Hodgkinův lymfom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
12.12.16 08:14
@Anonymní píše:
Holky, prosim anonynmne, je to pro me dost citlive tema. Prosim je tu nektera jejiz partner tuto nemoc prodelal a presto s nim prirozene otehotnela? Manzel prodelal pred 11lety a uz se snazime neco pres rok zatim bez uspechu :( jeste to nechci vzdat prirozenou cestou… dekuji

Znám ženu, co úspěšně otěhotněla s mužem, který se dříve onkologicky léčil. Dítě je zdravé pokud vím.
Na spermiogramu jste byli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.16 08:40

Teprve jdeme. Doktor rekl ze to necha po tom roce snazeni, protoze jsme mladi ja 25 manzel 31 tak uvidime. Porad doufam ze je to psychika (moc chci)

• Citovat
  • Upravit
25179
12.12.16 08:49
@Anonymní píše:
Teprve jdeme. Doktor rekl ze to necha po tom roce snazeni, protoze jsme mladi ja 25 manzel 31 tak uvidime. Porad doufam ze je to psychika (moc chci)

tak držím pěsti. Nemožné to není, u některých mužů se tělo z náročné léčby vzpamatuje. A co zdravá životospráva, držíte? To hraje obrovskou roli při kvalitě spermií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
12.12.16 09:11
@Anonymní píše:
Holky, prosim anonynmne, je to pro me dost citlive tema. Prosim je tu nektera jejiz partner tuto nemoc prodelal a presto s nim prirozene otehotnela? Manzel prodelal pred 11lety a uz se snazime neco pres rok zatim bez uspechu :( jeste to nechci vzdat prirozenou cestou… dekuji

Vzhledem k tomu, že manžel prodělal léčbu v „produktivním“ věku, tak mu měli po ukončení léčby udělat spermiogram. Známá má syna, v 8-mi letech prodělal leukemii. A nyní v 16-ti mu budou dělat spermiogram. Aniž by o cokoli žádali.
A před zahájením léčby nenabídli manželovi zmrazení spermií?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
12.12.16 17:20
@Anonymní píše:
Teprve jdeme. Doktor rekl ze to necha po tom roce snazeni, protoze jsme mladi ja 25 manzel 31 tak uvidime. Porad doufam ze je to psychika (moc chci)

bylo mi to taky blbý napsat, ale obecně platí, že chemoška zničí spermie i vajíčka. U mého syna(11let) nebylo při léčbě ještě co zamrazovat, vím to od lékaře :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.16 19:30

Jo zamrazeny spermie nastesti ma, ale porad to beru jako posledni moznost. No prodelal lecbu ve dvaceti letech a po ukonceni mu spermiogram nedelali ani nenabidli a v tech letech ho to ani nenapadlo zadat… doktor rekl ze pokud je relativne mladej (v tech dvaceti) tak ma velkou sanci ze se mu spermie zregeneruji.. proto jsme to zkouseli prirozenou cestou a takme prave zajimalo jestli nekdo po prodelane onkologicke nemoci prirozene zplodil..v lednu jdu na kontrolu ke gynd.tak ho hned poprosim o zadanku.. dekuji holky za nazory, tak nejak pocitam s tou variantou ze bez mrazacku to nepujde.. jo a @pe-terka a dobrou zivotospravu se tak nejak relativne snazime dodrzovat a ted si jeste vzpominam ze po lecbe uzival dynamisan :think:

• Citovat
  • Upravit
8935
13.12.16 13:30

Určitě si zažádejte o spermiogram. Ať víte na čem jste.Tady je objektivní důvod udělat ho hned. Pokud mám manžel zmrazené spermie a ty budeš ok, tak můžete podstoupit jen inseminaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.2.17 18:33

Dobrý den, sama jsem onemocněla Hodgkinovým lymfomem ve 22 letech - IV. stadium. Teď píši práci na téma „Život s Hodgkinovým lymfomem“. Pokud by se někdo našel, kdo mi chtěl odpovědět na otázky týkající se léčby a následky léčby, a pomohl mi tak napsat mnou Bakalářskou práci, byla bych moc ráda. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.17 00:20

V 16 letech jsem se léčila s Hodgkinův lymfomem, v té době mi do podbřišku píchaly injekce, aby mě uvedli do tzv. přechodu… nikdy mě nenapadlo se na to lékaře zeptat… znamená to, že to udělali proto, abych později mohla mít děti? Budu moct mít někdy děti? Brala jsem to tak nějak jako jasnou věc, že je budu moct mít, jenže můj nový přítel měl takové skeptické otázky, tak mě to rozhodilo. Předem děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
1
21.2.17 11:51

Bolesti hlavy

Ahoj zrovna sem ukončil chemoterapii a den po poslední aplikaci me neustále bolí hlava jak když do vás nabourá náklaďák už to trvá 5 dni tak sem byl předevčírem v nemocnici tam mi dali něco kapat to pomohlo jen na chvilku tak sem byl včera u svého PL ten me poslal na CT tam se taky nic nenašlo jen mi sestra pichla něco do zadku a ze si mam koupit Paralen atd proti bolesti tak sem si koupil trochu lepší Nalgesin S a Panadol extra jinak ma ještě prášky na úzkost a Milurit tak bych se rad zeptal jestli nemá tu nesnesitelnou bolest hlavy už za sebou Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.7.17 19:07

Hodgkin IV

Ahoj, dcera má Hodgkina.Jsme po 2. chemu. Naše PET 2 bylo pozitivní, i když nálezy se zme-nšily. Máte někdo zkušenost s touto nemocí v tomto stádiu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
8.7.17 00:57

U Hodgkina je velmi vysoké procento vyléčených pacientů, co se týká této „mrchy“. Držte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
6.8.17 13:25

@Anive66 zdravim, ja mela Hodgkina ve 20ti letech. Mela jsem teda druhe stadium. 8 chemoterapii, 17 ozarovani.Ted jsem 10 let po lecbe, mam doma ctyrleteho syna a cekame v rijnu holcicku. Hodgkin je velice dobre lecitelny, tak snad tomu tak bude i u vas. Moc vasi dcerce drzim palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.18 12:14

Ahoj, znovu otevírám diskuzi na tohle téma. Už několik měsíců mam na levém straně krku zvetsenou nebolestivou uzlinu, v prosinci se přidaly horecky, svedeni pokožky, noční pocení a nechutenství. Paní obvodní mi udělala CRP, bylo v pořádku. Poslala me na infekční, kde me vezmou až za několik týdnů a Já mám strach, že se něco zanedba. Navíc me ta únava hodně překáží, mam problémy ráno vstát, cokoli řešit, jsem jen podrážděná :zed:

• Citovat
  • Upravit
6
1.2.18 19:30

Ahoj, jsem na tom hodne podobne. Unava, v noci se nekdy silene potim, porad mam teploty kolem 37 a jsou dny, kdy nedokazu nic snist.. Jsou i dny, kdy je mi dobre, ale je jich cim dal mene. Byla jsem na internim, plicnim (spatne se mi dychalo), mam dvakrat odebranou krev a nikde nic. Mela jsem jen zvysenou sedimentaci, crp nic, amemii nemam, zeleza dostatek… Nemuzou mi nic najit. Na utz mi rekli, ze uzliny nejsou zvetsene, i kdyz mne prijde, ze nektere vetsi mam. Zjistili ti neco uz? Ja jsem bezradna, neni mi dobre a nevim, kam zajit. Jak si dopadla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí