Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosim o info,mame nitky a tupky krve,zelenou hlenovou stolici co nemizi, drzim uz mesic dietu bezmlecnou,vse ctu…mimi bere biogaiu,chci to vymenit za enterol-ale na tobolkach je psano,ze obsahuje laktozu-co myslite?vadi to???mimcu jsou 3 mesice…plne kojim.dekuji
@Janitka nasadila bych Infant Dophius probiotika, Bio Gaia je slaba. I kdyz moje mala ma silnou abkm a enterol ji pomohl od prujmu po atb ve trech mesicich. Laktoza ji nevadi, chce to vyzkouset. Krev uz bych ovsem resila okamzite s detskou Dr.ci nejlepe ve spitale na gastru kam by Vas posleze mela odeslat pokud se to nezlepsi ani po diete. Streva miminka jsou necim hodne drazdena.
@Janitka urcite chodte na gastro, idealne aj na alergo detske( ale k niekomu kto je v skupine PAPRSK-detskych potravinoych alergii) idealne v projekte DAFALL..vela gastro a adetskych alergo nema dostatocne vedomosti o kojeneckych potravinovych alergiach (nase osobne skusenosti) nakolko je to hlavne zalezitost poslednych par rokov…
k Enterolu- u nas jedine probiotikum co maly zvladol (ani Infant dophilus nam nesedelo)..vsetky probiotika totiz obsahuju laktobacily, Enterol nie…u nejakeho maleho percenta deti moze byt aj reakcia na ne, skor nepravdepodobne ale u nasho extra komplikovaneho pripadu mozne
laktoza by u ABKM nemala vadit…
@Kikii @nikiki2511 dekuji za info,s detskou to resime,a pravdepodobne nas posle na gastro… zkousim 2.den enterol-davali jste mimcu celou kapsli? -dnes 3× stolice cajk bez krve,ale vecer opet
… a prosim,jak vysetruji 3mesicni deti na gastru?mam strach z kolonoskopie
…dekuju
@Janitka miminko se nevysetruje nejak, sleduje se a zkousi co mu sedi a co ne. Nic se neboj a drzim palecky ![]()
@Kikii dekuju,prosim te koukam na ten dophilus a delaji bud in.dophilus nebo jeste i.d.plus. ktery bys doporucila?u toho plus pisou, ze nealergizuje,u toho normalniho jsem nenasla..dekuju. ![]()
@Janitka ja pouzivala doted plus, ted jsem poprve koupila klasicky. Oba nam vyhovuji. Asi budes muset vyzkouset co bude sedet.
Ahoj holky,prave resim u temer trimesicniho prcka abkm kvuli ekzemu,po mesici drzeni eliminacni diety jsem mela vcera zkusit pul jogurtu,vim ze reakce by se mela objevit do 72hodin,nevite v jake intenzite a jak rychle se zpravidla reakce objevi?Jak se ted stridaji teploty,tak na tele sem tam neco ma,ale zda je to reakce na jogurt
Je plne kojeny.Dekuji za reakce.Pred tim mel ekzem na obliceji a tam zatim ani pamatky.
Ahoj holky, už jsem pomalu zoufalá. Potřebovala bych poradit nebo najít maminku s podobnm problémem. Od cca 3 měsíců se u dcery začaly zhoršovat koliky a to hlavně v noci kdy třeba i celou noc - 10 hodin - tlčila. Po návštěvě pediatra a vyloučení bakterií ze stolice i z moči jsem usoudila na ABKM (v dětství jsem s tím měla také problém, do dnes jsem alergička - pyly, trávy) již dříve jsem měla podezření. Jelikož mi pediatrička řekla že u tak malých mimin se testy nedělají tak jsme obě usouduly na bezmléčnou dietu. Už od cca měsíce věku dcery jsem vyřadila laktózu kvůli ublinkávání. Momentálně jsem 2 týden a striktní eliminační dietě a postupně jsem chtěla zařazovat potraviny. Ale celkově tlačení v noci a noci se zlepšily po pár dnech a i je dcera přes den klidnější i když má své chvilky. Ale nevím si rady s tím, že teď jí jakoby zhoustla stolice, je tam hlen a ona má problém se vykakat. Asi 2× se vykakala sama, ale jinak jí musíme pomáhat rourkou. Tím tlačením se ji rozhoidl taky celý režim kojení v noci předtím pila o půl 1 a ve 4. A teď by chtěla být u prsu i co 1,5 hodinu. Ať jím co jím vždycky ji stejně to tlačení kolem té 3 až 3:30 ráno chytne a musíme pomoct rourkou ve stolici je samozřejmě hlen už není nazelenalá je žlutá jen někdy náznak zelena. Už jsem z toho zoufalá a nevím jak ji pomoci. Spíše jsem čela, že u ABKM jsou průjmy a my máme toto, Tak já už nevím. Můžete mi poradit, Jinak jsem vyřadila KB, lepek, soju, vejce, hovězí i kuřecí maso.
@kalipea bohužel neporadím, nicméně zvážila bych návštěvu alergologie, lze i bez žádanky - u tak malých mimin se testy samozřejmě dělají, a mají cenu, my jimi prošli. V tvé situaci by bylo fajn, abyste byli vedení u odborníka, i do budoucna a už i proto, kdyby ses rozhodla pro Neocate, aby to měl kdo předepisovat. Pediatři se cukají, dělají ofuky, alergolog do roku dítěte předepisuje bez omezení. Taky je fajn zjistit, jeslti není nějaký další problém, já jsem za ty krevní odběry u syna zpět skutečně moc ráda.
Moje zkušenost je bohužel taková, že i přes přísnou dietu stála stolice pořád za houby, a to i po zavedení příkrmů, které jsou někdy zázračné - no u nás to tak nebylo, takže jsem v sedmi měsících přestala kojit a syn přešel plně na Neocate. Do pár dnů stolice ukázková, ekzém zmizel, prostě samá pozitiva.
Držím pěsti. Je to těžké, ale bude dobře.
****Ahoj maminky. Řešilo se to tady asi milionkrát… ale přesně jsem nenašla info jaké potřebuji. Třeba máte někdo zkušenost.
Malý má celkem často hlenovitou stolici.
Dr říkala, že je to ok (vidět to ale nechtěla).
Každopádně dnes měl v ní i takové hnědé kousky. Nevím zda se jedná o krev ve stolici. Poznáte někdo? ![]()
Mléku se vyhýbám, ale ne sýrům a k večeři byla pizza s cheddarem ![]()
Dobrý den, můžete mě prosím někdo poradit jestli poznáte co to má můj syn (11.mesicu) ve stolici? Mě přijde jako by to byl tabák ale taky je tam kousek co vypadá jako brambora nestouchala jsem do toho tak nevím aby to nebyl třeba nějaký hlen. Malej se zdá být v pořádku ale mám prostě strach a obracet se s tou stolici hned na praktika se mě nechce nebo paní doktorka je taková nepříjemná ![]()