Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pokud jsi odmítla. Nicméně i dvojka za nic a 3,5 za 20 hodin práce je poměrně slušnej hodinovej příjem ![]()
S tím souhlasím, že je to i dost peněz za nic. Nemám nic proti lidem, kteří jsou v této situaci krátce a snaží se najít zaměstnání a něco jinýho jsou flákači.
@Anonymní píše:
S tím souhlasím, že je to i dost peněz za nic. Nemám nic proti lidem, kteří jsou v této situaci krátce a snaží se najít zaměstnání a něco jinýho jsou flákači.
Jj, to souhlasím.
Zakladatelka - já jsem 2. měsíc na hmotný nouzi. Takže kdybych si nenašla zaměstnání a ani žádné neodmítla budu mít tedy 3 410. Já klidně na práce půjdu. Jiní lidi to mají za zaměstnání, tak proč bych měla já jen natahovat ruku.
Pokud se nemýlím, tak každý kdo je na HN déle než 6 měsíců automaticky klesne na 2200,– od srpna 2017 a pokud bude chtít mít více, tak musí jít pracovat, kdy mu bude přičtena částka za počet hodin. Nicméně myslím, že na původních 3410,– už to i tak nevyšlo. Ale to si nejsem úplně jistá.
Ale kam mají ty lidí jít pracovat, když v některých oblastech se práce neshání lehce. Chápu, když někdo odmítne at má 2 200 Kč, ale když někdo se opravdu snaží a nic nesežene, tak co má dělat… A druhá věc je kde Vás vezmu jen na 2 a půl dne?
Tak oni nabízí i veřejné práce apod jako „zaměstnání“ na přivýdělek k tomu minimu, což právě dost lidí tedy odmítne.
To teda nevím proč. Je rozdíl 2 200 Kč mít a 3 400 Kč nebo 4 100 Kč. Já to beru tak, že 2,5 dne v měsíci není problém odpracovat. Nic není zadarmo. Pokud bude příležitost, tak proč nejít pracovat bud na prospěšný práce nebo normálně do práce.
Jakoukoliv. Nejraději bych administrativa, úklid, prodej oblečení. Vzhledem k tomu, že mám kardiostimulátor nemůžu dělat hodně fyzicky náročnou práci prý říkal lékař.
Administrativa ta se fakt hledá těžko, a v malých městech i to ostatní ![]()
Já jsem pracovala 8 let jako asistentka ředitele. Nehledám vyloženě administrativu, ale jakoukoliv práci. Nejbližšší větší město máme 70 km jednu cestu Prahu. Nevadí mi dojíždění, ale bych aspoň něco vydělala.
DD, Nevíte jak je to s hmotnou nouzí od 1.2.2017? Četla jsem, že kdo neodpracuje 20 hodin měsíčně bude mít jen 2 200 Kč. Těch 2 200 Kč je jen v případě, že odmítnete veřejné práce nebo i když Vám nedají žádnou práci a vy neodmítnete. Když nenajdu práci ani jí neodmítnu kolik budu mít životní minimumi 3 410 Kč nebo 2 200 Kč? Díky