Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
@alisekR Děkuji mocPřišlo se na to náhodou, měla jsem nějak bloklou krční páteř, od toho migrény, požádala jsem manžela o masáž a ten našel maličkatou bulku na krku. Samozřejmě extrémní únava, ale tu jsem přičítala těhotenství…sama bych na to v tom místě asi jen tak nepřišla. Další příznaky začínají až teď, cca pár dnů…mám celé rameno na dotek citlivé, svědí mě daná půlka těla
No to je tedy něco.
To by mě nenapadlo. Bulek a bouliček jsem měla už x a vždy to přičítám mojí nemoci. Objevují se mi zduření, když jsem nemocná a nebo mě třeba v létě něco kouslo do hlavy v lese. A celá větev lymfy od temene na krk byla plná bulek. Naštěstí na netu jsem prohledala, věděla jsem i co přesně mě kouslo a opravdu jsem našla souvislost. Věřím, že budeš v pořádku a uzdravíš se. A zdravé miminko a života schopné, bude bonus. Naše dcera se narodila v 32 TT. Pokud by u tebe došli do 30tt, bude už vaše holčička šikovná. Holčičky jsou držáci a mají větší šanci být naprosto bez komplikací. Toto jsou slova primáře neonatologie, kde jsem rodila já. Prostě ženský toho víc vydrží!
A to bude váš případ.
Víte klasifikaci nádoru? Typing, staging a grading? v lékařské zprávě by mela byt TNM klasifikace.
Kdyz soukromá zprava, jestli chcete.
@alisekR Já to taky nejdřív neřešila, jak jsem měla bloklou tu krční páteř, myslela jsem, že je to z toho nějak, ale pak jak se to asi podráždilo masáží, tak to oteklo a bolelo, a to už jsem šla. Jediné štěstí, protože se na to nemuselo vůbec přijít. Já si jiný výsledek, než že budeme obě v pořádku nepřipouštím, samozřejmě hlavou proběhnou všechny varianty, ale je potřeba je zahnat a být optimista, jinak by člověk to čekání nepřežil…
@smutná máma Děkuji
Vypadá to dost bledě, jsem nachlazená, kašlu a zítra mám jít na rezonanci a v pátek na první chemu, ani jedno při nachlazení nejde a na nějaké odklady moc není čas, rezonanci mi musela doktorka vyhádat, další termín by byl kdo ví kdy
takže se snažím vyléčit co to jde, ale v těhotenství jsou dost omezené možnosti…když už, tak už
Ale já se nedám, i kdybych se měla na rezonanci zadávit, tak na ni jdu ![]()
@Anonymní píše:
@smutná máma DěkujiVypadá to dost bledě, jsem nachlazená, kašlu a zítra mám jít na rezonanci a v pátek na první chemu, ani jedno při nachlazení nejde a na nějaké odklady moc není čas, rezonanci mi musela doktorka vyhádat, další termín by byl kdo ví kdy
takže se snažím vyléčit co to jde, ale v těhotenství jsou dost omezené možnosti…když už, tak už
![]()
Ale já se nedám, i kdybych se měla na rezonanci zadávit, tak na ni jdu
drž se, ať to všechno zvládneš
![]()
vlčí máčku - tak držím palce , hlavně na pátek, jestli se do toho pustí. Jsi hrdinka, že se jen tak nedáš ![]()
@Anonymní píše:
@smutná máma DěkujiVypadá to dost bledě, jsem nachlazená, kašlu a zítra mám jít na rezonanci a v pátek na první chemu, ani jedno při nachlazení nejde a na nějaké odklady moc není čas, rezonanci mi musela doktorka vyhádat, další termín by byl kdo ví kdy
![]()
Držím palce,ať se nechlazení trochu zlepší.Je smutné,že takto akutní případ nechají čekat na rezonanci.Chápu,že všude je plno,ale přeci tady to není vyšetření jen tak,ale prostě je to hra o čas.
@Anonymní píše:
![]()
Vlčí máčku,tak jak dopadla magnetická rezonance?A co chemoterapie?Myslím na tebe a moc držím palce.
taky na tebe myslím, nemysli si, ale nechci tě bombardovat hned v pátek večer, asi budeš unavená
@lasička1 @smutná máma Poslední dny byly hodně náročné, proto odepisuji až teď a moc děkuji za podporu
Rezonanci jsem za pomocí antihistaminik zvládla. Bohužel se mi prokázalo, že prvotní lymfom není ten na uzlinách na krku, ale že mám dva celkem velké i v hrudníku. Prý jsem měla štěstí v neštěstí, že se mi to rozšířilo na ten krk, protože v tom hrudníku je to v těhotenství téměř neodhalitelné - příznaky se zaměňují s běžnými těhotenskými problémy a přijde se na to většinou až při prohlubujících se problémech na rentgenu, na který těhotné nesmí. První dávku chema mám taky za sebou, což bylo psychicky asi nejnáročnější, ležet tam a myslet na to, že mi jde do těla jed, který může malou v bříšku klidně i zabít. Do toho jsem si vyslechla asi hodinovou přednášku o tom, co vše mě čeká, že nevolnosti po chemě nejsou to nejhorší, ale že přímo na svátky mi vychází jakési imunookno, kdy můžu totálně zkolabovat z nedostatku krvinek a imunita bude na nule. Vhledem ke špatné krvetvorbě už teď plus těhotenství nikdo netuší, jak bude tělo reagovat, takže svátky, nesvátky, budu chodit na krevní odběry a pokud to bude špatné, poležím si na Vánoce hezky v nemocnici. Všichni se ke mně chovají v nemocnici moc hezky, ale zároveň s obrovským respektem, jsem prý úplně první těhotná, kterou léčí. Jinak to zatím zvládám celkem dobře, samozřejmě strašná únava, žaludek na vodě, nemám vůbec chuť k jídlu, nohy gumové a moc neposlouchají, ale nic víc. To čekání, zda a kdy to vypukne v plné síle je ubíjející a nejhorší je ten strach o malou, protože vůbec netuším, jak to zvládá ona
![]()
vlčí máčku, jsem ráda, že ses ozvala. Díky bohu, že to mají již pod kontrolou a objevili to v tom mediastenu. Je super, že ti mohli dát už první chemo, psala jsi totiž, že jsi nachlazená. Příznaky znám…
Teď už by mělo být lépe, léčba je zahájená a oni tě budou hlídat, uvidíš. Prostě tu léčbu budeš tolerovat a basta fidli. Sama jsi napsala, že se jen tak nevzdáš a to je dobře
. O malou věřím, že máš strach, ale nic jiného vám dvěma v dané situaci nezbývá a věřím, že doktoři vědí, co dělají. Jsi statečná, smekám před tebou.
Přeji pokud možno klidné předvánoční dny a víru v to, že bude lépe
Ať ti není tolik zle, ať je to aspoň trošku únosné. ![]()
vlčí máku, myslím na tebe i tvou malou, moc vám přeju, ať to zvládnete. Mám kamarádku, co touto nemocí prošla, je to už 10 let a prognózu neměla moc dobrou (měla to i na plicích -poznali to až podle neustálého kašle), ale je zdravá a narodily se jí ještě pak dvě děti. Přeju ti dobrou víru a naději, že to dobře dopadne pro vás obě. ![]()
Vlčí máčku-stále na tebe myslím.Jak vše zvládáš,snad je léčba snesitelnější,než byl předpoklad.Prožíváš hodně těžké období,myslím že my všichni tady držíme palce,aby se vše zvládalo bez větších komplikací.
Manžel prodělal dvakrát léčbu akutní leukemie,naštěstí to bylo o malounko lepší,než byly předpoklady.Takže to samé bych přála i tobě.
vlčí máčku - myslím na tebe, jak ti je. Už jsem tu několikrát byla, jestli něco nenapíšeš. Jak jsi zvládla to imunookno? Jde to aspoň trochu s tím bojovat? Přeji hodně sil do dalšího boje a nevzdávej se ![]()