Hmotná nouze 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1054
17.2.17 12:36

Hm to už tady jednou bylo..stejně ty hodiny odpracují ti co jsou na úp krátce. Nemakačenka nikdo pracovat nedonutí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.17 13:37

Změny HN v 2017

Zdravím, dokládání měsíčních výpisů z účtu na hmotnou nouzi jsem překousla, veřejněprospěšné práce 20-ti hodin měsíčně se dá ještě pochopit, ale že po mě už chtějí každý měsíc doložit hledání minimálně tří pracovních míst, jinak mi sníží dávku měsíčně ještě o 500,– Kč, tak to už je příliš. Když jsem doložila, měli problém, že jsem žádala o práci prostřednictvím e-mailu (zaslány životopisy + žádosti o místo, motivační dopisy atd.)Tudíž po mě teď chtějí, abych jim veškerou tuto korespondeci přeposílala na jejich e-mail, včetně odpovědí z firem. Otázka zní, zda už nepřekračují trochu meze a zda je tohle opravdu v jejich kompetenci. Já jako samoživitelka s jedním dítětem pobírám HN 3140,– pokud spadnu na existenční minimum 2200,– a ještě mi strhnou zmíněných 500,– budu muset vyžít s 1700, Kč? Neuvěřitelné.

• Citovat
  • Upravit
26
11.7.17 13:08

Hmotná .. Návštěva

Ahoj jdu s dotazem uz u nekoho kdo jste na hmotné nouzi byla paní na šetření? U nas ano. Nalezla do bytu a zacala si psat co mam doma za spotřebiče atd. Jo to chapu ze se to musi ale dcera ma kocku tak se ji ptala ta pani jestli ji vubec uživí a napsala si ji taky do papíru. Dceři je 7 let a pak plakala ze ji ji vezmou. Na úřadě mi rekli ze jim je jedno jestli u toho je děcko a jestli si z toho něco veme. Pry ja potřebují dávku ne ona tak at jsem zticha. Pritele vidím jen o víkendech a to jen málokdy a prijel v nedeli a odjížděl zase v pondeli a ona prisla kdyz tu byl a rekla ze nas nacapala tak to musi nahlásit. Ja jsem na úřadě řekla ze bydli 90 km ode mně a taktéž pracuje tak daleko ze sem jezdi jen o víkendu a ona ze ho nacapala no. Tak nevim co si mam o tom myslet. Skoro to vyznělo jako bud spolu bydlete a my vam nic nedáme nebo se rozejdete. Pry to mam dokazat jim sama ze tu se mnou neni ze je to nezajímá. Mate nekdo radu jak se k tomu postavit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.7.17 13:17

@Mialize ano, také byli u mě doma na kontrole. Paní si psala veškeré spotřebiče, které jsou k dispozici, veškeré vybavení každého pokoje včetně toho, zda-li mám v koupelně věšáky a kolik jich je.
Pokud tam s tebou je chlap, tak je bráno, že tam bydlí a zřejmě přispívá i na jídlo, nájem, když tam jezdí pokaždé každý víkend.
Takže dle mě máš problém a dávku mohou odebrat, už jen kvůli toho, že jsi řekla, že tam pravidelně bydlívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
11.7.17 13:20

Ona byla paní na kontrole o víkendu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
11.7.17 13:20
@Mialize píše:
Ahoj jdu s dotazem uz u nekoho kdo jste na hmotné nouzi byla paní na šetření? U nas ano. Nalezla do bytu a zacala si psat co mam doma za spotřebiče atd. Jo to chapu ze se to musi ale dcera ma kocku tak se ji ptala ta pani jestli ji vubec uživí a napsala si ji taky do papíru. Dceři je 7 let a pak plakala ze ji ji vezmou. Na úřadě mi rekli ze jim je jedno jestli u toho je děcko a jestli si z toho něco veme. Pry ja potřebují dávku ne ona tak at jsem zticha. Pritele vidím jen o víkendech a to jen málokdy a prijel v nedeli a odjížděl zase v pondeli a ona prisla kdyz tu byl a rekla ze nas nacapala tak to musi nahlásit. Ja jsem na úřadě řekla ze bydli 90 km ode mně a taktéž pracuje tak daleko ze sem jezdi jen o víkendu a ona ze ho nacapala no. Tak nevim co si mam o tom myslet. Skoro to vyznělo jako bud spolu bydlete a my vam nic nedáme nebo se rozejdete. Pry to mam dokazat jim sama ze tu se mnou neni ze je to nezajímá. Mate nekdo radu jak se k tomu postavit?

Já bych se k tomu postavila tak, že bych šla do práce. Paní má pravdu, Ty něco chceš, tak spolupracuj. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.7.17 13:23
@ivvet píše:
Ona byla paní na kontrole o víkendu?

Asi ho načapala hned v pondělí před odjezdem. Ale tak chlap jezdí každý víkend do bytu k zakladatelce, tak tam nějaké prachy vždycky nechá.
Tím pádem je zde další člověk, co jí dává peníze, tak sociálka nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
11.7.17 13:25

Promiň ale ty chceš takovou dávku a ještě si stěžuješ… bohužel ti tu dávku vezmou

• Citovat
  • Upravit
Doe_Jane
11.7.17 13:26
@hudečice píše:
Asi ho načapala hned v pondělí před odjezdem. Ale tak chlap jezdí každý víkend do bytu k zakladatelce, tak tam nějaké prachy vždycky nechá.
Tím pádem je zde další člověk, co jí dává peníze, tak sociálka nemusí.

ale tak to je logické že… minimálně se tam sprchuje

• Citovat
  • Upravit
59394
11.7.17 13:29

@Mialize a problém je v čem? jo tahle dávka je pro lidi co fakt nemají nic a pokud tam máš chlapa každý víkend tak je to logicky brané že tam žije. takových chlapů je co jezdí domů jen na víkendy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.7.17 13:30

@Mialize ty jako uznej, že nevypadáš jako samoživitelka, když tě týden co týden navštěvuje chlap doma.
Tak buď jsi sama, bez chlapa, samoživitelka, která bere dávky anebo žiješ napůl s chlapem a tím pádem nejsi samoživitelka a vemou ti dávky typu bydlení, nezaopatřené dítě, hmotná nouze.
Ty s tím chlapem jsi pořád oficiálně ve vztahu, nejste vůbec roozejiti a bereš prachy od státu jenom proto, že tvůj chlap má bydliště jinde.
Je fajn, že na něho narazila, o dávky příjdeš, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
11.7.17 13:33

@Doe_Jane
Jezdi ale na víkend jednou za měsíc a přijede obcas v nedeli a v pondělí ráno odjede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
11.7.17 13:35

@hudečice
Ted jsem dokončila hovor s právníkem. Rikal ze nemůžou protoze sousedi jim potvrdili ze opravdu tu neni casto obcas i jednou za mesic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.7.17 13:36
@Mialize píše:
@Doe_Jane
Jezdi ale na víkend jednou za měsíc a přijede obcas v nedeli a v pondělí ráno odjede

Jsi psala, cituji: „taktéž pracuje tak daleko ze sem jezdi jen o víkendu a ona ze ho nacapala no.“
Bohužel z toho vyplývá, že jezdí každý víkend za tebou. A pokud jsi to takto řekla pracovnici z up, tak máš problém. Toto neokecáš, ještě navíc, pokud si rozhovor nahrávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
11.7.17 13:37

@kdochcekam
Třeba pro to ze jsem tam teprve chvili kdyz me vyhodili z práce pro dcerinu častou imunitni nemoc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí