Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@elle21 píše:
Nikdy mě nepřestane překvapovat arogance úřednic na sociálce, šetření je její práce to jo, ale neleze do kriminálu, ale k někomu do bytu
jakože ona někoho načapala, koho? návštěvu, že si je tak jistá..
ale to není že by si to vymyslela a zrovna si řekla že to nahlásí, to je normálně v protokolu o šetření, pravděpodobně ji někdo nahlásil že tam přebývá jiná osoba, takových lidí je…já dokonce zažila že to naprášil někdo z rodiny.
Jo práskání je národní sport závistivých lidí
ale to, že hromada lidí maká na dohodu a zbytek peněz bere bokem to už úp šetřit nebude..
@Mialize píše:
Ahoj jdu s dotazem uz u nekoho kdo jste na hmotné nouzi byla paní na šetření? U nas ano. Nalezla do bytu a zacala si psat co mam doma za spotřebiče atd. Jo to chapu ze se to musi ale dcera ma kocku tak se ji ptala ta pani jestli ji vubec uživí a napsala si ji taky do papíru. Dceři je 7 let a pak plakala ze ji ji vezmou. Na úřadě mi rekli ze jim je jedno jestli u toho je děcko a jestli si z toho něco veme. Pry ja potřebují dávku ne ona tak at jsem zticha. Pritele vidím jen o víkendech a to jen málokdy a prijel v nedeli a odjížděl zase v pondeli a ona prisla kdyz tu byl a rekla ze nas nacapala tak to musi nahlásit. Ja jsem na úřadě řekla ze bydli 90 km ode mně a taktéž pracuje tak daleko ze sem jezdi jen o víkendu a ona ze ho nacapala no. Tak nevim co si mam o tom myslet. Skoro to vyznělo jako bud spolu bydlete a my vam nic nedáme nebo se rozejdete. Pry to mam dokazat jim sama ze tu se mnou neni ze je to nezajímá. Mate nekdo radu jak se k tomu postavit?
Upřímně, bába byla k dítěti sice necitlivá, ale zodpovědná za to, že to dítě muselo prožít jsi ty s jejím otcem. Proto nikdy nebudu žádat o žádnou hmotnou nouzi a budu pracovat a nevystavovat dítě krajním situacím.
@Mialize Je mi moc líto, že máš takovéto životní trable a že ještě musíš číst napadající spekulace od některých diskutujích. Je to opravdu neskutečné a stálá vizitka naší společnosti, když má jeden problém, tak si do něj kopnu a raději moralizuju než abych poradil nebo snad pomohl. Je to velmi smutné, ale bohužel obraz naší současné doby. Sama znám osobně některé pracovnice dané instituce (známé, spolužačky z VŠ) a mohu říci, že některé z nich tam nemají absolutně co dělat. Mnohdy si masírují své ego na někom, o kom už dopředu ví, že je mnohem slabší, ale na dlouhodobá nemakačenka nebo menšinové skupiny si nedovolí a pomalu se jim klanějí až k zemi, jen aby měli místní šetření z krku. Věřím, že vše dopadne dobře a HN Ti bude přiznána. Hodně štěstí Tobě i dcerce.
@Jedna babička děkuji moc. Jedna kolegyne z bývalé prace se rozvedla nez si nasla práci tak musela jit zažádat. Úřednice ji rekla at vsechno proda zije z toho a pak at prijde. Chudák nevěděla co ma delat tak prodala vybavení a pak se svěřila znamenu pry policistovi a už to jelo nemela k takovym úkonům právomoc. Úřednice dostala výpověď. A ona vse zpet. směla si nechat jen lednici a prat pry mohla v ruce. Tim ji ta úřednice měnila. Chvile nevědomosti a verit někomu je obcas krute
@elle21 úp by řešil, ale nic by nevyřešil
Při tom, jaká je výše soc. dávek se ani není čemu divit, že lidi dělají na černo atd. Nejsem toho zastáncem, ale i úp musí být jasné, že člověk s existenčním minimem nemůže absolutně vyžít…
@zuzanka12 píše:
@elle21 úp by řešil, ale nic by nevyřešilPři tom, jaká je výše soc. dávek se ani není čemu divit, že lidi dělají na černo atd. Nejsem toho zastáncem, ale i úp musí být jasné, že člověk s existenčním minimem nemůže absolutně vyžít…
to je mě jasné
,ale vymyslí práci na dohodu, tak proč by měl dávat zaměstnavatel smlouvu že? když může krásně ušetřit ![]()
@kdochcekam ano, odvody jsou trestuhodné…ale zase to odskáčou ti pracující
práce na dohodu se nezapočítává na důchod a kdo dělá na HPP za minimální mzdu a zbytek dostává neofiko na ruku, ten taky nebude mít důchod zrovna vysokej. Člověk, kterej celej pracuje, nakonec skončí na ulici, neboť si z toho závratného důchodu nezaplatí ani bydlení… ![]()
@kdochcekam píše:
Přesně tak. Gramotní lidi si aspoň z těch peněz bokem šetří na penzijku, pokud mohou. Ostatní si svou blbost omlouvají tím, že stejně žádný důchod nebude a z čeho budou žít, to neřeší.
Taky jsem to tak na přechodnou dobu řešila. Co jsem měla bokem na ruku, jsem si odložila do obálky. Za rok z toho bylo 100 tisíc, které se použili na rekonstrukci kuchyně, předsíně, wc, koupelny.
Od cca 45 let si budu odkládat k důchodu. Je třeba myslet dopředu a né vše uvalit za cigára, pivo a pak kňučet jak chlap ve vrátnici u Kauflandu (Olomouc - velkosklad). Je tam jeden důchodce, co bouchá 24 hodin denně a pak 24 volno. Skoro se hýbat nemůže, a kňučí, jak dělal na dohody, peníze propil, prokouřil a teď z pididůchodu 7 tisíc nemá jak zaplatit bydlení, jídlo, tak říkal, že tam na té vrátnici rovnou umře.
@kdochcekam píše:
@hudečice a vo tom to je.
Teď třeba budu s přítelem napůl kupovat pidibarák - zbořeninu po starém pánovi - za 160 tisíc. Za 20 let, než to poopravujeme, ten pozemek i baráček budou mít nějakou cenu, tak to můžeme prodat a hezky v důchodu žít.
Minulým rokem jsme pořídili zahradu 3000m2 v exekuci za 120 tisíc (odhat milion a něco). Ale neskutečný bordel, zarostlé, ale letos se to někam pohlo a aspoň jsme vyklidili chatičku a natrhali si třešně ![]()
Za x let můžeme prodat, nebo nás tam vystěhujou děcka, co já vím. Majetek se dycky na stará kolena hodí, když se na důchod nemůžeš spoléhat.
Dobry den,
chci se zeptat, kam si clovek muze jit stezovat, kdyz rec z vedouci davek nepomohla?
@maminka189 píše:
Dobry den,
chci se zeptat, kam si clovek muze jit stezovat, kdyz rec z vedouci davek nepomohla?
Možná lepší než řeč budou nějaké vyplněné a doložené žádosti, ne?
@Kobliha51 Zadost sem dolozila i potrebne papiry (najemni smlouva, potvrzeni o zaplaceni najmu v novem pronajmu, TRIKRAT stav bytu, zmena cisla uctu…A oni mo stale posilaji postu do azyloveho domu, kde uz dva a pul mesice nebydlime a posilaji jim na ucet i penize za bydleni…
Jsem s toho docela zoufala, protoze postu uz mi odmitaji predavat(logicky kdyz uz nejsem jijich klientka) a prispevek na bydleni je taky uplne jiny nez by byl tady a nestaci to ani na ctvrtku najemneho.Na minulej sem si musela pujcit, ale tenhle mesic jsem v prdelce… ![]()