Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@MilujicislecnaT píše:
@hanka.br. kolik holcice prosim bylo? a je zdrava?dekuji
Bylo jí 20. Je zdravá, má děti.
@PetraKoň. píše:
Mohl by to být Hodgkinův lymfom dle příznaků. Ale mě zjistil praktický lékař už na sonu, že uzlina není v pořádku, byla prokrvená. Krev jsem rovněž měla v pořádku. Nejlepší by bylo CT vyšetření.
kdyby byla uzlina zvetsene poznaji to? me boli slinna zlaza, pry nejspis asi od osmicky? proste od zubu? jsem z toho zchvacena ![]()
Dobrý den, na konci května jsem si úplnou náhodou nahmatala nebolestivou uzlinu vzadu na levé straně krku. Dost mi to vylekalo a tak když to po dvou týdnech nezmizelo, šla jsem k dr. Ta mi řekla, že to nic nebude, že to je malinký a vzala mi krev (nejspíš jen KO), krev byla v pořádku a bylo mi řečeno že když to do týdne nezmizí ať zavolám, že mi pošle na ultrazvuk krku. Uzlina nezmizela, tak jsem dostala zadanku a mezitím jsem se ještě objednala k dr na štítnou žlázu (léčím se s ní), protože jsem měla divný pocit na krku právě v oblasti štítné žlázy. Tam dle sona i krve taky vše ok, vzala mi krev i na CRP a poslala ještě na ORL. Na ORL taky vše v pořádku. Na sonu krku mi řekli, že tu uzlinu co jsem si našla je v pořádku, 6mm velká, plochá… Ale zjistili mi, že mám zvětšené uzliny pod bradou. Na levé i pravé straně o velikosti přes 2cm 😬. Prý tedy vypadají v pořádku, správné prokrvení a že se nemám bát, že to je ok. Volala jsem to na ORL, ta mi řekla, že to tak může být a moje praktická dr mi taky řekla, že když podle sona je vše ok, tak se nemám ničeho bát. Za normálních okolností by mě poslala domu a dal neřešila, jenže já jsem v tomhle hrozná a vždy vše hned vidím černě. Samozřejmě jsem si projela Google a všude píšou, že uzliny větší jak 1,5cm mohou být problém. Takže jsem si vyžádala, aby mě alespoň za 3m poslala na sono pro jistotu znova (chtěla jsem za měsíc, ale to je prý moc brzy a nic by se nepoznalo). Poměrně dlouho jsem nebyla nějak extra nemocná (maximálně pár dní rýma), nemám žádné jiné příznaky, nejsem unavená, nepotim se, nehubnu, svědění kůže jsem tedy mívala dříve, ale mám atopický ekzém, takže mi to vždy prisuzovali k tomu a už nějakou dobu nemám ani to. Myslíte, že je tedy opravdu možné, že mám takhle velké uzliny a přesto jsem v pořádku? Mám panickou úzkost, dříve jsem brala AD, ale ty už nemám. Jen stále jakmile si objevím něco na svém těle, tak mám hned paniku a černé scénáře. Často čtu, že právě tuhle nemoc doktoři často zanedbavaji a to mi na klidu moc nepřidá 🙈.