Hlen a krev ve stolici kojence - dieta bez efektu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
54
4.10.15 14:10

Ahoj vítej v klubu…dieta trvá než zabere…já to dělala tak že jsem jedla pár základních potravin které jí nic nedělali a pak postupně přidávala…nám vadí soja vejce mléčné…kuře bylo ok…byla jsem dlouho na zelenine bramborách kuř vepř…a rýži…a hleny se nás nepustlli celé kojící období…probiotika nemůžu dávat žadné..ted jsme na příkrmech..a stolice ok..už si můžu dovolit ichleba a rohlíky…malá jí jen zeleninu a rýžové kaše..banán…ale jdu na ní pomalu…věřím že se to dietou příkrmy spraví…já to musela také vydržet ctyři měsíce…ted už je to lepší..hlavně to že kaká jednou denně tuhé…vydržte..myslím na vás…probiotika dávejte pokud nevadí..pokud je pocit že neco zhoršují tak vysadit…držím palečky…a dietu nevzdávat :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
4.10.15 16:23

Jinač ty stopy..ze začatku raději ne..a postupně zjištovat jestli to kěco dělá..u nás byla krev po mléce soje…a vejcích. hlen už jsem pak neřešila…přibývala dobře a neměla jiné problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
4.10.15 16:53

Díky za odpověď :hug: Já si přijdu jako blázen, když zkoumám pod světlem nebo u okna každou plínu :roll: Ta krev tam jde normálně vidět? Teď tam totiž něco měla, ale nejsem si jistá tím, že to byla krev :think: Jakou zeleninu jsi jedla v dietním období? Lůcu kdeco nafukuje a bolí ji bříško, tak krom mrkve jsem si na nic jiného netroufla…takže vepřové, brambory, rýže, mrkev, včera červená řepa a banán. Myslíš, že můžu králíka?
Jinak super, že u vás je to na dobré cestě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
4.10.15 18:02

U nás už krev a hlen po čistě jen mléce, jinak jogurty, sýry, soju, vejce vše jím.. ale když jsem si zkusila dát mleko do kafe byla zase krev a hlen… ve čtvrtek jdu pro výsledky tak to řeknu dr a uvidíme co zjistili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
4.10.15 21:51

@VerousekVracov to je dost zvlastni, takhle se abkm nechova, resp nemela chovat, ale jedna doktorka mi rikala v jine souvislosti, ze medicina je plna prekvapeni, takze mozne je vse. Hlavne, kdyz se to povede vychytat.

@petty30 nebala bych se kralika, jehneciho, brokolice, dyne, cukety, avokada, podle citlivosti ditete i lustenin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
5.10.15 10:16

JaLa, díky moc za manuál. Dala sis s tím práci, je super :palec:

Musím si to už nějak zkorigovat, protože už se tak 3 dny cítím hrozně unaveně, trochu se mi motá hlava a jsem jak namožená. Asi tou dietou, jak jsem se v tom plácala. Dneska jsem koupila králíka, ať mám nějakou změnu :-) Byla jsem ve zdravé výživě a měla jsem takovou radost, našla jsem tam instatní rýžovo-pohankovou kaši, ve složení nic závadnýho, tak si jí doma udělám do vody s rozmačkaným banánem a oslazený agáve sirupem (taky ze zdr. výživy). Tak mi chutnala…teď jsem to zkoumala a úplně dole je napsáno: Může obsahovat stopy lepku a vajec :zed: Takže asi taky nic, když jí vadí vajíčko :think:

U nás zatím krev v plínce nebyla, kontroluju to pomalu lupou. Ale to bříško jí trápí, pořád jakoby tlačí. Myslíte, že jí na to ta dieta aspoň trochu pomůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
5.10.15 17:57

@petty30 Ahoj, Nominal vyrábí spoustu „nezávadných“ instantních kaší - vícezrnnou, pohankovou, jáhlovou, špaldovou… + si můžeš koupit klasické dětské nemléčné kaše. Když jsem musela kvůli ABKM dítěte stopnout svoje ranní jogurty, začala jsem s těma kašema - do misky od každé trochu, zalít teplým rýžovým mlékem (kupuju v DM nebo ve zdravé výživě, s přidaným vápníkem), navrch nasypat trochu skořice, nasekané vlašské ořechy, do toho dětskou přesnídávku (mám ráda Hamánky, dávám si do té kaše tak půlku) a je to taková dobrá bomba, že mě to zasytí minimálně na dvě hodiny a až jednou s tou antimilk dietou skončím, asi si je budu dělat dál :-D

Taky jsem objevila v country life rýžové jogurty (lesní směs, vanilkové a karobové) - kupuju si ty první dvě příchutě, jsou moc dobré a i tam mají veganské sýry (několik příchutí), které si dávám třeba do toustů a mám aspoň trochu pocit normální stravy :)

Jinak ty věty na obalech - „může obsahovat stopy…“ nebo „vyrobeno v závodě, který zpracovává…“ jsou v pohodě, oni se jistí, ale výrobek je v pohodě a nanejhůř by tam byla taková pidimikro stopa, že by se k dítěti nedostala ;-)

A jinak zkus vydržet, opravdu to trvá, než se střeva vyčistí, můj kluk reagoval kromě mlíka na kuřecí, hovězí, vajíčka a soju, měl tenkrát v plíně krve opravdu dost, nitky a i chuchvalce a trvalo asi měsíc a půl od začátku mé striktní diety, než byla stolice tužší bez hlenů, zápachu a měla „normální“ barvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
5.10.15 20:52

Gino, díky moc za podporu :hug: Já jsem právě taky snídala jogurt nebo ovesnou kaši s ovocem. Děkuju za návod, co udělat k snídani :palec: Právě potřebuju něco sladkýho, dneska jak jsem měla tu kaši, tak ta mi dodala dost energie a hned jsem se cejtila líp. DM tady nemáme a zdravá výživa je taky dost omezená, ale zajedu do Varů a tam určitě seženu. Ty dětské nemléčné kaše mě vůbec nenapadly.
Já doufám, že to bude OK a hlenů a kolik se aspoň trochu zbavíme. Ve středu jdeme na tříměsíční a na očkování, tak taky doufám, že jí to to očkování nezhorší, jak jste tady psaly.
Na zítřek jsem si koupila králíka, tak už se těšim, mám ho ráda. A taky tu brokolici chci vyzkoušet. Takhle to jde, jak jsem chvíli jedla jenom rýži, mrkev a maso, tak jsem z toho byla po třech dnech fakt vyšťavená. A ještě k tomu jsem jedla blbý maso (kuřecí) :zed:
A myslíte, že bych měla vynechat i pšenici? Jediný müsli, který jsem sehnala bez mlíka, vajec, soji a jejich stop je s pšeničným sirupem a pšeničnou celozrnnou moukou…takže zatím radši taky nejíst??

Holky, jak označím člověka v příspěvku??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
5.10.15 21:34
@petty30 píše:
Gino, díky moc za podporu :hug: Já jsem právě taky snídala jogurt nebo ovesnou kaši s ovocem. Děkuju za návod, co udělat k snídani :palec: Právě potřebuju něco sladkýho, dneska jak jsem měla tu kaši, tak ta mi dodala dost energie a hned jsem se cejtila líp. DM tady nemáme a zdravá výživa je taky dost omezená, ale zajedu do Varů a tam určitě seženu. Ty dětské nemléčné kaše mě vůbec nenapadly.
Já doufám, že to bude OK a hlenů a kolik se aspoň trochu zbavíme. Ve středu jdeme na tříměsíční a na očkování, tak taky doufám, že jí to to očkování nezhorší, jak jste tady psaly.
Na zítřek jsem si koupila králíka, tak už se těšim, mám ho ráda. A taky tu brokolici chci vyzkoušet. Takhle to jde, jak jsem chvíli jedla jenom rýži, mrkev a maso, tak jsem z toho byla po třech dnech fakt vyšťavená. A ještě k tomu jsem jedla blbý maso (kuřecí) :zed:
A myslíte, že bych měla vynechat i pšenici? Jediný müsli, který jsem sehnala bez mlíka, vajec, soji a jejich stop je s pšeničným sirupem a pšeničnou celozrnnou moukou…takže zatím radši taky nejíst??Holky, jak označím člověka v příspěvku??

Ahoj já se teď taky začínám sžívat s dietou, držím ji 3.týden a u maličké trochu sleduji zlepšení. Hlavně jsem začala dávat trošku mrkve už (má 4.měsíce) a to ji kakání trochu zastavilo. Už to není taková hrůza. JInak u nás probiotika jen zhoršení stavu, ale my se pereme ještě s klebsiellou. A dávám ji dvakrát třikrát denně sab simplex a zredukovaly se i napěněné hleny v plíně a kroucení.
Ještě jsem ti chtěla poradit co snídám nebo svačím já:) Do rýžového mlíka si dávám sušené ovoce a cornflakes, docela to ukojí mé chutě na sladké:) Ještě existuje Sinlac kaše, která je úplně bez alergenů, dá se koupit v lékárně. A v DM jsem objevila Emco mysli ovesné kokosové sušenky, maličké nevadí, tak mám aspoň něco ke Caru:)
A pokud můžeš, očko odložte, teď by to pro ni mohlo být zátěž. My ještě očkováni nejsme a budu chtít po dr ještě odklad aspoň na 5-6.měsíc než se ještě trochu nezlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
5.10.15 21:44

@Carrie01, tak to je super, že u maličké trochu sleduješ zlepšení :potlesk: Já doufám, že to u nás bude taky tak… Ten Sab simplex zkusim, třeba to i nám pomůže na to její kroucení. Dáváš to, když se kroutí, nebo nějak před kojením nebo po? No, chuť na sladké, to je u mě nejhorší :lol: Já jsem totiž dost bonbonová. Želatinový bonbony mam strach jíst a jak jsem teď bez sladkýho, tak jsem už měla absťák :lol: A děkuju za tipy na snídaně a svačiny :palec:
S očkováním uvidím, co mi řekne doktorka. Hlavně doufám, že malá přibírá, jak má (nevypadá, že by strádala, ale co já vim), pak jí musim říct o tý mojí dietě - nedietě a o hlenech. Teď mi je i psychicky líp, když vim, co a jak s tím jídlem. Párkrát asi ještě ujedu, ale už se třeba nebudu cpát kuřecím v dobrý víře toho, že je to v pořádku. My už máme první očkování za sebou a měla teda pak jeden den teplotu. Teď by měla bejt druhá dávka rotavirů, druhá dávka hexy a prevenar. Domluvim se s doktorkou, jak to udělat nejlíp, aby to malý nepřitížilo :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
5.10.15 21:56
@petty30 píše:
@Carrie01, tak to je super, že u maličké trochu sleduješ zlepšení :potlesk: Já doufám, že to u nás bude taky tak… Ten Sab simplex zkusim, třeba to i nám pomůže na to její kroucení. Dáváš to, když se kroutí, nebo nějak před kojením nebo po? No, chuť na sladké, to je u mě nejhorší :lol: Já jsem totiž dost bonbonová. Želatinový bonbony mam strach jíst a jak jsem teď bez sladkýho, tak jsem už měla absťák :lol: A děkuju za tipy na snídaně a svačiny :palec:
S očkováním uvidím, co mi řekne doktorka. Hlavně doufám, že malá přibírá, jak má (nevypadá, že by strádala, ale co já vim), pak jí musim říct o tý mojí dietě - nedietě a o hlenech. Teď mi je i psychicky líp, když vim, co a jak s tím jídlem. Párkrát asi ještě ujedu, ale už se třeba nebudu cpát kuřecím v dobrý víře toho, že je to v pořádku. My už máme první očkování za sebou a měla teda pak jeden den teplotu. Teď by měla bejt druhá dávka rotavirů, druhá dávka hexy a prevenar. Domluvim se s doktorkou, jak to udělat nejlíp, aby to malý nepřitížilo :pankac:.

A nezačaly ti ty problémy po očku rotavirů? Tohle očkování je strašný hnus na citlivé děti, neteř po něm měla problémy, úplně se zhoršila, až se nakonec odstavila od kojení a udělal se v ní blok na mlíko celkově.
Sab simplex jsem dávala před každým kojením, ale efekt byl, že se mi v noci víc kroutila. Tak ho dávám jen dopoledne a je to lepší. Vyprdí se, napěněný hlen má málo a v noci spí:) A paradoxně naše malá taky nabírá, dala mi teď kolem 600g od 3. do 4. měsíce a to byl nejhorší měsíc, kdy jsem byla z toho kolikrát na mašli:/
A se sladkým to mám stejně:D nic nesladím a cukr mi začal dost chybět, tak aspoň něco málo na chuť

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
5.10.15 22:05

@Carrie01, ne, problémy nám začaly hned po šestinedělí. No vidíš, člověk si říká, že ji radši nechá naočkovat, když trpí na ty průjmy a tak, a ono se to může takhle zhoršit… doufám, že to Lucinka nějak zvládne :think: Našeho staršího jsme na to nenechali očkovat, teď jsme si říkali, že to pro Lucinku uděláme, protože v našem okolí skončily děti s rotavirama v nemocnici. Člověk už je z toho jalovej.
Lůca naštěstí v noci celkem spí…ťuk ťuk ťuk :lol: Jenom dvakrát plakala a kroutila se tak, že jsem s ní musela přes hodinu rázovat po obýváku. A teď je to u nás nejhorší právě dopoledne, takže by se nám to takhle i hodilo. Zítra zajdu do lékárny a koupím.
600 g je super. Jsem zvědavá, kolik přibrala naše malá.
Jo, přesně…nic nesladím a cukr mi začal dost chybět. Hroznovej cukr asi můžeme, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
5.10.15 22:08

@Carrie01 díky za tip na ty sušenky, ty musím zkusit! :)
@petty30 pod každým příspěvkem je modrým písmem Nahlásit Citovat a Zmínit - tak tím Zmínit označíš člověka. Naše pediatrička souhlasila s odložením očkování o měsíc a ještě navrhla šetrnou variantu (Pediacel, který ale momentálně má nějaký stop stav a je nedostupný) tak jsem byla ráda a rozhodilo ho to jenom malinko - druhý den po očkování měl zelenější stolici.
Taky jsem tenkrát přemýšlela, jestli nemám pro jistotu vynechat lepek, ale někdo mi tu radil, že ne, že to by byla moc striktní dieta a že aby dítě mělo alergii na mlíko i lepek…to už snad ani není možný :lol: takže být tebou nekomplikuju si tím v tuhle chvíli život 8)
Jo a taky když mám chuť na sladký tak si z rýžového mlíka udělám čokoládový puding. Mělo by to být to s vápníkem, je nějaké hustší, stačí potom 400 ml mléka na jeden sáček pudinku, dost to zhoustne. A nemůžeš si v té vaší zdravé výživě něco konkrétního vyžádat, aby ti to objednali a ty sis to tam pak v krámě vyzvedla? Třeba u nás ve zdravé výživě je to možné, oni jezdí 1× týdně do country life do velkoskladu a tam mi to vyzvednou, pokud tam konkrétní produkt mají. No a nebo si to můžeš objednat přímo na netu, country life mají e-shop. Ještě jsem si tam vlastně kupovala nějaké sušenky - špaldová zvířátka nebo tak nějak se to jmenuje, a ty když jsem si slepila k sobě marmeládou, tak jsem taky zaháněla chuť na sladké :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
5.10.15 22:16

@Gina, takže lepek nevynechávat…tak aspoň tak. Puding :palec: To mě nenapadlo. A díky moc za odkaz na country life. V rychlosti jsem prolítla ty kaše. U nás mají jen ty, na kterých je, že mohou obsahovat stopy lepku a vajec. tady na netu jich je víc, takže si i vyberu „nezávadný“ :palec: Hned si to projedu a objednám :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
5.10.15 22:22

@petty30 Vidíš a my ty rotaviry prodělali s klukem, dovezl si je z infekčního v nemocnici :cert: a jejich výsledkem byla stejná dieta, jakou teď musím držit u malé, měl rok a půl. Mlíko mi nesnesl půl roku a s tvarohy má problémy doteď (3 roky) Tak právě mám to očko spojené s tím, že může vyvolat u citlivějších dětí to samé, co prodělaná infekce, jelikož očkují oslabené viry.
Tak vyzkoušejte ten sabsimplex a uvidíte. Sranda je, že po tři měsíce, kdy má mít koliky jsme nic takového nedávali a teď musíme:) Hroznovej určitě jo, tak můžeme i normální cukr ne?
@Gina díky za tip na country life, nevěděla jsem, že něco takového je;)

Holky a jíte Chia semínka? Mají hodně vápníku, tak snad jí vadit nebudou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek