Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@schilk 22 jasný, pro mě neexistuje jídlo v hospodě nebo tak, nevěřila bych jim, na návštěvě radši taky moc nejím. Minule jsem u švagrové měla vepřové plátky s rýží a kousek štrůdlu, druhý den nitky ve stolici. Dušovala se, že vepřové dělala na oleji, zkoumaly jsme i složení listového těsta, ze kterého byl štrůdl (vyhrabala v koši obal
) a vyloženě tam nebylo nikde napsané mléko, syrovátka apod., ale třeba jedna ze složek toho těsta byl margarín, takže předpokládám, že součástí margarínu mléko v nějaké podobě být muselo. Oni to prostě už na molekuly nerozebírají.
Vydrž, ono se to brzy poddá, ty začátky jsou nejhorší, za pár týdnů už ti to ani nepřijde. Fajn víkend i tobě ![]()
Jjj zrovna když siříkam že je to pryč..tak nekde neco sním a je to zpátky..mala ma čtyři mesíce a sedm kilo…narodila se a mela tři osmdesat…nejhorší je že jsem opravdu nechtěla u druhého dítětě zkoumat plíny…a jak všichni píšete kdo nezažil nepochopí…upínam se na y příkrmy…a hlavně umělé mlíko nevím jestli by ted vzala..je zavislačka…musím davat bacha…fakt co jím…ale aspon hubnu opravdu mam z čeho brát…taky mam ted náké homeopatika..pro ní..a davám bio gaiu…spousta z vás needla kuře jaho jím a nevadí jí tak snad to už byse projevilo? jo a myslíte že v těch jejích střevních problémech hrali roliity viry a bakterie nebo jen dědičnost? jsem rada že me koněčně někdo chape…malá když ma tu krev ma tam par tupínku..nekdy jeden nekdy dva někdy i více většinou jednou denně…když něco sním tak i dvakrat denně…ale fakt ted byl snad tři týdny klid..alepo te dietní chybě to mela asi dva dny ten jeden den víc…včera klid..dnes čekam co bude…hleny už tolik nemívá..barva takysuper…kdy myslíte že by to bylo na nemocnici..až kdyby té krve bylo nák hodně a nepřibírala by? naš doktor furt říka že to deti mivají at jsem v klidu..pokud je současný stav a nic se nezhoršuje…pro me teda jsou to nervy nad nervy i tak..jít ze strachem přebalovat…náky den kadí i šestkrat..nekdy jen dvakrat…to pak čekam a čekam…ale asi je to líp když kadí min…že? ![]()
Jjj to jídlo venku je nejhorší i když se dušujou že v tom nic není taky mi nedavno narvali bramboty s máslem..uplně se mi to vzpříčilo v puse..už ten mléčný výrobek poznámna sto honu…taky jsem nedavno snědla paprikové bramburky..krava ruply mi nervy..a bylo pak hodně nitek..glutamáta buhví beztak nastavená ta příchut mlékem.. ![]()
A to jsem nic nejedla…co by melo vadit..asi se to zase musí chvíli zklidnit…nastěstí kadí mín…čtu poctivě celou diskuzi..a dostal me ten hylak že se nemůže..ten jsem malé dávala hodněěěě…uáááá…ja chci vydržet kojit aspon do šesti mesícu..ale teda nevím jestli to dam..už teda dva mesíce to davam..bylo to dobre…pak sem snědla mléko..a je to zas rozharašené…fakt ty pocity když jdu přebalovat to je hrůza…a když tam něco..je ještě větší hruuza obzvlášt potom co to bylo tři týdny ok… ![]()
@schilk 22 nemocnici vůbec neřeš, vždyť je malá prakticky stabilizovaná. Já tenkrát trvala pro jistotu na vyšetření, protože kluk měl plínu víc červenou, než žlutou - měl tam fakt krvavý chuchvalce a hlavně k tomu začal být najednou víc spavý a unavený. Stolici měl od narození cca 7× denně. Pak jsem mu v těch jeho 3 měsících začala dávat ten Biopron probiotika a do týdne bum a najednou ze dne na den jedna stolice denně a občas žádná.
Jinak já osobně si myslím, že se mu to rozvinulo, protože mu ještě v porodnici dali UM - spadl s porodní váhou o 10%, dostal ho cca 5×, pak už jsem se rozkojila, ale podle mě mu to ty střeva narušilo a už mu to zůstalo. Starší syn žádnou takovouto alergií netrpěl, akorát má teď až ve vyšším věku pylovou alergii.
Hele ty hlavně klid, protože ty tvoje nervy se pak přenesou na malou a může to i ovlivnit i tvoje kojení, že budeš mít míň mlíka. Aspoň já to na sobě pozorovala. Sama píšeš, že tam má sem tam nitku a už to bylo i dobrý, takže jste na dobré cestě ![]()
Njn..já to vím…mlíko je zatím v pohodě…mám trauma i z toho prvního dítěte…byl měsíc na jipce aleon teda kadil fosforove zelené šnůrky..a pak začal zvracet obloukem…no hruza…alednes nemůže jen surové mléko…jogurta tak jo…ma čtyři roky..taky mu dali příkrm v porodnici…jinak mame alergie v rodině tak se nák nedivím…malá mela ty adenoviry..zkončili jsme ve špitale v peti týdnech a i tu klebsiellu..z nemocnice..to jí ty střeva asi narušilo že to přestalo brat to mléko…máš pravdu..musím být v klidu…a vytrvat s dietou…jen me to právě rozhodilo žeužto bylo ok..a ted to zas hapruje…dekuji za podporu..fakt se o tom nemam z kým bavit…takže jsem rada za komunikaci ![]()
@schilk 22 Já to chápu, taky jsem byla vděčná za každou info tady od holek na emiminu, protože doktorka mi k tomu kromě toho, že mám držet dietu, a že to přejde, neřekla lautr nic. Taky jsem se původně chystala pročíst celou tuhle diskuzi, ale dostala jsem se asi ke stránce 15 a na víc nebyla síla a čas ![]()
Ty jo mám chuť udělat nějaký průzkum, jaké procento kojených dětí s touhle alergií dostalo v porodnici UM. Protože si myslím, že tam je velká souvislost. Sestra mě tam k tomu prakticky donutila, abych jí to podání UM podepsala, protože jsem rodila císařem, tak se mi mlíko udělalo později. Přitom stačilo počkat do dalšího dne a to už jsem měla prsa nalitý. A teď třeba mohl být bez alergie. Ach jo. ![]()
Hele ono je dost možné, že se jí to párkrát ještě vrátí, protože ty budeš muset postupně vyzkoušet, co všechno může a co nemůže a i to samotné mlíko jednou budeš muset testnout, jestli už se jí to třeba nezlepšilo. Mně pomohlo, že jsem si vedla deník, kam jsem si denně zapisovala, co jsem snědla jiného, než obvykle a zaznamenávala, když měl potom reakci. Včetně očkování, po něm např. taky měl stolici zelenější.
Jj info je super…teda malý ted nedavali v porodce um davali cizí mateřské z mléčné banky…u malé to ma souvislost t těma virama a bakteriema u malého to melo souvislost s tím dokrmem a řekla bych že nějak i s tím císařem..také jsemrodila prvního císařem…jj deníček píšu zatím jen hovínkový…budu muset ted i s tím jídlem…kazdopadně až včera jsem najela jen kuře ýže zelenina..to dycky zaber za par dní…zatím teda dnes to zas mela jednu tupku…tyden od mého mléčného prohřešku ![]()
No to prvni mliko v porodce meli starsi dva MM z banky- a snesli ho skvele, normalni vajecina. Hleny zacly az kdyz jsem se rozkojila. Nejmladsiho jsem rodila na Bulovce, tam MM maj jen pro nedonosence, sehnali mi NAC (mela jsem papir od imunologa), ale nedoslo na nej, rozkojila jsem se brzy A? Hleny hnedka jakmile skoncila smolka. Ale snad i diky tomu jsem hned najela na dietu ktera zabrala- starsi kluci asi meli strevo zhuntovany.
To s tim cizim MM mi nicmene vnuklo myslenku na to, ze oni proste nesnasej moje mliko, ze ho mam nejaky toxicky. ostatne i ten nejmladsi vzdycky hrozne dobre kvitoval, kdykoli jsem nejakou davku MM nahradila prikrmem.
Ohledne restauraci - na podzim jsme byli v laznich Velke Losiny, to bylo teda necicko. To jsem uz nejaky maslo misto oleje neresila, protoze co oni mi byli schopni predlozit
nejlepsi bylo, kdyz mi dietni sestra zacala vytvaret jidelnicek na miru a zamenila mi zavinace za lucinovou pomazanku a gulas za brambory zapecene se smetanou
![]()
Nastesti zadna krev, jen neutuchajici prujem a exem (kterej mu tam mimochodem nelecili, protoze mu jeste nebyl rok, on byl jen doprovod)
@schilk 22 neboj, to se podda, pozitivni je, ze jednou ke zlepseni doslo, takze dieta ma evidentne vyznam. Kazde poruseni diety se pak muze lecit i par tydnu.
Navic zuby, teploty, virozy, ockovani, to vse muze stolici rozhazet i bez ohledu na Tvoji dietu a to klidne na mesic.
U mladsiho uplne zazracne pomohly prikrmy a u starsiho to bylo cely divny a kojeni mi vyslovene skodilo, a kojeni jsem vzdala (mel pak nadc). Kazdy dite to ma jinak. Kdyztak mi na sebe posli mail a poslu Ti dokument, co jsem k tomu sepsala. Hlavne dodrzuj dietu a zacni co nejdriv s prikrmy, hned to bude lepsi. Drzim palce!
Děkujiii mooooc no u mého staršího to byl brutus…ten nemel žluté nikdy neřešilo se to…a pak buch sral blil a skončil na jipu…hruuuza…u mladší viry bakterie a ted toto…krev ted dva dny nebyla i když hleníky tam sou ale má to žluté i s bílími kousíčky…ale ty nervy…že se bude opakovat akutní stav…raději nemyslet…plíny kontroluju div né lupou…dietu už mám vychytanou..a už neporuším..kdy můžu začít ty příkrmy? malá má čtyři měsíce…dva mesíce ty hleny do toho někdy krev ale ta krev se objeví fakt po mléčném…no uvidíme co dál bude..v peti měsicích bych dala něco…zatím přibíra má sedm kilo..porodní tři osmdesát…mrzí mě že si v klidu neužívám mimi…a furt řeším hovínka…
Starší taky nadc…ješte namíchaný s rýžakem aby to mel husté…a pak dlouho nemluvil a připadal mi zabržděný..měla jsem strach aby to na něm nezanechalo nasledky…celkove pak když se v nemocnici vylízal s toho trávení..chytl ještě rotavir a měl fakt namále..když pak malá začla v peti týdnech kadit zelenou vodušla jsem do mdlob…prokázali adenoviry..pak mesíc ukázková stolice řikala jsem si jak je to pryč..a do mesíce hleny pak i krev..ale z výtěruvyšla klebsiella…ale určite reaguje na mléčné..mám to vypozorované..nechápu souvislosti…asi prostě střevo ko…tchyně má asi padesát alergii..takže v rodině to je…co mám skusit jako první příkrm? mrkev nebo tu rýžovou kaši? jo a ještě jeden poznatek ty raní stolice sou krasné první druha..všecko další je horší..naštěstí ted kadi třikrat dopoledne a pak už ne…klep klep klep…
Starší taky nadc…ješte namíchaný s rýžakem aby to mel husté…a pak dlouho nemluvil a připadal mi zabržděný..měla jsem strach aby to na něm nezanechalo nasledky…celkove pak když se v nemocnici vylízal s toho trávení..chytl ještě rotavir a měl fakt namále..když pak malá začla v peti týdnech kadit zelenou vodušla jsem do mdlob…prokázali adenoviry..pak mesíc ukázková stolice řikala jsem si jak je to pryč..a do mesíce hleny pak i krev..ale z výtěruvyšla klebsiella…ale určite reaguje na mléčné..mám to vypozorované..nechápu souvislosti…asi prostě střevo ko…tchyně má asi padesát alergii..takže v rodině to je…co mám skusit jako první příkrm? mrkev nebo tu rýžovou kaši? jo a ještě jeden poznatek ty raní stolice sou krasné první druha..všecko další je horší..naštěstí ted kadi třikrat dopoledne a pak už ne…klep klep klep…
Jo a prominte že píšu tak po častech a že se i opakuju..nemam to ještě vychytané to emimino..přihlásila jsem se sem kvuli téhle diskuzi..koněčněěěě me někdo chápe