Hlen a krev ve stolici kojence - dieta bez efektu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43039
19.10.14 06:23

@JaLa ty jo, vy uz jste u jogurtu!!! zavisti zelenam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
19.10.14 12:24

@Pudloslava nerikej hop, splav je jeste daleko - to az za 14 dni, kdyz ten jogurt bude ok, ale jinak Tve pocity plne chapu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
22.10.14 18:45

Tak z laznji - losiny jsou s detmi uplne nahouby Z MNOHA DUVODU, ale poreferuji jen k temATU DIETY
No absolutne nezvladaj
Mame si tu moznost vybrat ze tri jidel a ja si vybiream same typove bezmlecne, kdyz to jde, abych jim to udelala co mozna nejjednodussi. Chci jen trebas kasi nahradit bramborem a omajdu neudelat na masle
ALE
dietni sestra ma touhu sestavovat mi osobne jidelnicek
Vyskrtava mi z jidelnicku koreni, olivovy olej a ocet, ovesne vlocky, jakoze kvuli kojeni - nevim proc., Dvakrat jsem dostala evidentne bezlepkove jidlo (tu dietu ma manzel)
dneska jsem to s ni jiz podruhe probirala. Ona mi slibila, ze bude pokud mozno respektovat moji volbu a to s tim bezlepkem mi pry zvrtali kuchari. takze abych vedela, ceho se mam dozadovat, tak mi kazdy den doda na stul jidelnicek pro me na druhy den.
A dnes vecer na me cekalo prekvapeni. na snidani mnou vybraneho zavinace nahradila LUCINOVOU POMAZANKOU a na veceri mi zvolila (uz nevbim misto ceho) jakesi kureci zalite SMETANOU. :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
23.10.14 08:08

@Pudloslava to je diletantstvi, asi bych si uz nekde stezovala, vzdyt to uz neni normalni ojedinely „omyl“, ktery clovek promine :cert:
Neslo by se domluvit s nekym schopnym primo v kuchyni? Kdyz zvladaji bezlepek, bezmlecna jde preci taky dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
23.10.14 19:35
@JaLa píše:
@Pudloslava to je diletantstvi, asi bych si uz nekde stezovala, vzdyt to uz neni normalni ojedinely „omyl“, ktery clovek promine :cert:
Neslo by se domluvit s nekym schopnym primo v kuchyni? Kdyz zvladaji bezlepek, bezmlecna jde preci taky dobre.

no oni se tam dost stridaji. hyperochotni cisnici, co vsechno vytelefonuji, zjisti a zaridi se stridaji s „tohle jsme pro vas dostali z kuchyne, nevim, coto je“
vzdycky mluvis s nekym, nevis, jestli te vubec posloucha, chce te mit z krku a rekne „jo, ja to zaridim, vyridim, zajistim“ a pak nikdo nic nevi. chvilku vsechno funguje skvele, chvilku vubec.
Trebas chleba, koupila jsem si svuj, protoze bezmlecnej vubec nejde pry sehnat. Chteli ho pro me extra pect, prislo mi top jako blbost, zasla jsem do coopu a koupila jsem si dva baleny s vypsanym slozenim. dala jsem jim ho tam a ted mi ho nosi. jsem zvedava, co nastane, az dojde. vzpomenou si, ze mi chteli chleba pect? Zajdou do coopu? ocekavaji, ze si ho budu sama nosit? Pani, ktere jsem ho predavala, mi rekla, ze vsechno vyridi, zaridi, chleba bude… tak mam se o to zajimat s predstihem? pripadam si uz jak silenec, co jim furt kontroluje jejich praci pod rukama, je mi to trapne, ale co mam sakra delat? Kdyz mi chtej dat lucinu.
Vyplnili jsme jidelnicek na pristi tyden, na jidla, kde nebyla primarne bezmlecna varianta, jsem nevyplnila nic a rekla jsem to cisnici, ze mi maj proste neco udelat. prredala tu informaci? nebo proste nedostanu nic, protoze jsem nic nezaskrtla? Prvni den se tvarili, ze si mam vybrat cokoli, ze mi to specialne pripravi bez mleka, coz se zdalo super, ale po prvnich nekolika dnech na podobne experimenty fakticky nemam naturel.
Dneska ten muj chleba cpal cisnik manzelovi s tim, ze je to jeho bezlepkovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
24.10.14 07:48

@Pudloslava to je drsny… tak drzim palce, at to tam nejak ve zdravi doklepete.

Ja bych to asi vzdala a pobyt brala jako redukcni dietu a konzumovala jen jablka a syrovou zeleninu s vlastnim pecivem a zapijela to vodou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
1.11.14 12:00

Ahoj, tak už jsem sem chtěla psát, jak jsme vyhráli a teď o tom začínám zas pochybovat :think: Už 2,5 týdne dáváme příkrmy, malému moc chutnají (zatím mrkev, dýně, brambor, už taky ochutnal brokolici, ale to nic moc) a stolice se krásně upravila, tuhá, víceméně bez hlenu. Já začala pomalu postupně všechno jíst, mléčné výrobky, vejce a po těch 14 dnů bylo vše ok. Jenže od úterka ho nějak víc bolí břicho (hlavně v noci, přes den to ještě celkem jde, akorát je víc ukňouranej), vystupňovalo se to dnešní noc, kdy skoro nespal, resp. vždycky na chvíli usnul a probudila ho bolest břicha (prděl a slyšela jsem, jak mu v bříšku bublá), prostě katastrofa. Do toho já mám rýmu a kašel a rýmu ode mě už chytil, takže v noci ani pořádně nemohl dejchat, takže šílený. Vůbec nevím, čím by to mohlo být, já pořád jím ty samé věci, příkrmy má taky ty samé.. Nenapadá vás něco? Může se takhle projevovat nějaká alergie - ale to by přece už reagoval hned před těma 14 dny při nasazení těch věcí, co jsem takovou dobu nejedla, ne? Nebo to bude úplně něčím jiným, ale čím???! Už jsem z toho úplně zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
1.11.14 15:27

@Terunka to bych klidne rekla, ze to muze byt tou rymou a nachlazenim - fandovi se traveni taky vzdycky zhorsi, zejmena, kdyz se k tomu prifari teplota. No a taky zuby a ockovani delaj v brisku rutyku. Nebylo v prikrmu neco nadymaveho? Nektere deti takhle reaguji na vecerni kasi - nadyma je to. Znam chlapecka, nealergickeho, ktery tak spatne snasi kasi (proprdi a proplace noc), ze veceri polevky nebo masozel.
Nepropadej panice a zkus vyckat, az se vase nachlazeni zmirni, jestli se to traveni taky nezlepsi.

Jinak u nas dobre zpravy, v utery to budou dva tydny, co uz basti jogurt. UM jsem nezkousela, to az nekdy okolo 9m v kasi. Kojeni se stabilizovalo, tak prima. Zacinam si myslet, ze to cele bylo „jen“ citlivejsi traveni a alergie na vejce a kureci a mliko v tom bylo nevinne. Ale diwty nelituju, aspon nemusim resit poporodni kila :mrgreen:

Pudlo, prosim, rada od zkusene matky (popripade dalsi, kdo ma vice nez jednoho drobka doma) - starsi zacal ublizovat mladsimu, obdobi neustaleho mazleni a pusinkovani nejak minulo a vcera ho schvalne kopnul do hlavy (mladsi si v tu chvili sam hral, nic mu nedelal) a dneska mu pesti drtil rucicku - opet bezduvodne. Setkala jsi se s tim?, jak to efektivne resit?. Ja ho poslala do pokojiku, vynadala a vypnula televizi na cely vecer. Fyzickym trestum se nebranim, jen nevim, jestli agresi vyhanet agresi je zrovna v takove situaci nejmoudrejsi… cetla jsem nejakou diskuzi, ale tam se tabor „serezat“ hadal s taborem „vysvetlit“ a nejak jsem si z tech nazoru neumela vybrat (casto se k tomu vyjadrovaly matky jedinacku bez spetky praxe vychovy sourozencu).. :nevim: navic starsi byl vzdy nemazlivka, samostatny, nezavisly a antimamankovsky, tak obcas nevim, cim si ho ziskavat a klecet s nim na zemi a hrat si s auticky me krute neba, navic na to neni cas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
1.11.14 15:50

@JaLa Díky..docela jsi mě uklidnila. V příkrmu měl poslední dny jen dýni, brambor a mrkev, což je osvěčený a oblíbený. Ale já jsem měla k obědu smaženej květák, tak by to teoreticky mohlo být tím, spíš mi přijde divný, že ho to bříško bolí už pár dnů a už včera se hodně často budil, dneska teda katastrofa. Já hned myslím na nejhorší, jakože jestli není přeci jen na to mlíko nebo něco dalšího alergickej, jestli mu tím, co jím neubližuju, ale nic dalšího tomu nenasvědčuje, tak snad to bude jen k tomu nachlazení nebo nějaká virózka. Na zuby to podle dásní nevypadá, i když by to čistě teoreticky být mohly (za týden mu bude 5 měsíců) a očkovanej byl před víc jak 14 dny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
1.11.14 15:51

@JaLa A jinak je super, že už malej zvládá jogurty, takže jediný ty vajce nebaští(š)? To s tím ubližování mě mrzí, ale asi to bude přirozenej vývoj, teď jak to řešit, co.. Bohužel zatím nemám zkušenosti, tak neporadím..ale ať se najde něco funkčního a brzy se to zlepší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
1.11.14 23:42

@Terunka jj, akorat omezene vejce (nedam si smazenici, ale buchtu, kde vejce jsou, tu ano) a zcela kureci. Kruti a kachnu muzu, tak chci cca za mesic zase zkusit vejce a kure, tak uvidime. Ale v tuhle chvili se necitim vubec omezena, takze nemam kam spechat.

Jinak to boleni, pokud to nedoprovazi prujem, zvysene hleny, krev atd, tak muzou fakt souviset s tou virozou. Ty detsky streva jsou citlivy, zvlast u tech nasich deti, tak se muze v traveni odrazit kazde kychnuti - po prorezani 16.zubu a po 1.narozeninach se to ale dost zlepsi. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
3.11.14 21:50

@Terunka taky myslím, že to může souviset s virózou. Nedávno měl starší zánět nosohltanu a stěžoval si na bříško. Podle naší dr. u dětí bolesti břicha provází téměř každou nemoc. Držím palce ať se to zlepší co nejdřív. :mavam:

@JaLa předně gratuluju k jogurtu, paráda! :palec:
Kluky máme stejně starý a ta sourozenecká láska má stejný vývoj. Z počátku přehlížení, pak mazlení a samý ňuňinkování a teď mu každou chvíli něco provede.
Jak to efektivně řešit nevím, vysvětluju… Ale když mu něco provede a já zrovna nejsem u toho a mrňous hodně řve, tak fakt běsním. Už dostal i na prdel.
Když vychladnou emoce, tak se s ním o tom bavím. Nedávno mi řekl, že tu Hynka nechce! No, prostě žárlí! Já ho chápu, změnilo se toho hodně. Snažím se mu věnovat co to jde, ale jak říkáš, času na něj moc není. A obávám se, že bude hůř. Prcek se začal plazit a vyloženě jde po jeho legu a mašinkách :nevim:

Doufám, že nám @Pudloslava dá nějakou jednoduchou a zaručenou radu jak řešit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
3.11.14 22:12

@JaLa ještě na tebe mám dotaz k dietě.
Už skoro 14 dní jím vejce a krůtí (kuře jsem ještě nezkoušela, doma ho moc nejíme), prcek má bobek dvakrát denně, tuhý a bez hlenů. Ale barva se mi moc nezdá. V příkrmu má často řepu, chutná mu a mám zásobu domácí, tak jí má téměř denně. Hovňous je samozřejmě červený, ale často v kombinaci s hnědozelenou nebo černozelenou.
Zatím se to snažím přehlížet, krůtí už taky dlabal a výsledek stejný. Chci mu dát do zeleniny žloutek. Mám to zkusit?

Fakt mám pocit, že ty plíny moc studuju. U staršího bych si toho určitě ani nevšimla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
4.11.14 06:36

@fergy ha ha ha ha ha ha ha
no ja nevim, jestli to vubec ma v tomto veku reseni
ted, kdzy uy je jim 5 a 3 je to daleko lepsi, ale yase mi triletak trapi mimino. je to jak pres kopirak. od vysvetlovani po vyhrozovani nezabira nic
ale jak je jim ted 3 a 5, tak uz je to daleko lepsi. Nicmene prostredni nejstarsiho kvuli tem starym krivdym (a semtam nove) moc nemusi. púetiletak uz ho ani cilene netrapi, ale vselijak ho omezuje - zakazuje mu, nenecha ho neco delat na tabletu a podobne. Kdyz ma jine petilete kamarady, casto se s nimi proti bratrovi spikne. jinak si ale spolu celkem hraji.
Zato triletak jak pres kopirak trapi mimino. kde to jde mu neco sebere, odstrci, kopen, stouchne, zalehne.
Bojim se, ze prostredni to bude mit v rodine hodne tezke, nebude mit rad starsiho, protoze ho tarpil, mladsi nebude mit rad jeho, protoze ho trapi a my ho taky budem nesnaset, protoze to obdobi vzdoru je neskutecny, to je fakt o nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
4.11.14 08:10

@Pudloslava noo, nepotěšila si :lol:
Taky se obávám, že budem muset prostě vydržet. Hlavně aby to ve zdraví přežil mrňous. Předevčírem jsem to starší smrádě přistihla, jak se chce mladšímu projít po zádech!
Pozitivní snad je, že se mladší docela snaží bránit, tak by mohl být průbojnější než ten starší. Ten je do teď v kolektivu dost zakřiknutej. Doma si to vynahrazuje, buzeruje mimino už teď. Až si bude chtít hrát mimin s jeho hračkama, to bude teprv veselo…

Hele, to s tím prostředním jak píšeš je zajímavý.
Mám kámošku, ta má starší ségru a mladšího bráchu a ta tvrdí, že tři sourozenci jsou špatně. Vždycky si připadala lichá, prej se proti ní ti dva vždy spikli. Myslela jsem, že je to specifikum pro jejich rodinu, ale možná na tom něco bude. :think:
Každopádně dneska, když je jí přes třicet, musím říct, že jí to spíš prospělo. Z těch tří je nejsamostatnější a pracovně nejúspěšnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek