Hlen a krev ve stolici kojence - dieta bez efektu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4340
13.10.14 17:55

@Terunka nevim, jestli se to nezmenilo, ale pred 3 rokama byl prispevek pojistovny 100,– na krabici (nutrilon), doktorka mi ale rovnou rekla, ze mi to predepisovat nemuze a tak jsme si NADC a pozdeji NAC platili sami. I kdyz az jsou pak prikrmy, tak to pak neni tak zle, ta spotreba mlika pak neni tak velka - hlavne krystof nemel mliko moc rad, to az ted se z nej stal pijak mlika/kakaa :)).
Drzim palce, at uz se s doktorkou domluvite jakkoliv, tak at je malemu brzy lip! A ta krev se jeste objevuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
13.10.14 19:04

@JaLa Teď je právě NAC úplně bez doplatku a u NADC se doplácí max. 185 Kč, ale záleží lékárna od lékárny, za jakou cenu to prodávají, takže to ve skutečnosti bývá ještě nižší. A jinak ze začátku, když ještě nejsou příkrmy, ta krabice vydrží snad jen tak 3 dny, ne? Stejně mě napadá, že to asi bude problém mu to napsat, když v testech mu ABKM nevyšla (vím, že ty testy jsou neprůkazné, ale to je pojišťovně, asi jedno, co..).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
13.10.14 21:11

@Terunka alergo testy jsou neprukazne, obzvlast v tomhle veku - to je pak asi na doktorovi, jak si to obhaji a jake s tim ma zkusenosti - treba nase pediatra mi hned v zacatku diety rekla, ze at to moc nehrotim a ze jestli se i pres dietu bude objevovat krev (u nas se ale neobjevila ani jednou), tak kojit do 3m a pak konec. Alergolog uz tak striktni neni, ale kojeni taky zrovna nefandi a spis at to jeste mesic doklepu, pak dame jogurt a mam se na to vykaslat a UM vubec davat nemam. Jenze spousta doktoru ma zase jiny nazor, no prase aby se v tom vyznalo…
Ty jo, tak to je ted lepsi, kdyz se doplaci o dost min nez driv. Jj, krabice v zacatku vydrzi cca 3-4 dny, ale s prikrmama je to pak lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
13.10.14 21:23

@JaLa Přesně, to mě hrozně štve, jako opravdu co doktor, to jiný názor :? A kolikrát mi přijde, že i téměř protipól. No jsem zvědavá, jak dopadneme.. Ale jsem z toho už fakt neskutečně psychicky unavená. Hlavně ať už se to nějak vyřeší!
Tak to je super, to se ti taky uleví, až bude po všem, viď. I když na tu dietu si člověk docela zvykne, já bych ji klidně mileráda držela dál, jen kdybych viděla, že to má nějaký efekt :zed: Mimochodem pěkná fotečka kluků :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
13.10.14 21:32

Ahoj všem, :mavam:
tak u nás to vypadá po týdnu, kdy jsem se vrátila zase k tvrdé dietě lépe. Začala jsem tedy, na radu @mojam, zapisovat co jím a následný bobek, ale to přiznávám jen vám tady, okolí se to nesmí dozvědět! :mrgreen:

@JaLa k bezlepkové dietě jsem se nevrátila, bobek je už pár dní pěkný, dokonce i pouze 1× denně, takže jsem dneska přidala lžičku krupičky do oběda jak jsi radila. Doufám, že to projde bez problémů a budu moci zkoušet další věci.
Jinak, zaznamenala jsi, že by měl vliv na stolici růst zubů? Junior už má dolní jedničky a dvojky vylezou asi co nevidět. Někde v diskuzích jsem četla, že k tomu měli zelený průjem i jinak zdraví jedinci. Ovšem já nedokážu odpozorovat souvislost.
Držím palce, ať se s jogurtem úspěšně zadaří. Dieta kuře-vejce už je opravdu luxus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
13.10.14 22:24

@Terunka na Tve pocity si zive pamatuju - s tim jsem zakladala i tu diskuzi - budu louskat i svaby, jen kdyz to pomuze. Je to hrozny pocit bezmoci kombinovany s nastvanim, ze nedokazu nic udelat a ani doktori ne a sakra, at uz se neco deje… drzim palce, at se to brzy rozlouskne, tohle mezidobi je hruza.

@fergy tak to je skvele, ze to pomohlo. Osobne znam jen jeden pripad, kdy bezlepek mel nejaky efekt a spis slo asi o alergii na psenici nez na lepek, okolo roka se to tomu chlapeckovi upravilo a ted dlabe vsechno. A zapisovat si, co jim a jak vypada stolice, to radim vsem, je to skvele hlavne pro okamziky, kdy uz se clovek chyta stebla, tak aby nepropadal paraoie, ze neco vadi. Takhle si dle zaznamu overi i zpetne, ze to driv nevadilo a tak nedrzi dietu nesmyslne prisne. „Kadici“ denicek jsem si psala u obou kluku :palec:

Ano, u zubu muze byt prujem (u nas byla nakysla castejsi stolice bez hlenu a to cca ty zhruba tri dny, kdy se zub skutecne fyzicky prorizne dasni), u ockovani se taky muzou objevit hleny (nas pripad), nekdy i u nemoci (u nas zejmena tech, kdy je i teplota). Fanda ma ted rymu, teplotu, kasel a jeste slinta jak bernardyn (jednicky zavodi se ctyrkama, ktery vylezou driv), ale stolice relativne ok, i kdyz miva i lepsi, ale „obycejna“ matka by si niceho ani nevsimla.

Drzim palce s tim lepkem, ale myslim, ze to bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
14.10.14 07:57

Ahoj, sorry, ze neprislivam, ale @JaLa je dost erudovana, psala bych to same.

Moje mimino ma uz asi tak mesic kasel a rymu, kdyz konecne dostalo teploty a dostalo ATB, tak se ukazalo, ze to je bonusove sesta nemoc (nebo alergie na augmentin), takze tedka klacid (doplatek 300 kč), k tomu prujem, malo ji, hodne se koji, coz prujem zhorsuje, protoze moje MM moc netoleruje taky. V noci zacal vstavat po 2 hodinach a jak uz je velkej, tak to breceni jen tak nevzda. A ja ho zase nechci moc nechavat brecet, protozer neni uplne zdrav, furt chrchle - i na tech ATB, ja uzfakt nevim. Zacla jsem s helicidem.
A do toho jedem do lazni - jsem zvedava, jak mi tam udelaj poctivou dietu, ta dietni sestra si prej hlavne umi lakovat nehty, co jsem slysela - chtela po me presny vypis toho, co mohu a nemohu jist :zed: :zed: :zed: :zed: no nejak jsem ti to podrobne vylicila, snad to pochopila :-) :-) Epizodka k tomu je, ze ty lazne mame 250 km daleko a auto umrelo pred 2t - defginitivne, manzel koupil novy stary, je to desna sunka(jsme socky) a neni cas to nejak poservisovat, tak mam hruzu, jestli dojedem :-( chjo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
14.10.14 10:14

@Pudloslava tak koukam, ze mate taky veselo. U nas zacatek nemoci byl 2.9., od toho okamziku byl starsi zdrav max 4 dny za sebou, mladsi je na tom lip, ale cely podzim a zima pred nama…desim se uz ted.
S tim autem chapu, resim neco podobneho a v servisu tvrdi, ze mu nic neni, ale proste blbe tahne (ale ne vzdy, za to pak smrdi jak spalena guma) a ocekavam, ze klekne nejlepe nekde uprostred dalnice, vecer a plne nalozeny s hladovejma detma, jinak se to ani stat nemuze… drzim palce, at Te vase sunka doveze aspon do tech lazni a to tam jede mlade a Ty s nim, nebo on je Tvuj doprovod? Ta dieta to bude mazec, to neohlidaji, anebo ohlidaji ve stylu kdyz uz tak uz a budes dostavat jablko s ryzovym chlebem po celou dobu pobytu. :zed:

Hmm, a co ma za brebery, ze ta atb nepomahaji, delali mu kultivaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
14.10.14 10:22

@JaLa kultivaci jo, 3×!!! jedno tam byl haemophillus. Jedem cela rodiny, manzel na ekzem, starsi kluci na ekzem, ja doprovod a mimino samoplatce. Dost se toho desim, snazim se byt optimisticka :-) diky za podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
14.10.14 18:05

@Pudloslava no ty blaho, tak to si fakt nejedes odpocinout, drzim palce!!

Treba ten Klacid zabere, i kdyz teda atb a nevedet poradne na jakyho bubaka (tak se u nas rika bacilum, virum a jinym breberam), to je takovy strileni od boku. I kdyz Krystof taky furt pokaslava a nikdo to moc neresi, hlavne kdyz neumira, chodi do skolky, tak se vsechno svede na skolku, no a sourozenci se svezou automaticky taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
14.10.14 18:19

@Pudloslava jo, jeste jsem se zapomnela zeptat - jako nezkusena kojici v tomhle detskym veku (krystof byl kojeny do 6m), nemam nejak predstavu, jak casto bych mela kojit, aby to malymu stacilo. Kojim 5× (4, 8, 12, 17, 22), do toho prikrmy (9h ovoce, 15h masozel, 18h sinlac). Doktorka na me, at kojim co nejcasteji, ale on fakt uz vic nechce - preferuje lzicku (na prsa se mi nevrha a kdybych mu prsa nenabizela, tak uz nekojim davno). Akorat laktace dost kolisa, jeden den prazdno, dalsi den dobry, pak zase prazdno, jde mi to na nervy… asi je to fakt malo 5× denne nebo jsem proste jen blba kojna?
Az mu zkusim jogurt a pokud ho bude snaset, tak kojit budu jeste min, ale to uz bude asi konec, co?
Jak mi ty zacatky kojeni pripadaji v pohode, tak tohle pokrocile mi uz prijde nejaky komplikovany. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
14.10.14 19:14
@JaLa píše:
@Pudloslava jo, jeste jsem se zapomnela zeptat - jako nezkusena kojici v tomhle detskym veku (krystof byl kojeny do 6m), nemam nejak predstavu, jak casto bych mela kojit, aby to malymu stacilo. Kojim 5× (4, 8, 12, 17, 22), do toho prikrmy (9h ovoce, 15h masozel, 18h sinlac). Doktorka na me, at kojim co nejcasteji, ale on fakt uz vic nechce - preferuje lzicku (na prsa se mi nevrha a kdybych mu prsa nenabizela, tak uz nekojim davno). Akorat laktace dost kolisa, jeden den prazdno, dalsi den dobry, pak zase prazdno, jde mi to na nervy… asi je to fakt malo 5× denne nebo jsem proste jen blba kojna?
Az mu zkusim jogurt a pokud ho bude snaset, tak kojit budu jeste min, ale to uz bude asi konec, co?
Jak mi ty zacatky kojeni pripadaji v pohode, tak tohle pokrocile mi uz prijde nejaky komplikovany. :think:

no to se ptas ty pravy, ja nejdyl kojila do 4 mesicu :-) taky kojim poprve tak dlouho a nebejt ty nemoci, tak taky nevim, jak by to bylo s mlikem. tez mi to desne kolisa a co jsem se docetla, tak jsou proste zensky, kterejm to kolisa a nikdy se to neustali. Tak asi patrime obe k nim. No k nule to snad nikdy nespadne, vzdycky se to da rozkojit - jak vidis, staci maly prujmicek, nocni kojeni a je to - rozkojila jsem se jak nedelka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
14.10.14 23:09

@Pudloslava hm hm, jestli ja se moc nepozoruju, pocuranych plen ma dost, zizni nestrada, vody pres den moc nepopije, tak mu to asi staci.
Jen me vzdycky rozhodi, kdyz si da v noci peknou 6h pauzu, ja dam v polospanku prso a ono je jak kokri ucho a mliko se pak ne a ne spustit (mlade pak casto po pul hodine marnych snah usne), zatim se to deje zhruba 2× tydne :zed: tak si prave rikam, jestli to muzu nejak vylepsit, aniz bych musela kojit kazde 3h ve dne v noci, resp jestli nedelam neco blbe a nebo se s tim holt smirit a upnout svuj zrak ke svetlym jogurtovym zitrkum :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
15.10.14 05:58

@JaLa no ja spis mam snahu to v noci ukoncit, ale skrze ty nemoci ho nemuzu nechat poradne vybrecet a ted v laznich to taky, nepujde. pekne se mi zkazil. pres den me to uz pak tolik netrapi, to se dokrmi necim jinym.
Hele ale me se v nopci taky blbe spousti, kdyz jsem rozespala. asi tam u oxytocinovejch cerpadel taky chrapaj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
15.10.14 10:15

@JaLa tak nevím, nevím s tím lepkem. Včera kadil dvakrát a odpo bylo nazelenalo s trochou hlenu, ale kaše. Dneska ráno zase dobrý. Ještě tomu dám šanci aby se to ustálilo. Ale bojím, bojím, páč celiakii má moje babča už 40 let a je to fakt peklo. :zed:

Jestli můžu, tak jsem přesvědčená, že 5 kojení by u vás mělo stačit. Já taky kojím 5× denně a to ještě nedávám ovoce.
Ono zavádění příkrmů je vlastně postupné odstavování. Starší měl v tomhle věku ještě o kojení míň, protože spal krásně celou noc. A někdy kolem 10. měsíce už pil jen ráno a večer.
Takže pokud nepotřebuje nějak výrazně přibrat, brala bych kojení už spíš jako doplněk.
Stejně jako @Pudloslava si myslím, že o mlíko už teď nepřijdeš. Ale je fakt, že nemám zkušenost s kolísáním produkce. Mě stříká mlíko ušima hned druhý den po císaři. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek