Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem. Je mi 45 let a čekám miminko. Byla to zpráva nečekaná, ovšem velmi radostná. Jen jsem musela přestat pracovat a tak sedím doma (teď i v karanténě) a ráda bych sdílela své radosti i strachy s maminkou, která chápe jak velký je to zázrak a současně strach. Klidně i maminku s již narozeným děťátkem, pokud by byla z Mostu či okolí, bylo by to skvělé. Všechno je pro mne nové a nezvyklé, přivítala bych jakoukoli zprávičku s dobrým koncem…postřeh, zkušenost…děkuji ![]()
Ne, ne…není první, ale dvě první děti jsem porodila ve dvaceti…mladé tělo, žádná vyšetření, žádné obavy…dnes je mě dceři 25let, obě jsme sestřičky…obě známé rizika…
@M-A píše:
no, a to je prvni?
Jo, dite je dar. Ale…
Ano… Radeji si sedím na prstech… ![]()
Jo, měli jsme pacientku, co ve 45.letech porodila zdravou holčičku…ale svůj nazor na to radši psát nebudu ![]()
Sice nejsem maminka po 40 ale víte co? UŽIJTE SI TO, bude hodně lidí kolem vás ať v práci, rodině, tady kteří budou proti ale kaslete na ně a užívejte. Hlavně hodně zdraví přeji
To není nutné. Gynekolog mi při běžné prohlídce v září řekl, že mé vaječníky jsou již nefunkční (bylo mi to líto, ale přijala jsem to jako fakt)vynechala jsem antikoncepci abych zjistila jestli je má menstruace pouze pseudomenstruace…a skutečně se menstruace nedostavila. Při další kontrole řekl že sliznice dělohy je velmi nízká a možnost početí v mem věku žádná…ať přijdu pi novém roce. Měla jsem dost práce, povinnosti…našla jsem cas až 25.2…jeho reakce když se díval na monitor ultrazvuk byla nečekaná:„Ta příroda je vážně zázračná…jste ve 12týdnu“…Nečekané, ohromující…ale snad ta příroda ví co dělá
Teď jsem v 15t a už se jen těšíme ![]()
@Anonymní píše:
Sice nejsem maminka po 40 ale víte co? UŽIJTE SI TO, bude hodně lidí kolem vás ať v práci, rodině, tady kteří budou proti ale kaslete na ně a užívejte. Hlavně hodně zdraví přeji
Děkuji Vám 😁
@Lenka 74 no, upřímně, kdyby mi gynekolog řekl, že mé vaječníky jsou nefunkční, byla bych ráda, že už si nemusíme dávat pozor s manželem. A opět budu upřímná, je mi o dva roky méně a za těhotenske břicho bych se asi stydela.
@freeport tak jestli brala antikoncepci tak je asi jasné, že byly vaječníky nefunkční. V 45 bych se za těhotenské břicho asi styděla.
@karkarka píše:
@freeport tak jestli brala antikoncepci tak je asi jasné, že byly vaječníky nefunkční. V 45 bych se za těhotenské břicho asi styděla.
Funkčnost či nefunkčnost vaječníků nemá s antikoncepční co dělat…
@Lenka 74 jak doktor pozná funkčnost vaječníků, když při antikoncepci nefungují??
@karkarka ….vajíčka ve vaječnících se tvoří již v těle miminka v matčině bříšku…v pubertě dozrávají a když dívka dospěje, tak se každý měsíc jedno uvolní (na střídačku) a čeká na oplodnění. A to samozřejmě i v době kdy žena užívá antikoncepci (ta funguje na zcela jiném principu), dokud se zcela nevyčerpají a nedojde ke klimaktériu. Lékař při ultrazvukovém vyšetření vidí zda vaječníky „žijí“ pulzují…jsou také vidět jizvičky po vajíčcích, která tam již nejsou…
@Lenka 74 píše:
@karkarka ….vajíčka ve vaječnících se tvoří již v těle miminka v matčině bříšku…v pubertě dozrávají a když dívka dospěje, tak se každý měsíc jedno uvolní (na střídačku) a čeká na oplodnění. A to samozřejmě i v době kdy žena užívá antikoncepci (ta funguje na zcela jiném principu), dokud se zcela nevyčerpají a nedojde ke klimaktériu. Lékař při ultrazvukovém vyšetření vidí zda vaječníky „žijí“ pulzují…jsou také vidět jizvičky po vajíčcích, která tam již nejsou…
pri antikoncepci se vajicka netvori. -Hormonalni antikoncepce funguje presne na tomto principu.
Jinak jsem ti psala soukromou zpravu, ale asi te to az tak nezajima…
Styděla? Docela silné názory máte. Paní to neplanovala stalo se a teď se těší. Nevím ale podle mě když to vidím kolem a kolem radši maminka která je zabezpečena než tady mladé maminky zakládají diskuze: dají mi půjčku? Nedaruje někdo oblečení na miminko? Otec dítěte chlastá. Nevím kdo je otcem dítěte. Potrat když nemám peníze? A další a další. To není stydno přivádět na svět dítě do tohoto?