Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Anonymní,podívej se na příběh Jany Ryšánkové-Kdo bojuje,vyhrává. Zvládla boj s rakovinou v těhotenství,porodila zdravou holčičku v průběhu léčby
Moc držím palce,ať i tvůj případ dopadne stejně!
Po delší době se opět hlásím a moc mě těší Vaše zprávy, že jste na mě myslely i přes svátky
první chemu jsem zvládla bez větších komplikací, imunookno taky - s jednou injekci na podporu tvorby bílých krvinek, kterou jsem teda doufala, že vynechám, neměla by se v těhotenství, ale krvinky byly téměř na nule
Vánoce jsem strávila doma s rodinou u pohádek a užili jsme si to
Včera večer jsem musela shodit vlasy, už to nešlo odkládat, padalo to ve velkém
Zítra jdu na vymodlenou kontrolu s malou, jestli je v pořádku a roste tak, jak má a hned poté další dávka chemoterapie tentokrát už v kombinaci s biologickou léčbou, takže si poležím v nemocnici, chtějí mě mít pod kontrolou. Už jsem ve 25tt, takže je malá teoreticky zachránitelná a hned jsem klidnější. My se jen tak nedáme ![]()
@Anonymní píše:
Po delší době se opět hlásím a moc mě těší Vaše zprávy, že jste na mě myslely i přes svátkyprvní chemu jsem zvládla bez větších komplikací, imunookno taky - s jednou injekci na podporu tvorby bílých krvinek, kterou jsem teda doufala, že vynechám, neměla by se v těhotenství, ale krvinky byly téměř na nule
Zítra jdu na vymodlenou kontrolu s malou, jestli je v pořádku a roste tak, jak má a hned poté další dávka chemoterapie tentokrát už v kombinaci s biologickou léčbou, takže si poležím v nemocnici, chtějí mě mít pod kontrolou. Už jsem ve 25tt, takže je malá teoreticky zachránitelná a hned jsem klidnější. My se jen tak nedáme
no tak super
obě jste holky jedničky
a držte se ![]()
@Anonymní píše:
Po delší době se opět hlásím a moc mě těší Vaše zprávy, že jste na mě myslely i přes svátkyprvní chemu jsem zvládla bez větších komplikací, imunookno taky - s jednou injekci na podporu tvorby bílých krvinek, kterou jsem teda doufala, že vynechám, neměla by se v těhotenství, ale krvinky byly téměř na nule
Zítra jdu na vymodlenou kontrolu s malou, jestli je v pořádku a roste tak, jak má a hned poté další dávka chemoterapie tentokrát už v kombinaci s biologickou léčbou, takže si poležím v nemocnici, chtějí mě mít pod kontrolou. Už jsem ve 25tt, takže je malá teoreticky zachránitelná a hned jsem klidnější. My se jen tak nedáme
Holky,držte se obě.Je to náročné,ale naštěstí naše zdravotnictví je na vysoké úrovni.Chtělo by to pro malou alespoň ještě tři týdny,aby dozrála.
Určitě dávej další zprávy,všichni tady držíme palce.
Kytičko-tak jak s malou bojujete?Stále jste dva v jednom,nebo si musela malou už porodit?A co léčba?
Dobry den,mam asi ten Hodgkinuv lymfom,byla jsem na punkci uzliny v krku a doktor mi rekl,ze se jedna o lymfom.Ceka me operace,odebrani uzlu a pak lecba.Muze mi tedy nekdo popsat jak ta lecba probiha,a taky jestli je vic v nemocnici nebo doma a taky jak tu lecbu snasite?Je mozne chodit i do prace?Moc diky za info.
@lasička1 Stále 2v1
Malá to zvládá naprosto skvěle, sami doktoři jsou překvapení, že dle ultrazvuku je to zdravé prospívající miminko, i když ne vše se ultrazvukem odhalí, spousta následků léčby se může projevit až po porodu, ale já doufám, že bude vše v pořádku…malá je úžasná bojovnice
V pátek mě čeká další cyklus léčby a pak se naplánuje porod. Léčba je náročná, ale zvládám to celkem dobře, jen s tím rostoucím bříškem je to čím dál náročnější…
Zdravim,tak to vam drzim palce,at jste obe v poradku.Smim se zeptat ,jak jste zjistila,ze jste nemocna?
Mne zjistili pri kontrole uzlinu pod šž,tak to vypadalo,ze to mam od ni,ale byla jsem min.tyden na punkci a je to pry lymfom.Nemam priznaky hubnuti,nechutenstvi,svedeni pokozky,poceni.
![]()
@andy2104 píše:
Mne zjistili pri kontrole uzlinu pod šž,tak to vypadalo,ze to mam od ni,ale byla jsem min.tyden na punkci a je to pry lymfom.Nemam priznaky hubnuti,nechutenstvi,svedeni pokozky,poceni.![]()
@andy2104 píše:
Mne zjistili pri kontrole uzlinu pod šž,tak to vypadalo,ze to mam od ni,ale byla jsem min.tyden na punkci a je to pry lymfom.Nemam priznaky hubnuti,nechutenstvi,svedeni pokozky,poceni.![]()
To být nemusí. Jaký typ lymfomu to je? Je topřímo lymfom štítné žlázy nebo klasický uzlinový lymfom?
To zatim netusim,pan dokt.mi rekl mu to ukazuje na lymfom a ty pry jsou zhoubne,uz tam pri i videl nejake ty spatne bunky.Zitra musim na termin na operaci a musi to jit ven.Mam strach,nevim co cekat.
@andy2104 píše:
Myslim,ze budu mit neco jako Hodgkinuv lymfom.
proč myslíš, že zrovna Hodgkin?
Podle lidi co si o tom psali na netu,nekdo tam byl taky bez priznaku,jen se mu uz ta boule na krku udelala vetsi a byla videt.
@andy2104 píše:
Podle lidi co si o tom psali na netu,nekdo tam byl taky bez priznaku,jen se mu uz ta boule na krku udelala vetsi a byla videt.
Podle příznaků rakticky nemáš šanci lymfomy od sebe vzájemně odliit. Máš vsledek tý punkce? Upřímě řečeno, že by zrovna z punkce chytili Hodkina je málo pravděpodobné, ale ne nemožné.