Hodgkinův lymfom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.5.19 17:18
@Lama Lama píše:
Hele, může být koneckonců všude. Ale je to nepravděpodobné. Na Ct může a nemusí být vidět, záleží na velikosti a hlavně záběru toho ct

děkuju a jak bych měla dál postupovat? Zmínila jsem tu první na interně, lékařka mi sáhla na krk hodně zběžně a že nic nehmatá a že by na CT mozku to bylo vidět (dělali mi ho na urgentním příjmu, takže nevím, v jakém rozsahu). Nebo se tím nemám zabývat vůbec?
Osypala jsem se nějakou velmi svědivou vyrážkou v oblasti krku, zad a obličeje.

• Citovat
  • Upravit
81481
1.5.19 17:30
@Anonymní píše:
děkuju a jak bych měla dál postupovat? Zmínila jsem tu první na interně, lékařka mi sáhla na krk hodně zběžně a že nic nehmatá a že by na CT mozku to bylo vidět (dělali mi ho na urgentním příjmu, takže nevím, v jakém rozsahu). Nebo se tím nemám zabývat vůbec?
Osypala jsem se nějakou velmi svědivou vyrážkou v oblasti krku, zad a obličeje.

Neřešila bych to, pokud se nebudou zvětšovat. To bude reaktivní k té vyrazce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.19 17:37

@Lama Lama děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.19 14:02

Ahoj holky, prosím o radu od ledna jsem shodila 7kg (z 59kg na 52kg při výšce 117cm)
Připisovala jsem to našemu zdravému životnímu stylu, že to prostě najednou šlo dolů, každopádně jsem poslední dobou šíleně unavená a občas mám zvyšenou teplotu max 37,5 a předevčírem jsem si uplnou náhodou našla bulku tvrdou ale maličkou vzadu na krku jak začínají vlasy… uplně nevím jistě jestli se jedná o uzlinu. Trošku mě vyděsilo. Nejsem uplně vzorná v návštěvách lekařu a nevím jestli bych ale teď neměla zajít či ještě počkat zda nezmizne? A hlavně jestli se může o tuto nemoc jednat. V blízke rodině mám 2 umrtí na Ca plic. Měli jste některá taky bulku v oblasti týlu? Děkuji za odpovědi.
Ještě bych dodala že jsem v poslední době nebyla nachlazená ani nemocná.

• Citovat
  • Upravit
26574
28.5.19 19:43
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím o radu od ledna jsem shodila 7kg (z 59kg na 52kg při výšce 117cm)
Připisovala jsem to našemu zdravému životnímu stylu, že to prostě najednou šlo dolů, každopádně jsem poslední dobou šíleně unavená a občas mám zvyšenou teplotu max 37,5 a předevčírem jsem si uplnou náhodou našla bulku tvrdou ale maličkou vzadu na krku jak začínají vlasy… uplně nevím jistě jestli se jedná o uzlinu. Trošku mě vyděsilo. Nejsem uplně vzorná v návštěvách lekařu a nevím jestli bych ale teď neměla zajít či ještě počkat zda nezmizne? A hlavně jestli se může o tuto nemoc jednat. V blízke rodině mám 2 umrtí na Ca plic. Měli jste některá taky bulku v oblasti týlu? Děkuji za odpovědi.
Ještě bych dodala že jsem v poslední době nebyla nachlazená ani nemocná.

Jdi hned. Může to být cokoliv třeba mononukleoza, ale nečekej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
24.6.19 20:34

Vlčí máčku-dlouho ses neozvala, tak snad je vše na dobré cestě k uzdravení. Jak dopadlo kontrolní CT vyšetření? A podstupuješ ještě další léčbu? Stále na tebe myslím, jaká si bojovnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
18.7.19 23:30

Ahoj,

Je tu prosim nekdo, kdo prodelal chemo ABVD na hotgkina? V patek mne ceka prvni a nevim co cekat a potrebuji s nekym mluvit…

Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
15.11.19 16:15

Je tu, prosím, někdo, kdo bojuje s touto nemoci? Jaké měl příznaky a na základě čeho byla nemoc diagnostikovana? Samozřejmě si můžu všeobecné informace najít, zajímají mě ale konkrétní případy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.11.19 18:34

@freeport napsala jsem Vám soukr zprávu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.20 22:35

Holky, obnovuji.. Mam strasny strach. Dcera ma 4 roky a nahmatala jsem ji vcera vzadu na krku malou tuhou kulicku. Je upne vzadu na krku a skoro presne uprostred kousek pod vlasovou linii. Ani nevim, jestli tam jsou lymfaticke uzliny.. Je tvrda a vypada, ze je hned pod kuzi.

Manzel tvrdi, ze tu kulicku nahmatal uz pred rokem a ze si myslel, ze je to stipanec. Nic mi nerekl, jsem na nej nastvana.

Do toho se dceri udelala podivna vyrazka na zadecku. Bypada to jako neco mezi exemem a lupenkou a strasne ji to svedi. Dostala od kozni nejakou mast, ale zatim to nemizi..

Budu zitra volat detske i kozni, at ji tu kulicku shlednou. Myslite, ze přeháním?

• Citovat
  • Upravit
2927
12.7.20 22:38

Myslím si, že to bude normálně zvětšená uzlinka v důsledku virozky, rýmy i klidně té vyrážky…Najdi ni na netu obrázky uzlin na hlavě a určitě ji tam najdeš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
12.7.20 22:42
@Anonymní píše:
Holky, obnovuji.. Mam strasny strach. Dcera ma 4 roky a nahmatala jsem ji vcera vzadu na krku malou tuhou kulicku. Je upne vzadu na krku a skoro presne uprostred kousek pod vlasovou linii. Ani nevim, jestli tam jsou lymfaticke uzliny.. Je tvrda a vypada, ze je hned pod kuzi.

Manzel tvrdi, ze tu kulicku nahmatal uz pred rokem a ze si myslel, ze je to stipanec. Nic mi nerekl, jsem na nej nastvana.

Do toho se dceri udelala podivna vyrazka na zadecku. Bypada to jako neco mezi exemem a lupenkou a strasne ji to svedi. Dostala od kozni nejakou mast, ale zatim to nemizi..

Budu zitra volat detske i kozni, at ji tu kulicku shlednou. Myslite, ze přeháním?

Dobrý večer, moji mamky přítel, který měl tento druh rakoviny měl z ničeho nic ze dne na den horečky a potom se mu udělala VELIKÁ, ale opravdu veliká boule na krku, která nesla přehlédnout, byla tvrdá a vůbec nebolela, proto potom šel k doktorovi, kde mu odebrali vzorky a zjistili nemoc, určitě to nebyla malinka kulička, která by šla přehlédnout a rok by ji tam měl. Myslím si, ze to bude v pořádku. Už jenom ze tato rakovina je docela vzácná bych věřila tomu, ze se bude jednat o něco jiného, ale raději zkontrolovat za to nic nedáte a budete v klidu :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
12.7.20 22:50

:hug: Myslim, že to lymfom nebude. Děti mívaj uzlinky zvětšené vcelku často

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
12.7.20 23:08
@Anonymní píše:

HL měla dcera. Ty projevy nemoci jsou jiné. Buď úplně klidná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
12.7.20 23:22
@Anonymní píše:

Pokud se tedy jedná o zvětšenou uzlinu (lze dohledat na netu, jak se píše vyse)..Zrovna nedávno jsem byla na utz kvůli ní (vím o ní asi 2 měsíce). Dr říkala, že na krku trvá dlouho, než se zmenší, třeba i rok. To, že ji manžel nahmatal před rokem neznamená, že ji tam má stále. Mohla se zmenšit a zase zvětšit jako reakce na tu vyrážku. Nicméně i mně dr na utz řekla, ať si uzlinu hlídám a přijdu raději za pár měsíců na kontrolu. Zítra bych být Vámi požádala pediatra o žádanku na utz.

Věřím, že to bude v pořádku a držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast