Hledání práce a ne(očkování)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101871
1.12.21 19:40
@matkabagristy píše:
po kontaktu s pozitivnim uz jo. Tuto povinnost maji napr. vsichni prislusnici jedne domacnosti, kde je nakazeny. Mam za sebou v poslednich 3 tydnech sest testu.

No, ale jen po kontaktu v domácnosti, jinak stále ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66820
1.12.21 19:44
@j.a.n.i1 píše:
No, ale jen po kontaktu v domácnosti, jinak stále ne.

i kontakt v praci- tusim 15 minut bez rousky. Mam nemocneho prcka, testuji se, respik mam celou pracovni dobu, dodrzuji dusledne odstupy… Pokud mi vyjde pozitivni, nikdo z prace nebude kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66820
1.12.21 19:46
@eumedon píše:
Nezkrátí se to. Musí tam být nějaký interval, kdy už je nárok na další dávku, ale ještě platí certifikát z poslední dávky. Ten interval nemůže být 0 nebo 1 den, tři měsíce je přiměřená doba.

zaslechla jsem v telce, ze na posilovaci davku bude mesic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
1.12.21 19:52
@matkabagristy píše:
zaslechla jsem v telce, ze na posilovaci davku bude mesic.

Tak možná zkrátí, ale platnost certifikátu musí být delší, než doba, po které je nárok na další dávku. Třeba o měsíc delší, jestli se za měsíc dá stihnout rezervace a očkování, a to asi dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66820
1.12.21 19:57
@eumedon píše:
Tak možná zkrátí, ale platnost certifikátu musí být delší, než doba, po které je nárok na další dávku. Třeba o měsíc delší, jestli se za měsíc dá stihnout rezervace a očkování, a to asi dá.

jj, uvidime, jak to bude. Ja jsem rada, ze ten ocko covid pas bude postaven na roven prodelani nemoci. Aspon ubude jekotu o tom, jak jsou ockovani protezovani. Zrovna nedavno jsem tu cetla hloupy antivax prispevek, ve kterem byla dlouhodoba platnost covid pasu pouzita jako jako argument k tomu, ze ockovani ma uplne jiny nez zdravotni cil. Dotycna zamerne presla debaty o zkraceni doby platnosti certifikatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
1.12.21 20:01
@matkabagristy píše:
i kontakt v praci- tusim 15 minut bez rousky. Mam nemocneho prcka, testuji se, respik mam celou pracovni dobu, dodrzuji dusledne odstupy… Pokud mi vyjde pozitivni, nikdo z prace nebude kontakt.

Tak jelikož je v praci povinnost nosit respirator, pokud nemam odstup, tak tezko muzu mit 15 minutovy kontakt bez rousky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66820
1.12.21 20:07
@j.a.n.i1 píše:
Tak jelikož je v praci povinnost nosit respirator, pokud nemam odstup, tak tezko muzu mit 15 minutovy kontakt bez rousky.

mam zkusenosti odlisne, z ruznych pracovist. A ve skolni jidelne ted druhy tyden sedim u stolu sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
1.12.21 20:22

Nedivim se, ze nekteri zamestnavatele preferuji ockovane. treba u nas… ja zitra jedu na vylet se tridou, kterou jsem jeste nikdy nevidela, neznam jediny dite protoze jejic kmenova ucitelka neni ockovana na vylete ve skanzenu vyzaduji ockovani )nebo prodelani, test nelze). Takze ano, chapu, kdyz enkteri zamestnavatele preferuji ockovane, protoze to proste z logistickeho hlediska jinak jde fakt blbe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
1.12.21 20:55
@Anonymní píše:
Tento týden u nás běžela dvě výběrka. Aby byl uchazeč vůbec vpuštěn do firmy, musí se prokázat očkovacím certifikátem nebo negativním testem. Jsou na to předem upozorněni. Pokud se prokáže testem, předpokládá se, že očkovaný není a šanci na přijetí má nulovou. Pohovor s ním ale normálně proběhne, na očkování se ho nikdo nevyptává.

To je dobrej fígl :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
1.12.21 21:00
@Anonymní píše:
Tento týden u nás běžela dvě výběrka. Aby byl uchazeč vůbec vpuštěn do firmy, musí se prokázat očkovacím certifikátem nebo negativním testem. Jsou na to předem upozorněni. Pokud se prokáže testem, předpokládá se, že očkovaný není a šanci na přijetí má nulovou. Pohovor s ním ale normálně proběhne, na očkování se ho nikdo nevyptává.

To je normálně diskriminace neočkovaných to je protizakony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.21 21:08

@Anonymní píše:

@Roman18 píše:
To je normálně diskriminace neočkovaných to je protizakony

Tak to je dobrý vědět. Na pohovor chodím i jako očko s čerstvým testem abych minimalizovala riziko nákazy a jak tak koukám asi dělám velkou chybu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
1.12.21 21:13
@Ou píše:
Neočkovaný nakazí daleko snadněji daleko víc lidí. čísla jsou naprosto zřejmá. Sorry.

Prostě neočkovaný člověk jednak jasně demonstruje svoje schopnosti adekvátně vyhodnotit situaci - tedy že mu to nejde a že věří bludům a nezvládá svou úzkost. To pro většinu zaměstnavatelů není úplně žádoucí osobností profil zaměstnance, že.

A především sebou nese spoustu komplikací a rizik.

Proč by někoho takového měl přijímat?

Nebo napiš Volnému ať tě zaměstná.

Můžeš mi vysvětlit z medicínského hlediska, čím to je, že neočkovaný nakazí snadněji víc lidí než očkovaný? Kromě obrázku dvou panáčků, červeného a modrého, kteří znázorňují výstup z jakési holandské studie, jsem nikde nic takového nezaznamenala. Nějak mi nejde na rozum, jak by injekce pichnuta do svalu mohla zmenšit množství viru, který se uchytí na sliznici. Budu moc ráda, když mi to objasnis. Předem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66820
1.12.21 21:16
@Mialina2 píše:
Můžeš mi vysvětlit z medicínského hlediska, čím to je, že neočkovaný nakazí snadněji víc lidí než očkovaný? Kromě obrázku dvou panáčků, červeného a modrého, kteří znázorňují výstup z jakési holandské studie, jsem nikde nic takového nezaznamenala. Nějak mi nejde na rozum, jak by injekce pichnuta do svalu mohla zmenšit množství viru, který se uchytí na sliznici. Budu moc ráda, když mi to objasnis. Předem děkuji.

a jeje, to mas zase podlozene, ze. Holky, vy se vztekate, ze na vas reaguji, ale fakt byste si mely rozmyslet, nez zverejnite, co pisete. Ja to taky delam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.12.21 21:18

@Mialina2 Imunitní paměť vznikla očkováním aktivuje protilátky a imunitní systém těla zareaguje rychleji, než se stačí patogeny přemnožit.
Základni princip jakéholiv očkování.

Edit: Doporucuju Byl jednou jeden život, to by někteří měli shlédnout povinné, než se rozhodnou šířit zaručenou pravdu nactenou na pofidérních webech. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
1.12.21 21:24
@nocenka.jalapovita píše: @Anonymní píše:
Tento týden u nás běžela dvě výběrka. Aby byl uchazeč vůbec vpuštěn do firmy, musí se prokázat očkovacím certifikátem nebo negativním testem. Jsou na to předem upozorněni. Pokud se prokáže testem, předpokládá se, že očkovaný není a šanci na přijetí má nulovou. Pohovor s ním ale normálně proběhne, na očkování se ho nikdo nevyptává.Tak to je dobrý vědět. Na pohovor chodím i jako očko s čerstvým testem abych minimalizovala riziko nákazy a jak tak koukám asi dělám velkou chybu… :think:

Co to píšeš za nesmysli říkám že to je diskriminace neockovaných když je zaměstnavatel nechce prijmout. Nechavat se očkovat je hovadina a nesmysl, jsem proti ockovani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat