Hmotná nouze 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26
11.7.17 16:15

@SarinkaSar1 vsak rikam ze mi jde o to jednání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
11.7.17 16:18
@elle21
@elle21 píše:
Nikdy mě nepřestane překvapovat arogance úřednic na sociálce, šetření je její práce to jo, ale neleze do kriminálu, ale k někomu do bytu
jakože ona někoho načapala, koho? návštěvu, že si je tak jistá.. :roll:

ale to není že by si to vymyslela a zrovna si řekla že to nahlásí, to je normálně v protokolu o šetření, pravděpodobně ji někdo nahlásil že tam přebývá jiná osoba, takových lidí je…já dokonce zažila že to naprášil někdo z rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
11.7.17 16:25

Jo práskání je národní sport závistivých lidí
ale to, že hromada lidí maká na dohodu a zbytek peněz bere bokem to už úp šetřit nebude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
11.7.17 16:29
@Mialize píše:
Ahoj jdu s dotazem uz u nekoho kdo jste na hmotné nouzi byla paní na šetření? U nas ano. Nalezla do bytu a zacala si psat co mam doma za spotřebiče atd. Jo to chapu ze se to musi ale dcera ma kocku tak se ji ptala ta pani jestli ji vubec uživí a napsala si ji taky do papíru. Dceři je 7 let a pak plakala ze ji ji vezmou. Na úřadě mi rekli ze jim je jedno jestli u toho je děcko a jestli si z toho něco veme. Pry ja potřebují dávku ne ona tak at jsem zticha. Pritele vidím jen o víkendech a to jen málokdy a prijel v nedeli a odjížděl zase v pondeli a ona prisla kdyz tu byl a rekla ze nas nacapala tak to musi nahlásit. Ja jsem na úřadě řekla ze bydli 90 km ode mně a taktéž pracuje tak daleko ze sem jezdi jen o víkendu a ona ze ho nacapala no. Tak nevim co si mam o tom myslet. Skoro to vyznělo jako bud spolu bydlete a my vam nic nedáme nebo se rozejdete. Pry to mam dokazat jim sama ze tu se mnou neni ze je to nezajímá. Mate nekdo radu jak se k tomu postavit?

Upřímně, bába byla k dítěti sice necitlivá, ale zodpovědná za to, že to dítě muselo prožít jsi ty s jejím otcem. Proto nikdy nebudu žádat o žádnou hmotnou nouzi a budu pracovat a nevystavovat dítě krajním situacím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
11.7.17 16:32

@SarinkaSar1 z rodiny jako fakt 8o :? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9493
11.7.17 16:33

@Mialize Je mi moc líto, že máš takovéto životní trable a že ještě musíš číst napadající spekulace od některých diskutujích. Je to opravdu neskutečné a stálá vizitka naší společnosti, když má jeden problém, tak si do něj kopnu a raději moralizuju než abych poradil nebo snad pomohl. Je to velmi smutné, ale bohužel obraz naší současné doby. Sama znám osobně některé pracovnice dané instituce (známé, spolužačky z VŠ) a mohu říci, že některé z nich tam nemají absolutně co dělat. Mnohdy si masírují své ego na někom, o kom už dopředu ví, že je mnohem slabší, ale na dlouhodobá nemakačenka nebo menšinové skupiny si nedovolí a pomalu se jim klanějí až k zemi, jen aby měli místní šetření z krku. Věřím, že vše dopadne dobře a HN Ti bude přiznána. Hodně štěstí Tobě i dcerce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
11.7.17 16:40

@Jedna babička děkuji moc. Jedna kolegyne z bývalé prace se rozvedla nez si nasla práci tak musela jit zažádat. Úřednice ji rekla at vsechno proda zije z toho a pak at prijde. Chudák nevěděla co ma delat tak prodala vybavení a pak se svěřila znamenu pry policistovi a už to jelo nemela k takovym úkonům právomoc. Úřednice dostala výpověď. A ona vse zpet. směla si nechat jen lednici a prat pry mohla v ruce. Tim ji ta úřednice měnila. Chvile nevědomosti a verit někomu je obcas krute

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
11.7.17 16:46

@elle21 úp by řešil, ale nic by nevyřešil :lol: Při tom, jaká je výše soc. dávek se ani není čemu divit, že lidi dělají na černo atd. Nejsem toho zastáncem, ale i úp musí být jasné, že člověk s existenčním minimem nemůže absolutně vyžít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
11.7.17 16:50
@zuzanka12 píše:
@elle21 úp by řešil, ale nic by nevyřešil :lol: Při tom, jaká je výše soc. dávek se ani není čemu divit, že lidi dělají na černo atd. Nejsem toho zastáncem, ale i úp musí být jasné, že člověk s existenčním minimem nemůže absolutně vyžít…

to je mě jasné :),ale vymyslí práci na dohodu, tak proč by měl dávat zaměstnavatel smlouvu že? když může krásně ušetřit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
12.7.17 17:16

@kdochcekam ano, odvody jsou trestuhodné…ale zase to odskáčou ti pracující :,( práce na dohodu se nezapočítává na důchod a kdo dělá na HPP za minimální mzdu a zbytek dostává neofiko na ruku, ten taky nebude mít důchod zrovna vysokej. Člověk, kterej celej pracuje, nakonec skončí na ulici, neboť si z toho závratného důchodu nezaplatí ani bydlení… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.17 11:19
@kdochcekam píše:
Přesně tak. Gramotní lidi si aspoň z těch peněz bokem šetří na penzijku, pokud mohou. Ostatní si svou blbost omlouvají tím, že stejně žádný důchod nebude a z čeho budou žít, to neřeší. :nevim:

Taky jsem to tak na přechodnou dobu řešila. Co jsem měla bokem na ruku, jsem si odložila do obálky. Za rok z toho bylo 100 tisíc, které se použili na rekonstrukci kuchyně, předsíně, wc, koupelny.
Od cca 45 let si budu odkládat k důchodu. Je třeba myslet dopředu a né vše uvalit za cigára, pivo a pak kňučet jak chlap ve vrátnici u Kauflandu (Olomouc - velkosklad). Je tam jeden důchodce, co bouchá 24 hodin denně a pak 24 volno. Skoro se hýbat nemůže, a kňučí, jak dělal na dohody, peníze propil, prokouřil a teď z pididůchodu 7 tisíc nemá jak zaplatit bydlení, jídlo, tak říkal, že tam na té vrátnici rovnou umře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.17 11:23
@kdochcekam píše:
@hudečice a vo tom to je.

Teď třeba budu s přítelem napůl kupovat pidibarák - zbořeninu po starém pánovi - za 160 tisíc. Za 20 let, než to poopravujeme, ten pozemek i baráček budou mít nějakou cenu, tak to můžeme prodat a hezky v důchodu žít.
Minulým rokem jsme pořídili zahradu 3000m2 v exekuci za 120 tisíc (odhat milion a něco). Ale neskutečný bordel, zarostlé, ale letos se to někam pohlo a aspoň jsme vyklidili chatičku a natrhali si třešně :mrgreen:
Za x let můžeme prodat, nebo nás tam vystěhujou děcka, co já vím. Majetek se dycky na stará kolena hodí, když se na důchod nemůžeš spoléhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
21.9.17 11:26

Dobry den,
chci se zeptat, kam si clovek muze jit stezovat, kdyz rec z vedouci davek nepomohla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.9.17 11:31
@maminka189 píše:
Dobry den,
chci se zeptat, kam si clovek muze jit stezovat, kdyz rec z vedouci davek nepomohla?

Možná lepší než řeč budou nějaké vyplněné a doložené žádosti, ne?

• Citovat
  • Upravit
5548
21.9.17 11:49

@Kobliha51 Zadost sem dolozila i potrebne papiry (najemni smlouva, potvrzeni o zaplaceni najmu v novem pronajmu, TRIKRAT stav bytu, zmena cisla uctu…A oni mo stale posilaji postu do azyloveho domu, kde uz dva a pul mesice nebydlime a posilaji jim na ucet i penize za bydleni…

Jsem s toho docela zoufala, protoze postu uz mi odmitaji predavat(logicky kdyz uz nejsem jijich klientka) a prispevek na bydleni je taky uplne jiny nez by byl tady a nestaci to ani na ctvrtku najemneho.Na minulej sem si musela pujcit, ale tenhle mesic jsem v prdelce… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí