Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@kdochcekam píše:
Když ho můžu kdykoliv sníst, až bude nejhůř, že?
Taky možnost
![]()
@kdochcekam píše:
@free333 Zakladatelka psala, že sousedé naopak potvrdili, že tam chlap nebejvá.
Tak to je zvláštní náhoda, že se zrovna trefili, když tam byl ![]()
@Šmoulice píše:
Já bych zase dítěti jeho milovaný zvíře rozhodně nevzala.
A už vůbec bych nedala pryč zvíře, které mám třeba několik let, kvůli špatné fin. situaci.
Zakladatelka se ptala ma postup urednice. Podle me je v poradku, ale nechapu, proc se toho celeho ucastnilo dite, ktere ma ted trauma. Nikdo podle me nerekl, ze ma dat zvire pryc.
Nicmene nechapu, proc z toho vini urednici, ktera se vcelku logicky pta, na co musi. Podle me je to jeji chyba, ja bych dite uklidila nekam vedle, aby nebylo svedkem dusledku me vlastni neschopnosti. Takze souhlasim, urednice dela svou praci a na ni je, aby spolupracovala, pokud zada o davku, ke ktere je nutne provest mistni setreni.
@free333 píše:
Já vím, je to strašně těžký, ale když pak počítají každou korunu…Jedině že by mohli ještě zavést soc. přídavky na psíky a kočičky
Kočka i pes, může dostat klidně to samé, co jí lidi, jen to prostě nebudu pro ně kořenit. Nemusí mít zrovna kapsičky ( které jsou stejně předražené a neobsahují žádné maso ). Zvlášť pokud se jedná o krátkodobou záležitost na pár měsíců. Prostě se uskromní všichni.
Ale tohle pochopí jen ten, kdo má své zvíře opravdu rád.
Akorát tomu dítěti víc ublížíš, když mu to zvíře vezmeš.
U psa je ten náklad trochu vyšší než u kočky, ale ta kočka projí prd.
@Šmoulice píše:
Kočka i pes, může dostat klidně to samé, co jí lidi, jen to prostě nebudu pro ně kořenit. Nemusí mít zrovna kapsičky ( které jsou stejně předražené a neobsahují žádné maso ). Zvlášť pokud se jedná o krátkodobou záležitost na pár měsíců. Prostě se uskromní všichni.
Ale tohle pochopí jen ten, kdo má své zvíře opravdu rád.
Akorát tomu dítěti víc ublížíš, když mu to zvíře vezmeš.U psa je ten náklad trochu vyšší než u kočky, ale ta kočka projí prd.
Spíš se prodraží nějaké očkování, nemoc, platí se i poplatek ze psa.
Já osobně přeju každému spoustu zvířat všeho druhu, ale už se mi to rozchází s nárokem na hmotnou nouzi…je to už trochu nadstandart.
@mroe píše:
Zakladatelka se ptala ma postup urednice. Podle me je v poradku, ale nechapu, proc se toho celeho ucastnilo dite, ktere ma ted trauma. Nikdo podle me nerekl, ze ma dat zvire pryc.
Nicmene nechapu, proc z toho vini urednici, ktera se vcelku logicky pta, na co musi. Podle me je to jeji chyba, ja bych dite uklidila nekam vedle, aby nebylo svedkem dusledku me vlastni neschopnosti. Takze souhlasim, urednice dela svou praci a na ni je, aby spolupracovala, pokud zada o davku, ke ktere je nutne provest mistni setreni.
Já proti úřednici nejsem. Já jsem na její straně. Musí provést šetření. Podle toho co zakladatelka uvedla, tak se prostě zeptala a napsala to do papírů. A rozhodně si nemyslím, že by kvůli kočce jí tuto dávku neschválili. Tam bude problém s tím chlapem no. I kdyby to bylo jak zakladatelka uvádí, tak jednou tam byl a bude se to velmi těžce vysvětlovat.
A dítě u toho být skutečně nemuselo. To si mohla zakladatelka pořešit.
@free333 píše:
Spíš se prodraží nějaké očkování, nemoc, platí se i poplatek ze psa.
Já osobně přeju každému spoustu zvířat všeho druhu, ale už se mi to rozchází s nárokem na hmotnou nouzi…je to už trochu nadstandart.
Psa tu nemusíš řešit. Zakladatelka psa nemá. Za kočku se poplatek neplatí a očko je jednou ročně.
A i to se dá o chvilku protáhnout. Když je kočka pouze domácí.
A případné nemoci by se řešit musely. Nastat můžou, ale taky nemusí. takže si nemyslím, že tato dávka stojí na jedné kočce…
@Mialize - podle úvodního příspěvku to chápu tak, že přišla úřednice na šetření, v běžnou dobu - v pondělí dopoledne, tam nevidím nic špatného. A při hovoru se zeptala 7.leté holčičky, jestli uživí svojí kočičku. Asi záleží na tom, jakým způsobem se zeptala, chápu že jsi mohla být nepružená při každém slovu, ale opravdu třeba chtěla jenom s holčinou zavést řeč. Stejně se mohla zeptat na kytičky - a zaléváš je? Na plyšáka - staráš se o ně? Už jsi jim dala snídani? Ber že se ptala dítěte, takže nějak přiměřeně jeho chápání. Na té otázce nevidím také nic špatného, do posudku o domácnosti to zapíše (může tam napsat i kolik zubních kartáčků našla v koupelně, jestli má u tebe přítel oblečení ve skříni, ručník v koupelně - podle tohodle všeho se posuzuje zda tam někdo bydlí trvaleji nebo ne). Záleží na tom, jak jste reagovali s přítelem vy dva, podle toho pak mohla reagovat tvoje dcerka. A nešlo jí vysvětlit, že jí kočičku nechce vzít, ale jenom jí zajímalo jestli jedla a co má ráda?
U mě byla soc. pracovnice z jiného důvodu na kontrole a zapisovala i značku cornflaksů co mám pro dítě. Prostě to beru že je to její práce a nehledám v tom nic špatného. Jí to většinou také žádnou radost nedělá a už vůbec ne domácnost s dětmi.
@Evka73 ano ale ja to vse preci chápu ale nebaví mě to uz rozepisovat. Dceru si vytáhla z vedlejšího pokoje. A zmínila se jestli by kočičku nechtel nekdo potřebnější. Prostě ja chápu všechno a vim ze se to musi ale zase nikdo nechápe moji stranu tady jsem se zeptala a jsem ta nejhorší ženská co si dovolí zadat o HN
@kdochcekam píše
Zajímalo by mě jak ten „přítel“ reagoval na tu návštěvu ze sociálky?
Myslis jako, ze by na zaklade tohoto popudu prispel na chod domacnosti? Tomu neverim, vetsina chlapu jsou sobci.
Tu soc.prac. taky nebavi obchazet domacnosti. Ne vsude maji cisto a kolikrat ten pach v tech bytech
(pisu obecne, nic konkretniho). A lidi to ruzne zkouseji, ze jo? ![]()
@hudečice a jako kdyz ma pracujiciho pritele, tak na ma povinost prispivat ji na domacnost nebo co??Kazda druha tu fnuka ze ji ani MANZEL neda prachy, tak proc by ji mel davat prachy PRITEL se kterym ani nezije a dite neni jeho.
@kdochcekam píše:
Protože i každé jeho vychcání v bytě zakladatelky jí zvyšuje výdaje na život.
Asi tak nějak. souhlas.
Vy tady všichni řešíte kočku ale nepřijde vám divný, že někdo kdo je na hmotný nouzi, má svého právníka? ![]()
@SarinkaSar1 píše:
Vy tady všichni řešíte kočku ale nepřijde vám divný, že někdo kdo je na hmotný nouzi, má svého právníka?
Třeba je to příbuzná. A s tou hmotnou nouzí to nebude tak nuzné, jak to vypadá. Když si může vydržovat zadara ****, kočku ![]()
edit admin: vulgarismus
@hudečice píše:
Třeba je to příbuzná. A s tou hmotnou nouzí to nebude tak nuzné, jak to vypadá. Když si může vydržovat zadara píchače, kočku
proto napsala právníka a ne příbuzná
no takových lidí je, já to vidím denně v práci ![]()