Hlen a krev ve stolici kojence - dieta bez efektu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
54
11.7.15 09:00

Ahooj byli jsme týden u tchýně…malá mela ukázkové míchané vajíčka…týden…trocha hlenu..chtěla jsem to ukázat tchýni, je bývalá sestra na detském…a sotva dojedem domu tak zas hlenisko…žluté..krev ne…to fakt nechapu…jestli na tovůbec ta dieta má vliv..je pravda že jsem jedla víc vepřového tam…tak jsem ted vysadila to kuřecí…zatím furtkojím čekámetyneštovice…tchýně si myslela že to snad vymýšlím ach jo…tu krev…a tak..dycky jí volám..a pak přijedem tam a malá má krásné hovínka..a dojedem domu..a zase se to zhorší :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
12.7.15 10:22

Tak už máme neštovice…samozřejmě hovínka zas horší z virozou..ale krev ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
13.7.15 09:47

A nesnědla jsi na té návštěvě něco, co mohlo být špatné k dietě? Třeba ta zhoršená stolice je díky neštovicím. Mimochodem napsala sis o ten dokument, jak tu JaLa nedávno zmiňovala? Mně moc pomohl!
Buď ráda, že už malá nemá tu krev a sem tam pár hlenů zas až tak neřeš. Pokud dodržuješ dietu, tak to bude fakt tou nemocí. Tak držím palce, ať to zvládnete!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
13.7.15 15:51

příkrmy

Ahoj dietu držím…hlen neřeším…hlavně že krev je pryč…jj dokument mám také mi moc pomohl…už máme pet mesíců..brzo budou ty příkrmy..semtam jí i dam…tak doufam že krev už nebude…dekuji za podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.7.15 08:58

Hezký den všem diskutujícím,
ráda bych se připojila a slyšela váš názor na naše potíže. Mám chlapečka 6,5 měsíce starého, kterého stále kojím. Od 3 týdnů trpí na bříško. Stále nám každý opakoval, že to jsou prdíky a že trápení brzy přejde. Do dneška se to zhoršilo tak, že už propláče celé dny a v noci se stále budí, je problém ho vůbec uspat. Pláče až do usnutí a v noci se budí s pláčem několikrát. Cca před 2 měsíci se ve stolici objevil hlen. Řešila jsem to s pediatrem, který doporučil kapičky BioGaia. Ani po 10 dnech nezabraly, tak udělal výtěr konečníku, výsledky v pořádku. Pak cca za týden se objevila krev, takže jsme byli odesláni na gastroenterologii. Tam udělali krevní testy na ABKM a mě byla doporučena bezmléčná dieta. Testy vyšly v pořádku, dieta po 4 týdnech bez efektu. Udělali mu další testy na ostatní alergeny a vyšetření moči, ale také vše v pořádku. Pan doktor říkal, že je v pořádku, prospívá, tak máme být trpělivý, že to přejde. Včera a dneska měl ve stolici opět krev. Stolice prakticky voda s hlenem. Já jsem nyní 5. týden na bezmléčné dietě a dva dny nejím ani ostatní alergeny. Je to pár týdnu, co jsme začali s příkrmy, dávám mu zeleninku plus jablíčko. Teď jsem mu pár dní příkrm nedala, protože jsem měla pocit, že to ještě zhoršují. Proto jsem tam tu krev viděla jasně, možná byla i před tím, ale nebyla vidět, protože stolice obsahovala i natrávené jídlo. Nevím už, co mám dělat, nebo zkusit. Doktoři se k nám staví laxně a tvrdí, že to jsou prdíky a hlen tam prý někdy je a ani se nezjistí proč. Ale nevěřím, že 6,5 m dítě trpí na prdíky tak strašně. Aby toho nebylo málo, cca před týdnem se mu objevil ekzém. Myslím si, že to s tím má také souvislost. Nevím, jestli máme přejít na UM, ale to by mi ho musel někdo předepsat, a když testy vyšly v pořádku, tak nám ho asi nepředepíší. Budu moc ráda za váš názor a případnou radu. Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
14.7.15 15:34

Ahooj my máme stejný problém…delá nám to mléko…ale příkrmy ještě nemáme…sem tam dám…naší malou ale nic nebolí je klidná..tak nasazení um odkladám…pokaždé když je od krve delší dobu klid…sem tam se to objeví ted zas nic…ale pokud tvuj chlapeček má bolení domluvila bych se na gastro at ti napíšou nějaký hydrolyzát na zkoušku…a vím jak se cítíš..je to šílené..tak žít..rozbalovat plíny ze strachem..ale už jsem náka odolná… držím palce…ale hlen ten máme furt více méne. pokud se to nejak zhorší také pujdu pro um :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
14.7.15 15:35

