Hlen a krev ve stolici kojence - dieta bez efektu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
150
2.2.15 23:43
@Adullka píše:
Ahoj, o slinění jako doprovodu alergie na bílkovinu kravského mléka jsem četla. Možná bys mohla zkusit nutrilon pro alergické děti (HA) nebo (lépe) jakékoliv UM pro děti s ABKM. Alergie na BKM je u děti na UM častější než u kojených dětí.

tak to slinění je zajímavý…malá slintá jako o závod už asi od 2. měsíce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
3.2.15 12:13
@Grainne píše:
@Lena0 moc děkuji! už ani nevím co bylo první, jestli vyrážka nebo změna stolice…řešil u někdo k tomu ekzém?

Obe holky mely krupicku a mladsi ve 3 mesicich nabeh na atopak. Na to nam zabrala lipobase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
3.2.15 14:06

@Grainne Pudla ma deti s atopem a s abkm, vsechny tri deti, ale dlouho tu uz nebyla…osobni zkusenost nemam, moje deti mely jen ty streva

Co se tyce bilkovin, zpocatku jsem jedla jen veprove, kralici, pozdeji jsem pridala ryby a to mi ke stesti stacilo, pozdeji kruti (bala jsem se veskere drubeze) a kachnu. Ono se to da, soju ja treba nejim, takze s tim jsem potize nemela, jen si pohlidat pecivo, i do obyc rohliku se nekdy dava sojova mouka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
3.2.15 14:11

Jo a vynechat cukr a mouku mi prijde v tuto chvili zbytecne - vynechala bych zatim ty nejcastejsi a nejhorsi alergeny (mleko, soja, vejce, morske ryby, orechy, kakao - pozor na karob, takova vyhra to pry taky neni, jahody, celer, papriky, rajske…). Lepek bych zvazovala az jako posledni variantu, kdyz nic jineho nepomuze - znam jen jednoho chlapecka, ktery na nej mel skutecne reakci, ale je to fakt vyjimka.

Jo a vyborne tolerovane byva jehneci, nepsala jsem ho, protoze ho nemam rada, ale komu nevadi, tak smele do nej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
4.2.15 21:00

Moc díky, u nás je hlavní problém ten ekzém, možná to bude fakt ta sója - dala jsem si v pondělí a zhoršil se a blinkala, stejně jako po rybě a karobu včera.. (než jsem si přečetla že to se taky nemá :nevim: ) A dneska v pohodě tak sjem ráda. Krve má jen nitku a jen občas, ale jsou to zelený vajíčka, občas spíš jako když namažete tence špenát ze školní jídelny…no uvidíme co ty výtěry. Jsem ráda že už snad komplet vím co nejíst a teď jen sehnat to, co jíst můžu..v Normě měli jen králíka z Číny :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
4.2.15 22:02

Ta úprava ze „zeleného špenátu“ na „míchaná vajíčka“ trvá opravdu dlouho, nám nakonec přes měsíc. I když už nebyla krev… občas to bylo mixnuté tak napůl… :) :mrgreen:
Mě bylo tenkrát v nemocnici řečeno, že střeva se hojí nejdéle. Hlavně, že už víte, co dlabat a co přibližně ty problémy způsobuje…to je pak z půlky vyhráno :palec: :)
Teď už jen vydržet, než se to zlepší :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
7.2.15 21:18

Dobrý večer přeji, vůbec nemám aktuálně sílu číst všech 296 stran :-) prolétla jsem jich pár, už jsem obnovovala poslední tři dny dvě jiné ABKM diskuze, ale dostala jsem ještě tip na tuto vaší, která je dost aktuální a je vás tu hodně :-) Mám syna 2,5 měsíce, plně kojený, od malička tekutá stolice barvy světlé až tmavé horčice téměř při každém přebalování. Ve čtvrtek se mu objevila ve stolici krev a hleny - ne žádné nitky, ale v hlenu opravdu chuchvalečky krve. Bylo toho málo, volala jsem dětské dr, řekla mi, že to je alergie na BKM a mám se přijít ukázat v pondělí. Takže od té doby pátrám na netu, vysadila jsem hned veškeré mléčné výrobky a pečlivě studuju etikety, zatím zlepšení žádné (ale na to je prý brzo), spíš naopak - teď večer už těch krvavých chuchvalečků bylo víc, ale syn je jinak v pohodě, směje se, nic ho evidentně nebolí, žádné koliky, je poslední dva dny víc „spací“ a brzo unavený, ale třeba je to jen náhoda. Může i tohle být projev alergie? Jedná se mi o tu krev..protože jsem tu četla jen o těch nitkách, ale ty tam nemá…děkuju moc, jak už jsem psala v jiné diskuzi - jste mým jediným zdrojem informací a nevím koho jiného se zeptat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
9.2.15 10:41

@Gina ahoj, tak nejprve bych asi podala probiotika, nechala vysetrit stolici na bakterie a viry a vyckala. Ne vzdy hlen a krev znamenaji alergii. Pokud to bude trvat tyden, vytery ok, tak ma cenu zkusit dietu - na zacatek bez slozek mleka, soji a hoveziho - 14 dni. Pokud nic, tak vysadit jeste vejce a kureci a popripade dalsi alergeny, ze zkusenosti vim, ze vysledky se mohou dostavit o 14 dnu ale i dvou mesicu. Pis si denicek, cos jedla a jaka byla stolice, pomaha to predchazet paranoie (vim o cem mluvim). Zakladem je snaha jist pestre, pak s pomoci denicku dokazes vysledovat i dalsi problematicke potraviny. Bohuzel ne vzdy dieta pomuze, nekdy se nemusi podarit najit alergen, nebo je jich hodne a vyziva matky a tim i ditete by byla narusena, pak je lepsi kojeni ukoncit, mam zkusenost s obema variantama - u starsiho dieta nepomohla, kojeni jsem ukoncila. U mladsiho pomohla a spokojene jsme kojili skoro rok. Pokud bys chtela, napis mi SZ s mailem a poslu Ti dokument, ktery jsem k tomu sepsala. Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
9.2.15 22:49

@JaLa - ahoj a moc děkuji za tvůj příspěvek. Byla jsem dneska u doktorky ale vlastně jsem se od ní nic nedozvěděla, pořád se jen usmívala a říkala, že všechny ty příznaky (jakože stolice 8× denně, chuchvalečky krve atd.) mohou být alergie. Udělala mu výtěr na rozbor a mám si ve středu zavolat, ale moc si od toho neslibuju. Chudák malej už je celý opruzený, jak pořád kadí a tlačí. Zdá se mi poslední dny takový dost unavený a dost ospalejší, než býval, ach jo. V noci už té krve měl v plíně minimálně, ale po obědě se to opět rozjelo. Počkám do té středy a pak tedy zkusím na konci týdne jít do té striktnější diety. Pošlu ti SZ a budu ráda za dokument. Jen přemýšlím, jestli nebude lepší ta opačná dieta, co jsem kdesi na netu našla - začít s tím, že budu jíst jen krůtí a rýži a až (jestli) se mu to zlepší, tak postupně přidávat další složky potravy a podle případného zhoršení potom vysledovat, co mu vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
10.2.15 20:14

@Gina to je taky varianta, ale zrovna kruti bych nedavala, spis veprove nebo jehneci (zatim jsem se nikde nedozvedela, ze kdyz vadi kure, tak jestli vadi i ostatni drubez…). Ale nebala bych se dyne, cukety, cervene cocky, brambor, sadla…zase ta vyziva musi byt rozumna, abys nestradala, navic efekt muze byt videt az za mesic a byt jen na ryzi pri plnem kojeni, to bych nedelala :think:
Dokument jsem Ti poslala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
10.2.15 20:22

@Gina Osobně bych spíš ze začátku vyřadila to mlíko, kuře, vejce, soju a hovězí, to jsou fakt nejčastější alergeny. Pokud to nezabere do 3 týdnů, tak bych až potom šla do té striktní. Ona ta striktní je hodně fyzicky, ale i psychicky náročná, aspoň pro mě byla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
11.2.15 07:46

Tak jsem se sverila doktorce, ze byla podruhe krev ve stolici a rekla mi, ze mam trochu omezit mlecne vyrobky. Takze to vlastne moc resit nebudu, jinak ve stolici zas nic nema a jim vsechno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
11.2.15 08:44

OK a děkuji. Včera už to vypadalo nadějně, 2× mezi kojením nekadil, a jinak bez krve, ale dnes ráno už tam zase krev byla. Včera jsem měla hovězí vývar s nudličkama…takže určitě tedy ještě zkusím vyřadit ta vejce a hovězí. A budu dnes volat pediatričce, kam máme jít za 14 dní na první hexu, aby nám jí odložila, protože jsem se dočetla o hodně případů, kdy se dítěti po očkování rozjela vyrážka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
11.2.15 09:49

@Gina tak ono po ockovani se obecne ta streva zase zhorsi, ale jen po urcitou dobu
Hovezi a bkm maji k sobe hodne blizko, podobne jako soja - takze hovezi urcite vynech. Drzim palce, aby to bylo brzy ok :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
11.2.15 09:58

@JaLa - děkuji, já mám pořád pocit, že dětské dr je to tak nějak šumák, pořád se jen usmívá a říká, že to přejde. Ještě, že je internet a tahle diskuze! Budu si jí muset postupně přelouskat, každý den několik stránek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek