Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No my jíme příkrmy ok zeleninu..ovoce nic moc do toho zuby..ja jakmile sním cokoliv ze sojou tak má malá hleny…krev už nemáme od diety a příkrmů…držím vám palce s atopákem atd…a s testama jsem zvědavá
Tak zatím dávám zeleninu…problém je že jí lezou zuby do toho sem snědla náký sojový bonbon…a do toho prvně jabko..ted nevím z čeho to bylo..jsem s novým jídlem opatrná
Holky můžu poprosit o radu? Máte tu někdo zkušenosti s Klebsiellou? Pokusím se ve stručnosti, dcerka teď bude mít za týden 4.měsíce začala mít cca od 2měsíce sem tam hlenovou stolici, postupně se to horšilo až na zelenisko, zpěněno vodu a hleny. Ranní a noční (kaká mi ve tři ráno
) je normální, ale postupem dne se horší na tyhle šílenosti. Když má dobrý den, je to jen žlutohnědý hlen. Klebsiellu tam má snad od 3.nebo 6.týdne, už přesně nevím. No vysledovala jsem zvýšenou citlivost na mlíko, med, vajíčko, ale alergie nemá prokázané z krve. Teď držím 6.den přísnou dietu na tyto věci a stejně to tak má. Na probiotika biogaia a biopron mi hůře reagovala, měla z nich průjmy a po hylaku to bylo úplně nejhorší. Ono ji to nutilo pořád tlačit, nechtěla mi pak pít a bojkotovala. To dělá teď skoro pořád, takže kojím víceméně ve spánku. No je to na palici, co si budeme povídat. Pomale nevím co jíst, napadají mě myšlenky o hladovém mléku. Ale Mudr mi tvdí, že problémem je ta klebsiella, ale jak se jí zbavit, když probiotika ji nesedí???
U nás to samé…uplně uplně…klebsiellu zabila nakonec nějaká ta plazmová lampa byli jsme na tom..asi třikrát…z příkrmy stolice sto jedna..ale pořad nemůžu mléčné a soju…a hlavně ne probiotika…ale teda jste mě dostala to je příbeh jak přes kopírák u nás…ale jako příkrmy jíme jen zeleninu…no řekla bych prostě a jednoduše odmala rozes…střeva…střevní dismikrobie…trvalo to prostě až do příkrmů..a to nemůžu ted jíst nic…je to s té klebsielly a dlouho trvá než se dají dohromady ty střeva…navíc je rezistentní na antibiotika ta klebsiella tak nám náš lehce alternativní doktor doporučil tu plazmu a zabralo to…držím palce
Radím nedávat žádné probio a vůbec né hylac ani biogaia..vůbec nic…a držet dietu..trvá než zabere…jednoduší je jíst maso a rýži a nejaké ovoce a tak a pak přidávat potraviny a zjištovat co vadí…my ted máme lehce přes sedm mměsícu…a klebsielu od mesícce do tří..pak se to zabilo ale zůstali ty nesnášenlivosti…příkrmy to zpravili kaká krásně…ale dietu musím držet furt a dávat bacha co jí dávám
@schilk 22 píše:
U nás to samé…uplně uplně…klebsiellu zabila nakonec nějaká ta plazmová lampa byli jsme na tom..asi třikrát…z příkrmy stolice sto jedna..ale pořad nemůžu mléčné a soju…a hlavně ne probiotika…ale teda jste mě dostala to je příbeh jak přes kopírák u nás…ale jako příkrmy jíme jen zeleninu…no řekla bych prostě a jednoduše odmala rozes…střeva…střevní dismikrobie…trvalo to prostě až do příkrmů..a to nemůžu ted jíst nic…je to s té klebsielly a dlouho trvá než se dají dohromady ty střeva…navíc je rezistentní na antibiotika ta klebsiella tak nám náš lehce alternativní doktor doporučil tu plazmu a zabralo to…držím palce
Onoto i něco zabíjí. Prosím prosím kam se mám jít ohledně tý plasmy poradit? Kdo ji předepíše?
@schilk 22 píše:
Radím nedávat žádné probio a vůbec né hylac ani biogaia..vůbec nic…a držet dietu..trvá než zabere…jednoduší je jíst maso a rýži a nejaké ovoce a tak a pak přidávat potraviny a zjištovat co vadí…my ted máme lehce přes sedm mměsícu…a klebsielu od mesícce do tří..pak se to zabilo ale zůstali ty nesnášenlivosti…příkrmy to zpravili kaká krásně…ale dietu musím držet furt a dávat bacha co jí dávám
No já jsem úplně v šoku! Jsem ráda, že v tom nejsem sama a máte stejnou zkušenost. A taky po těch probiotikách u vás průjem? hlavně, že mi je dr doporučuje jako jediné řešení:/ Malá má 4.měsíce 29.9, ale už o víkendu chci zkusit pár lžiček mrkvičky, hlavně aby jí to trošku zhoustlo.
Ano po probiotikách hrozné…nejhorší biogaia..ale zkoušela jsem jich několik..a dycky stejná reakce tak je proste nedávám…má to stejně v mateřském mléku..já si taky prožila pár měsíců v nervech…ted se to trochu zvolnilo…jinak ten přístroj co nám zabiltuklebsiellu..se jmenuje plazma generator..btli jsme na tom třikrát..a stalo to asi tři stovky…jinak dieta pro me malé jen zeleninu zatím..po ovoci mela hleny…trochu tak ještě čekám…ale na probiotika reakce stále hrozná…nedávno jsem dala…a zpátkyhlenovitá kojíci hmota…a kakala čadto ted už chodí jednou za dva dny..a tužší bez hlenu…klep klep klep… ![]()
Já nevím asi mrkni na internet kde to ve vašem okolí je…u nás to právě děla náš doktor jako bokovku či jeho manželka…takže nám to doporučil…
Jinak mrkev užasná na zhoustnutí…a adi taky to zbrzdí ty střeva trochu…a myslím že i prospěje jiná strava..já už to taky zkoušela po troškách brzo jen kvůli těm našum problémum…ve velkém sem začla dávat kolem toho šestého a to konečně zabralo pořádně…taky isem rada nikoho s tou klebsiellou jsem nepotkala…jednudobu jsem si myslela že snad blázním…
A taky rano a nad ránem ta stolice vypadala v pohodě..a s postupem dne horší a horší…a po probiotikách uplný průtokáč
![]()
Valím spat dobrou a držím palce at se toho všeho brzy zbavíte
U Fandy byla probiotika taky spis ke skode nez k uzitku - je to dost individualni. Nektera probiotika dokonce obsahuji zbytky mlecne bilkoviny, takze proto to muze pozlobit. Syn po laktobacilkach a infant dophillus mel kysely spenat v plince, bio gaia mu naopak jako jedine sedly…
Jinak rada kozni jist zakysane a syry a mleko ne je pekna…no jak to rict slusne…proste blbost. Alergie je na bilkovinu, ktera se zakysanim moc nezmeni. Jine je to u podavanych mlecnych vyrobku primo diteti, tam mohou zakysane vyrobky vyhovovat vice, podili se na tom hlavne tolerance laktozy, kterou maji deti s narusenou strevni sliznici zhorsenou (zakysanim se mnozstvi laktozy ve vyrobku razantne snizuje), ale to plati jen tehdy, kdy alergie jiz odeznela, ale streva jeste nejsou zcela zhojena (jako u meho starsiho - jogurty snasel ale mleko ne, ted uz muze vse). Ale u kojici diety jednoznacne plati bud zadne mlecne vyrobky nebo vsechno. No a samozrejme, do roka jsou testy z krve neprukazne a vicemene zbytecne (diteti muze vadit mleko a pritom testy mohou byt negativni - viz muj starsi syn). Spis nez na kozni bych se orientovala k nejakemu zkusenemu alergologovi, ktery dovede skutecne erudovane poradit.
@schilk 22 píše:
Jinak mrkev užasná na zhoustnutí…a adi taky to zbrzdí ty střeva trochu…a myslím že i prospěje jiná strava..já už to taky zkoušela po troškách brzo jen kvůli těm našum problémum…ve velkém sem začla dávat kolem toho šestého a to konečně zabralo pořádně…taky isem rada nikoho s tou klebsiellou jsem nepotkala…jednudobu jsem si myslela že snad blázním…
Moc díky! taky začnu už s mrkvičkou, dnes jsem jí dala trošku rýžového odvaru, no plive mi ho:( Jak píšeš, taky si tak připadám, hlavně dr z ní žádnou vědu nedělal, že prostě odezní. Ale že nadělá takovou paseku nechtěl moc připustit…Smiřuju se s tím blbě. Syn mi chytl ve špitále rotaviry a byl z toho rozhašený aspoň rok, trošku jogurtu mi snesl až po půl roce po nich. A teď nanovo, jen s menším miminkem…Těším se až tohle skončí, je to náročné:(
Ahoj holky, hlásím se do skupiny matek zkoumajících neustále plínu… Četla jsem toho hodně tady od vás z diskuze a musím říct, že mi to docela pomohlo. Mám holčičku (ve středu jí budou 3 měsíce) Lucinku. Zhruba po šestinedělí začala kakat zeleně, pak se přidal hlen. Doktorce jsem volala, šly jsme na výtěry a ty byly OK. Tak doktorka usoudila, že se jedná o ABKM a řekla, že mám držet bezmléčnou dietu. V tom jsem se dost plácala a i když jsem se snažila, stejně jsem do sebe pořád dostávala něco, co vadilo. Lucinka pořád hlenovitý kakání, to byl ještě takovej průjem s hlenem. Asi před dvěma týdny jsem zjistila, že vadí vajíčko. U vás jsem se dočetla o soje a kuřecím - tím jsem se prakticky živila. Tak jsem teď 2 dny na vepřovým a doufám… Dávala jsem Bio Gaia, ale nějak jsem měla pocit, že nic nedělají (brala je přes měsíc) a po dodělání jsem pořídila Laktobacílky baby. Ty teď má 2 dny, ale mnohem víc se kroutí a tlačí a pláče. Myslíte, že to může být po nich? Taky teď kaká žlutozelený hlen, dost hustý. Ve středu jdeme na tříměsíční a očkování, tak jsem zvědavá, co řekne doktorka. Jsem už celkem zoufalá z těch svých pokusů - omylů ohledně diety. Malá zatím přibírala hezky. Mám ale strach, že má ty střeva dost narušený, když kaká tak dlouho ten hlen… Jinak MM jí chutná a baští hezky. A ještě mě napadlo - když je napsáno, že může obsahovat stopy soji nebo mléka, tak asi nejíst, že?