Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli tu má někdo podobný problém. První UZV + testy z krve dopadly na výbornou. Tudíž jsem šla na druhy UZV s naprostým klidem. Nemáme v rodině žádné vývojové vady.. ale uzv přesto ukázal, že je něco špatně s pravou ručičkou. Doktor ač odborník, neřekl téměř nic. Jen ať se jdu projít… později jsem pochopila, ze šlo o to aby se miminko lip natočilo. Miminko bylo natočeno stejně, ale i přesto nám ukázal, ze je něco špatně s prstikama… ale neřekl téměř nic, jen že nemá čas ať přijdeme v pátek… od te doby jsem úplně vyrizena ????????????????… nemá někdo zkušenost, ze by další uzv dopadl dobře? ![]()
@Michalka26 To je tedy dost neprofesionální, nechat těhotnou odejít takhle zmatenou a vyděšenou.
V pátek doufám aspoň zítra, ne za týden. Zkoušela jsi tam volat? Mohli by s tebou probrat lékařskou zprávu, kterou tedy předpokládám u sebe nemáš, a trochu tě uklidnit. ![]()
@Litta píše:
@Michalka26 To je tedy dost neprofesionální, nechat těhotnou odejít takhle zmatenou a vyděšenou.V pátek doufám aspoň zítra, ne za týden. Zkoušela jsi tam volat? Mohli by s tebou probrat lékařskou zprávu, kterou tedy předpokládám u sebe nemáš, a trochu tě uklidnit.
No chování teda hrůza. Ale je to prej jinak kapacita. Zprávu mi dal. Napsal mi syndaktylie PHK a ze se v pátek podívá pořádně. Vůbec nevím co si myslet a co mě čeká. Miminko mělo tu pravou ručičku trosku schovanou… ale na prvním uzv bylo i v tom 13tt vidět ze ručičky prstiky mají… achjo 🥺 🥺 🥺 🥺
@Michalka26 To byl můj tip, ale nechtěla jsem tě případně mystifikovat nepravou diagnózou, to by zas bylo velmi neprofesionální ode mě…
Každopádně ber to teď hlavně z toho pohledu, že pokud je problém s ručičkou, není to tak závažné, jako kdyby byl problém s některými orgány. Je ještě brzy na nějaké závěry nebo plány, možná se to zítra ani nepotvrdí a uvidí se hlavně po porodu, ale je to nejčastější z problémů s ručičkami (myslím) a řeší se to běžně později chirurgicky. Kvalitu života to nezhorší, neboj se.
Pokud ti vezmou telefon, můžeš se k tomu zeptat jich, aby ti dali více informací, měli ti vše říct už na místě.
@Litta píše:
@Michalka26 To byl můj tip, ale nechtěla jsem tě případně mystifikovat nepravou diagnózou, to by zas bylo velmi neprofesionální ode mě…Každopádně ber to teď hlavně z toho pohledu, že pokud je problém s ručičkou, není to tak závažné, jako kdyby byl problém s některými orgány. Je ještě brzy na nějaké závěry nebo plány, možná se to zítra ani nepotvrdí a uvidí se hlavně po porodu, ale je to nejčastější z problémů s ručičkami (myslím) a řeší se to běžně později chirurgicky. Kvalitu života to nezhorší, neboj se.
Pokud ti vezmou telefon, můžeš se k tomu zeptat jich, aby ti dali více informací, měli ti vše říct už na místě.
Prave se bojím te kvality života 😔… nejvíc bych si přála, aby byla natočena pravou stranou k nám a rucicka byla v pořádku…
Hlavně klid.. Co je to syndaktylie už sis určitě našla. Zatím pořád může jít jenom o špatnou viditelnost a v pátek mimi ručku ukáže a prstíků se dopočítáte. A kdyby náhodou přece.. pokud by šlo „jenom“ o srostle prstíky(záleží samozřejmě kolik), dá se to řešit. Chápu, že máš nervy, sama jsem ve 30.tt a dovedu si ten stres představit. Držím pěsti ať to dobře dopadne, kdyztak zítra napiš, jak jsi dopadla.
@Michalka26 píše:
Prave se bojím te kvality života 😔… nejvíc bych si přála, aby byla natočena pravou stranou k nám a rucicka byla v pořádku…
To každá (budoucí) máma! Ale stresem mu nepomůžeš, koukněte na film, jděte na procházku (s něčím na tlamičkách
), ukraťte si to čekání a uvidíte zítra. Držte se a dejte pak vědět. ![]()
Můj kamarád se s tím narodil, dokonce měl na každé končetině o jeden prst navíc (malíčky). Odoperovali mu to, když byl malý a dneska má jen na bocích růžové jizvičky a je normální jako každý jiný. ![]()
Tak výsledek nedopadl ideálně..
Naštěstí má Paleček i ukazováček v pořádku.. uchopovy reflex zachován… prostředníček a prstenicek srostlý a pokrceny.. Malíček deformovany. Jinak by měla být naše holcicka naprosto zdravá 🙏 🙏 ❤️️… a jen se modlíme, aby šly prstíky nějakým způsobem aspoň kosmeticky upravit 🥺 ❤️️ Dr říkal, že se to proste stane bez známe příčiny… ![]()
@Michalka26
tak to je dobrá zpráva. Určitě se to bude dát řešit, dneska je spousta možností.
My jsme se na velký utz ani nedostali, malé přestalo bít srdíčko krátce předtím. Důvod neznámý. Ale kolikrát jsem si říkala, že to muselo být něco zvláštního, třeba i skrytého, když do té doby bylo všechno super. A že to nakonec vyřešila příroda za nás. Za rok se mi narodilo úplně zdravé miminko, které se teď pokouší o první krůčky. Vaše malá je taky šikovná a jinak zdravá a s tímto problémem si poradíte. ![]()
@andelka83 píše:
@Michalka26![]()
tak to je dobrá zpráva. Určitě se to bude dát řešit, dneska je spousta možností.
My jsme se na velký utz ani nedostali, malé přestalo bít srdíčko krátce předtím. Důvod neznámý. Ale kolikrát jsem si říkala, že to muselo být něco zvláštního, třeba i skrytého, když do té doby bylo všechno super. A že to nakonec vyřešila příroda za nás. Za rok se mi narodilo úplně zdravé miminko, které se teď pokouší o první krůčky. Vaše malá je taky šikovná a jinak zdravá a s tímto problémem si poradíte.
Ano, každý den si říkám, ze to mohlo dopadnout mnohem hůř a že tento problém aspoň částečně určitě vyřešíme ❤️️ Je to naše princezna šikovna. Ale ten strach tam je… jak to bude vypadat a jak to všechno bude probíhat… vím jak jsou děti zle…jinak co se stali Vám mě moc mrzí. Příroda asi opravdu ví proč a jak se děje, bohužel. Ale zároveň gratuluji ke zdravému miminku. Člověk si, opravdu v takových chvílích o to víc uvědomí jak moc je zdravý důležité. 🙏 🥺 v pondělí nás ještě čeká genetika a kardiologie, kde se zrovna rozhodne zda bude odběr plodové vody. Ikdyz pan doktor ( opravdu odborník na svém místě ), mi sám říkal, ze vzhledem k tomu ze to nikdy nikdo od nás z rodiny neměl, je na 90% jisté ze je to proste jen blba náhoda. Tak prosím držte palce 🙏 ❤️️
@Michalka26 nám taky říkali, že to byla blbá náhoda. Mám ještě dvě starší děti. U prvního teda je taky dg, ale tam to asi je částečně dědičné, je to neurovyvojove, ne tělesné, že by nějaká chyba v chromozomu nebo tak. A řeknu ti, že asi lepší váš problém než náš. Někdy ty fyzické vady jsou menší problém pro život všech, než vývojové. To je náročné psychicky, ve škole problémy, doma.. Určitě to zvládnete dobře a budete šťastní všichni spolu ![]()
@andelka83 píše:
@Michalka26 nám taky říkali, že to byla blbá náhoda. Mám ještě dvě starší děti. U prvního teda je taky dg, ale tam to asi je částečně dědičné, je to neurovyvojove, ne tělesné, že by nějaká chyba v chromozomu nebo tak. A řeknu ti, že asi lepší váš problém než náš. Někdy ty fyzické vady jsou menší problém pro život všech, než vývojové. To je náročné psychicky, ve škole problémy, doma.. Určitě to zvládnete dobře a budete šťastní všichni spolu
Uděláme vše proto aby to tak bylo ❤️️❤️️❤️️
Zdravím všechny, brouzdám tady a hledám příspěvky na téma syndaktylie. Řeším momentálně stejný problém, akorát mám po I. ultrazvuku. Moje mimčo má syndaktylii na levé ručce a k tomu deformace prstů. Zatím nic bližšího nevíme, úplně si nemyslím, že se lékař přehlédl, v pondělí nás čeká genetický pohovor a odběr plodové vody na kompletní genetické vyšetření, aby se zjistilo, zda se nejedná o nějakou složitější genetickou vadu. Ale bylo mi řečeno, že toto většinou bývá samostatné postižení. Tak pevně doufám. Držím vám všem pěsti a doufám, že vše dopadlo nejlépe, jak mohlo! Pokud budete někdo ochotný napsat nějakou zkušenost, budu moc vděčná.
@Genova píše:
Zdravím všechny, brouzdám tady a hledám příspěvky na téma syndaktylie. Řeším momentálně stejný problém, akorát mám po I. ultrazvuku. Moje mimčo má syndaktylii na levé ručce a k tomu deformace prstů. Zatím nic bližšího nevíme, úplně si nemyslím, že se lékař přehlédl, v pondělí nás čeká genetický pohovor a odběr plodové vody na kompletní genetické vyšetření, aby se zjistilo, zda se nejedná o nějakou složitější genetickou vadu. Ale bylo mi řečeno, že toto většinou bývá samostatné postižení. Tak pevně doufám. Držím vám všem pěsti a doufám, že vše dopadlo nejlépe, jak mohlo! Pokud budete někdo ochotný napsat nějakou zkušenost, budu moc vděčná.
Pěkný vecer,
Naše holcicka má opravdu syndaktylii nakonec ne prave ale levé ručičky plus deformaci 3 prstiků.. už ji jsou 4mesice, ale úplně vím jak se citite. I my byli na genetice.. vše dopadlo dobre. Strašně jsem se bála jsk bude rucicka vypadat až se mala narodí… a ani to nevnimam… operace nás čeká kolem 2-3roku, v ničem ji to nelimituje☺️️ Jen u nás teda ještě bylo vrozené zúžené střeva a mala tudíž prodělala v 1mesici operaci… ale, dle všech lékařů je mala smolař a měla pouze dvojnásobnou smůlu… moc vám držím palečky ať je vše v pořádku
Ale po mých zkušenostech je opravdu rucicka to poslední.. ikdyz to není ideální 🙏