Jo a ty bio gaia bych vubec nedavala..nám šíleně vadí. a zhoršujou všechno…zkus tady doporučovaný infant dophilus plus.. :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
14.7.15 16:20

A co jíš? ja třeba nejím ani vejce soju ořechy a tak…musím dávat i pozor co jim za chleba nekterý můžu některý ne je tam syrovatka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
16.7.15 21:28

Tak u nas tupka krve po soje…ktera byla v popcornu snedla jsem ho pozehnaně…takže u nas to je to i soja…toto už je třetí přesvědčení…ale aspon vím co nejíst…naštěstí metoda pokus omyl funguje…proto nám vadí i ta bio gaia když jev tom prý sojový olej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
16.7.15 23:50

Malýmu taky vadí soja, já to zase zjistila po čarodejnicích, když jsem si dala večer u ohně buřta. Druhý den hleny a já šla do řeznictví pátrat po alergenech a ve složení byla napsaná sója.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
17.7.15 10:37

Můj pediatr říká, že musí mát malý průjem a kdesi cosi, aby měl abkm, poslal mě jen na kožní. Dělal mu výtěr, samozřejmně negativní. Já mám na to podezření, první měl malý jen hlen ve stolici pak trochu hnědý, tak jsem vyřadila všechny mléčné výrobky, vejce a i pšenici jako takovou - bílé pečivo, těstoviny… už je to asi 8 dní co to nejím, a dneska jsem objevila u malého v plence už nitky, takže se to asi horší, i když jsem vyřadila vše? Volala jsem to DR a ten mi řekl, že to bývá, že mám dojít když se to zhorší.. Kůžička se mi zdá zlepšení, ale v té plínce měl jen ty hleny a dneska už černé nitky :( Jak u vás bylo zlepšení/zhoršení? Já jsem úplně bezradná, co mám dělat když to dr neřeší,… kam jít,… nebo spíš dělám někde nějakou dietní chybu? Daa jsem si hořkou čokošku, ale tam mleko, ani vejce neni, že by kakao? já už nevím.. nevím co mám jíst, chci si jít uvařít rýžoé těstoviny a rajčatovou omáčku/rajčata mu nic nedělají/ zíta pečené maso v mrkvi a brambory..ja už mám strach něco sníst..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
17.7.15 15:46

Holt jist tyden dva jen ty overené veci…a když bude zlepšení tak zkusit přidavat další…já tak byla na kuřeti rýži a mrkvi..stačí dietní chyba..a je to tu zas…ja vím že malé vadí soja a vše mléčné…i příchut v bramburkách je mléčna…studovat etikety a jist jednoduše…on si človek brzo zvykne ty začatky jsou šílené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
17.7.15 15:49

A taky u nas mala mela adenoviry…pak klebsielu…to mívala krev kazdý den…ted už jetojen po dietní chybe treba jednou za čtrnact dní…hleny míva taky už mín..uvidime co udelají příkrmy…je to na houpačce..naš doktor říka že pokus nemá bolení a přibíra tak to přejde..no uvidíme :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
17.7.15 15:53

@aquolina ahoj, zkus v diete pokracovat, omezit se kratkodobe jen na ryzi, kralika, veprove a takovou tu neskodnou zeleninu (brambory, mrkev apod). Jestli ani po 14 dnech zlepseni, tak bych nabehla pro nastepene UM, takhle nemuzete poradne ani prikrmy, dite trpi, Ty trpis. Kojeni 6m je dostatecne, mas splneno a vzala bych to jako uzavrenou kapitolu a bez vycitek nasadila UM -NADc nam taky nikdo nepredepisoval a tech par mesicu se to utahnout da, pak uz je prikrmu vic a mlika nepiji deti tolik. Ja to tak udelala u starsiho, 3m jsem se trapila s dietou a absolutne bez efektu, alergolog si mysli, ze byl alergicky na me. Um mu hodne pomohlo.
U mladsiho dieta zabrala, tak nebylo co resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
17.7.15 19:50

@VerousekVracov v horke cokolade byva sojovy lecitin, tak mozna ten.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek