Hliníkové krabičky na jídlo

417
15.6.24 23:40

Hliníkové krabičky na jídlo

Snažím se omezit plastové krabičky na jídlo (jak na studené svačiny, tak na jídlo, co s ohřívá) a kromě skleněných jsem nakoupila několik kovových. Myslela jsem, že kupuji nerez, že to bude na studené svačiny třeba na výlety, kde se nechce tahat těžké sklo.
Pri čtení návodu mě zarazilo, že mohou do milrovlnky, a muž mě vyvedl z omylu, koupila jsem totiž hliník, ne nerez.
Teď nevím, jestli jsem si pomohla. Plastu se bojím kvůli slodlivinam, co může vypouštět do potravin, nerezu věřím. Ale co hliník? Je to bezpečné? Nakoupila jsem jich kupu a ráda bych je využívala.

Prosím teď neřešit, zda plast ano nebo ne, vím, že škodlivin je kolem nás spousta i se skleněnými krabičkami a bylo by to na nekonečnou diskuzi. Jde mi ale fakt jen o ten hliník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1250
15.6.24 23:49

Ano, hliník je škodlivý, stačí zadat na googlu a vyjede ti, co může způsobit, něco už je potvrzené, něco není. Dřív se používal ve velkém hliníkový příbor, hlavně v jídelnách, dnes už jsem ho dlouho neviděla. Nejzdravější jsou prostě ty krabičky ze skla. Ale na nošení jídla jsou těžké, no.

Taky se prodávají plastové krabičky i láhve z nějakého medicínského materiálu, bez ftalátů a těch různých BP něco, co právě škodí. Tak snad se tomu dá věřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
16.6.24 05:14

Hliník do mikrovlnky? :mrgreen: to raději nedělej, jinak to vyletí, jak kdysi pogy letali vzduchem když se hrálo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
16.6.24 05:22
@kaktusik píše: Více

Ten hliník má určité nějakou povrchovou úpravu a pokud jej nebudeš rýpat nožem po louhování v kyselině. Tak to bude v pohodě.

Jinak i ty potravinové plasty jsou bezpečné, když to v tom neohrivas apod. A nemáš to nějakou krabičku z TEMU. To je zase dost přehnaný z tvé strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4974
16.6.24 07:03

Není to ideální, ale když v tom bude jen suché jídlo (třeba chleba, sušenky,…) a ne kyselé (rajčata, jahody), tak se to dá bez problémů. Nerezové krabičky za dobrou cenu má DMko (s dětskými motivy teda, ale drží mi už pár let) a myslím teď dělá i IKEA něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21644
16.6.24 07:59

Za mě ten hliník je horší než plast… Ale tak snad to má nějakou povrchovou úpravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.6.24 08:21

Hliníkové krabičky bych se asi nebála používat. Jen je nedávej do myčky: tam ti zoxidují. Z hliníku je vyrobeno i dost kuchyňských spotřebičů: já mám například mlýnek na maso od Ety, který má hliníkové části.

Četla jsem i článek na Zeptej se vědce na tohle téma, přikládám odkaz: https://www.facebook.com/…Pe6hgT6vMvl/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí