Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@SarinkaSar1 ano dobry bezplatný právní poradce pro středočeský kraj k nemu muze kazdy vul s prominutim
@Mialize píše:
@SarinkaSar1 ano dobry bezplatný právní poradce pro středočeský kraj k nemu muze kazdy vul s prominutim
@Mialize - já nečetla všechno, chtěla jsem jenom napsat co mě napadlo při čtení úvodního příspěvku. Nepsala jsem nic o nejhorší ženské, jenom pohled i ze strany třeba té pracovnice, která dělá kontrolu.
Osobně mi také vadí různé věci při posuzování dávek, například to, že příjem studentů se započítává do celkového příjmu rodiny, ale nic s tím neudělám a díky tomu nemáme nárok na přídavky
.
Taky jsem jednou měla doma šetření ze sociálky, ale ne kvůli dávkám, nýbrž kvůli manželovým alimentům, že prý potřebuje vidět jak to má manžel doma. Nepustila jsem jí dovnitř ač se toho vehementně domáhala. Slušně jsem jí řekla, že pokud muž není doma tak ať se nezlobí, ale dovnitř jí nepustím, jelikož vybavení bytu jsem pořizovala já ještě před svatbou a že jí klidně ukážu faktury s mým jménem a datem pořízení a tudíž se to do manželova majetku nepočítá a už vůbec to nemá co posuzovat k jeho výživnému. Ale že jí klidně okamžitě pořídím videodokumentaci jeho osobních věcí jako je oděv a hygiena a ukážu jí nájemní smlouvu kde si může opsat rozměry bytu a nájemné se zálohami a taktéž, že jí ukážu jeho výplatní pásky. Tak odešla s tím, že příjem a výdaje si bude vyžadovat soud. Jako co se týká hmotné nouze to šetření chápu a příjde mi absolutně v pořádku, ale dělat problémy pro to, že u mě jednou měsíčně někdo přespí nebo, že má dítě zvíře mi příjde přehnané. To je to samé jako kdyby by jí tu dávku vzali proto, že jednou za měsíc přijede na návštěvu babička z druhého konce republiky a přiveze pár kompotů a brambory ze zahrádky a tím matce ušetřila výdaj za jeden oběd a jednu svačinu.
@Mialize Pane bože…takže pokud se ženská dostane na hmotnou nouzi, nemůže vlastně vůbec nic… Nesmíte mít přítele? A když ho máte, nesmí k vám domů ani na návštěvu? Fajn, zamčete dítě doma a běžte si zasexovat ven na lavičku
Nemůžete mít domácího mazlíčka? Fajn, co jako uděláte? Vemete ho a uvážete někde v lese ke stromu, protože jinak vám hrozí odebrání soc. dávky??? atd. Chudák slečna/paní, jde si tu pro pomoc a většina z vás ji tady málem ukamenuje. I mezi sociálními pracovnicemi se najdou bohužel neuvěřitelný svině, které překračují svoje pravomoce a chovají se k lidem jak ke kusu hadru. A to jsem řekla hodně slušně. Většina nemakačenek zneužívají sociální dávky v takovém stylu, že se vám o tom ani nezdálo a úřady to ví a mlčí… a pak tady budou dělat bububu na někoho, kdo nechá přespat v bytě svého přítele jednou, dvakrát do měsíce a hrozit odejmutím dávky?? No já nemám slov ![]()
@SarinkaSar1 pomohl mi s alimenty k soudu kdyz mi ho přidělili aby mi poradil. I takový lide existuji a ne jen ti co nevi co to je o vse přijít byt bita ztratit rodinu vypořádat se s nemoci a snažit se sakra zit
@Mialize píše:
@Evka73 ano ale ja to vse preci chápu ale nebaví mě to uz rozepisovat. Dceru si vytáhla z vedlejšího pokoje. A zmínila se jestli by kočičku nechtel nekdo potřebnější. Prostě ja chápu všechno a vim ze se to musi ale zase nikdo nechápe moji stranu tady jsem se zeptala a jsem ta nejhorší ženská co si dovolí zadat o HN
Ona postupuje podle svých instrukcí, na co všechno se musí zeptat atd.
Možná má i zodpovědnost, aby to někdo nepobíral neoprávněně…
Prostě je to její práce, na hmotnou nouzi nemají nárok všichni ![]()
@zuzanka12 diky moc. A predstavila se jako externí pracovnice. Jinak pro urad nedela a byla to mladá holcina
@Mialize Není vůbec zač… jestli dělá kontroly, tak musí spadat pod úřad nebo ne?
A to přišla slečinka jako sama? Snad musí chodit na kontrolu ve dvou! No, držte se a ať Vám to dobře dopadne ![]()
@zuzanka12 díky ano prisla sama. Žádný doprovod neměla. Me ničím nevyhrozuji jenom mi vadilo to jednání
@zuzanka12 píše:
@Mialize Není vůbec zač… jestli dělá kontroly, tak musí spadat pod úřad nebo ne?A to přišla slečinka jako sama? Snad musí chodit na kontrolu ve dvou! No, držte se a ať Vám to dobře dopadne
ve dvou chodit slečinka nemusí a pracovat může na dohodu o provedení práce, jako x dalších pracovnic, jelikož pracák nemá peníze na hlavní pracovní poměry…
@zuzanka12 píše:
@Mialize Pane bože…takže pokud se ženská dostane na hmotnou nouzi, nemůže vlastně vůbec nic… Nesmíte mít přítele? A když ho máte, nesmí k vám domů ani na návštěvu? Fajn, zamčete dítě doma a běžte si zasexovat ven na lavičkuNemůžete mít domácího mazlíčka? Fajn, co jako uděláte? Vemete ho a uvážete někde v lese ke stromu, protože jinak vám hrozí odebrání soc. dávky??? atd. Chudák slečna/paní, jde si tu pro pomoc a většina z vás ji tady málem ukamenuje. I mezi sociálními pracovnicemi se najdou bohužel neuvěřitelný svině, které překračují svoje pravomoce a chovají se k lidem jak ke kusu hadru. A to jsem řekla hodně slušně. Většina nemakačenek zneužívají sociální dávky v takovém stylu, že se vám o tom ani nezdálo a úřady to ví a mlčí…a pak tady budou dělat bububu na někoho, kdo nechá přespat v bytě svého přítele jednou, dvakrát do měsíce a hrozit odejmutím dávky?? No já nemám slov
Ona se zakladatelka taky dvakrát nepředře.
@hanka.br. Jo nepředru tri mesice jsem bez prace v zari nastupuji do nove a predtim jsem pracovala hned po mateřské tak jo nepredru se fakt vtipny
@Mialize píše:
@hanka.br. Jo nepředru tri mesice jsem bez prace v zari nastupuji do nove a predtim jsem pracovala hned po mateřské tak jo nepredru se fakt vtipny
tak to ber pozitivně, od září ti nikdo nepoleze do bytu a nebude řešit kočku ani přítele ![]()
Nikdy mě nepřestane překvapovat arogance úřednic na sociálce, šetření je její práce to jo, ale neleze do kriminálu, ale k někomu do bytu
jakože ona někoho načapala, koho? návštěvu, že si je tak jistá.. ![]()