rady žádné ![]()
Barbarella75 píše:
Jo a ještě jsem zapomněla, ten herpes na prstě jsem musela zavázat obvinadlem, aby ho neroznesla po celém těle a neinfikovala všechno kolem sebe.Až když byl evidentně na ústupe,po dobratí Herpesinu a mazání Krausinem jsem jí nechala herpes větrat. Ale tak 10dnů jsem to vázala, i na den i na noc.
Zkusím vložit foto…
Dice píše:
Je na to herpesin antibiotika ale to pro malyho opravdu neni…a navic to nema jeste podle toho co píšeš tak hrozny…tohle ma spoustu deti, vem si kolik lidi ma opary na puse…pokud se to zavcas maze tak se zabrani sireni a bude to ok, ten herpesin pusobi dost rychle. Dobrý je mit ho porad doma a jakmile mas podezdreni ze se zacina opar delat hned namazat…radsi zbytecne. To co jsi psala je fakt ojedinely pripad, ikdyz priserny, necetla jsem to cely…s tema rukavickama je to fajn ale pres den se snaz co nejvic aby to dychalo a prakticky vyschlo…bude to dobry tak do tri dnu uvidis…neboj
právě že nám ho dala dr. pozdě na první návštěvě jsem už konstatovala, že to má i na rukách, ale to tam měl 2 tečky, a ona nic… pak byl víkend a strašně se to rozlezlo… mast jsme dostali až včera…
Ahojky,
herpesvirus je u nas pomalu na denni poradku, ale spise se projevuje hodne jak nastoupi zima, jaro a leto nic, u nas jsou to vysoke teploty a bolaky v pusine, ktere jednou prerostly tak, ze holkam tekla krev z pusin, puchyrky totiz praskaly a hnisaly, takze to dostaly poprve herpesin tabletky a gencialku, kterou jsem mazala ty puchyrky a zapach z pusinky, to je pro me vzdycky znameni, ze nam nastupuje vetsinou herpes, od te doby herpesin uz nedostavaji, jedine, co na to davame je fenistil, na imunitu dostavaji imunoglukan a vitamin preparat pikovit a hlavne hodne piji, coz je plus, herpesvirus mame vetsinou tyden
herpesvirus v tele zustava, jen postupem casu a veku se utlumuje imunitou, ale kdykoliv se muze opet projevit
jeste jsem chtela dodat, ze pri herpesu by se melo u deti prevarovat nebo umyvat vse, s cim si hraji, dudle nepouzivat a koupit nove, protoze to vse se tam drzi
jinak kozni herpes nastesti nemame, ale i tak je to des, kdyz jim clovek nemuze poradne pomoct
Příspěvek upraven 29.03.11 v 12:05
Barbarella75 píše:
Jo a ještě jsem zapomněla, ten herpes na prstě jsem musela zavázat obvinadlem, aby ho neroznesla po celém těle a neinfikovala všechno kolem sebe.Až když byl evidentně na ústupe,po dobratí Herpesinu a mazání Krausinem jsem jí nechala herpes větrat. Ale tak 10dnů jsem to vázala, i na den i na noc.
Nemám s tím tedy zajít pro jistotu taky na kožní
?
To jsem nepochopila že jste nebyli na kožním?! Myslela jsem že jo…určitě ti tam pediatr měl napsat žádanku…ale podle těch ručiček to ustupuje, zasychá…ale má to teda dost, musíš to vychytat a příště fakt hned z kraje. Ale k tomu kožnímu bych šla!
smilers píše:smilers a po těch tabletách už máte pokoj, nebo se to stejně vrací???
Ahojky,herpesvirus je u nas pomalu na denni poradku, ale spise se projevuje hodne jak nastoupi zima, jaro a leto nic, u nas jsou to vysoke teploty a bolaky v pusine, ktere jednou prerostly tak, ze holkam tekla krev z pusin, puchyrky totiz praskaly a hnisaly, takze to dostaly poprve herpesin tabletky a gencialku, kterou jsem mazala ty puchyrky a zapach z pusinky, to je pro me vzdycky znameni, ze nam nastupuje vetsinou herpes, od te doby herpesin uz nedostavaji, jedine, co na to davame je fenistil, na imunitu dostavaji imunoglukan a vitamin preparat pikovit a hlavne hodne piji, coz je plus, herpesvirus mame vetsinou tyden
herpesvirus v tele zustava, jen postupem casu a veku se utlumuje imunitou, ale kdykoliv se muze opet projevit
jeste jsem chtela dodat, ze pri herpesu by se melo u deti prevarovat nebo umyvat vse, s cim si hraji, dudle nepouzivat a koupit nove, protoze to vse se tam drzi
jinak kozni herpes nastesti nemame, ale i tak je to des, kdyz jim clovek nemuze poradne pomoct
Příspěvek upraven 29.03.11 v 12:05
Dice píše:
To jsem nepochopila že jste nebyli na kožním?! Myslela jsem že jo…určitě ti tam pediatr měl napsat žádanku…ale podle těch ručiček to ustupuje, zasychá…ale má to teda dost, musíš to vychytat a příště fakt hned z kraje. Ale k tomu kožnímu bych šla!
ne, ona prostě se tváří, jako že pohoda… že si s tím imunita poradí… jenže honzík je d toho ještě trochu nachlazený, takže z toho fakt nemám dobrý pocit…
bydlím v malém městě, kožní tu není… musela bych do jihlavy, co zajet do jihlavy na pohotovost, vezmou mě? žádanku nenapsala ![]()
Příspěvek upraven 29.03.11 v 12:14