Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@saskaaleo píše:
@DenčaP ahoj,
Ty jses z druhy strany od kolina, mame to od sebe docela daleko. Ale jestli by jsi chtela, schazim se s nekolika maminkami v hernicce v Radovesnicích. Tak jestli si pojizdna, mohla by si se pridat.je to kousek od kolina.
Ahoj,
v jakých Radovesnicich se scházite… Teda jestli se pořád scházite? My se právě přistěhovali do Radovesnic I. a máme 6ti měsíčního klucika, tak by jsme se mohli někdy přidat?
Ahoj ahoj, koukám na datum a nevím, jestli nejdu s křížkem po funuse:-D Jsou zde ještě nějaké maminky z okolí Podlipanska hledající další maminky na pokec a vycházky, courání a kochání se krajem atp.?
Jsem ze Zásmuk, ale bydlíme tu teprve přes tři roky, jinak jsem rodilá Kolíňačka:-) Mám to tu ráda, ale chybí mi nějaká blízká kamarádka, s dětma, bez dětí, stará, mladá, tlustá, tenká, to je šumák, hlavně že s ní bude legrace:-)
Jinak máme dítka dvě, jěště malá, hrozně ráda dělám průzkumy po okolí, ale většinou moc lidí nepotkám…:(
Tak budu ráda, když se mi někdo, kdo je na tom podobně, ozve:-)
Zatim čus,
Dobrý den,
tušily jste, že existuje skupina sdružující uživatelky z vašeho okolí? Pomozte nám ji rozběhnout a spojte se tak s dalšími maminkami.
Přidejte se ![]()
adminka Lucka
Ahoj maminky, chtěla bych zareagovat na Váš příspěvek a trochu obnovit diskuzi. Jsem maminka 3,5 letého rošťáka a momentálně bydlím v Kolíně, ale budeme se stěhovat do Zásmuk. Docela se toho bojím, protože upřímně - obávám se, že jsem z Kolína trošku rozmazlená
co se týče občanského vybavení, aktivit pro děti a dopravního spojení (ať už autobusem nebo vlakem). Na druhou stranu jsem samozřejmě zjišťovala, že v Zásmukách je tak nějak vše, co je třeba - ať už školka a škola, různé obchody a i autobusová spojení na Kolín či dokonce na Prahu (Háje) jsou docela časté. Přesto bych se Vás chtěla maminky zeptat, jaké máte zkušenosti třeba se školkou v Zásmukách (nebo i celkově s občanskou vybaveností) / jak se Vám tam líbí?
Ahoj
chápu, že máš strach:-)
My jsme se sem taky nastěhovali z Kolína, manžel tu měl prarodiče a máme po nich krásný domek se zahradou, mno už to bude v zimě 4 roky:-)
Já osobně mám Zásmuky ráda, i když, to se ví, že žehrám na místní kulturu, která tady prakticky není:/ Je tu sice Sokol, kde se dá různě cvičit, ale třeba cvičení s prckama už zrušili, protože není, kdo by to vedl:( Ale bylo to zrovna fajné!
Jo ještě je tady fitko, či co, ale tam já nechodím. Hospody dvě U Kozy, tam to momentálně žije nejvíc, ale ta je hodně lidová…a Dobrá Hospoda v dolní části Zásmuk, též hodně lidová, nevím, nechodíme tam…co mám moc ráda je místní Františkánský klášter, párkrát do roka jsou tam moc milé akce, ale od května se bude renovovat a letní akce se přesouvá do Kolína…
Je tu OK zdravotní středisko s pediatrem, knihovna, školka, s ní zkušenost ještě nemám, ač našemu malému budou v létě 3 roky ( a malé v kvtnu 1:-)…jinak jsou tady obchody, fajn řeznictví, lékárna, kde je většinou všecko na objednávku:-D a dětská hřiště tu jsou též…co tady jooo mám opravdu ráda je okolí. Bažantnice, areál Zámku (Kocourkov, dovnitř se nemůže, chátrá, ale z venku vypadá pěkně), rybníky Žemličky, kample V Lipkách, lesy kolem, možnosti chodit do okolních vesniček (Mlíkovice, Vršice) Vlčí důl, hlavně z jara, to všecko mám moc moc ráda a to před Kolínem vede na 180%, je tady hodně kam chodit, busy do Ko. jezdí docela dobře, ale výborně zas taky ne. Ráda chodím i do místního kostela, máme stařičkého pátera Nekolného, hlavně tam ale chodím za kulturou) a kvůli moc milým lidem:-) Vlaky tu nejezdí, ač je tu vlakové nádraží a v létě jezdí Retro mašinka na výlety, což je super pro malé:-)Jo a Kouřim se dá jít pěšky, to je taky super procházka, ač je to dál. Shrnutí: jo, je tady i Eko kroužek:-D Zásmuky mají hodně zvědavé lidi a všichni se tu zdraví, lidi jsou tu fakt milí i v obchodech a rádi si povídají:-) Kultura ale skoro nulová…v létě sem tam akce pro děti a květnový pochod a příležitostné hasičské akce a v zimě dva bály…krajina ale super…spoje OK, ale zpátky nic moc…hlavně teda boduje to okolí!:-) Takže se neboj, Kolín není tak daleko, kdyby něco B-)
Pokud bys měla zájem, jsem „na drátě“ ![]()
Iva
Jo jěště já:-)
Já bych teda neměnila, je mi tu dobře:-)! Ale na začátek to chce trpělivost, páč tady nebudeš asi nikoho a nic znát a teprve všecko poznávat…ale to se poddá:-)
Fakt se neboj:-)
Taky obnovují a připojuji se
zdravím. Bydlíme v Zásmukách 4 měsíce a chybí mě i dětem parťáčka/parťák. Kluci jsou už tedy velcí 10 a 7 let. Kdyby se tu někdo našel i jen pro mě ![]()
@Týnuše1980 ahoj já mám dvě holčičky 4 roční a 2 letou. Když bys chtěla klidně někdy můžeme někam zajít
![]()