Hodgkinův lymfom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
24.1.21 12:39

Co jít a pít při požívání Natulanu

Ahoj vsem, už jsem zoufalá, je tu někdo, kdo při chemo požívá lék jménem natulan a poradil by mi co mu děla Dobre na zaludek? Jidlo pití? Dekuji moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
24.1.21 12:41

@Domi26 zkuste fb skupinu „hodgkinuv lymfom“
 Renata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
26.7.21 09:28

Dobrý den, prosím o radu. Už několik týdnů mám na krku zvětšenou uzlinu, posledních pár dní zvýšené teploty a přidala se silná únava. Dle lékaře ze sona mám přijít za 3 měsíce nebo dřív pokud se začne zvětšovat. Krev mám v normálu. Mám jít raději ještě na nějaké vyšetření nebo se může uzlina zvětšit jen tak? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.21 10:50
@dajjda píše:
Dobrý den, prosím o radu. Už několik týdnů mám na krku zvětšenou uzlinu, posledních pár dní zvýšené teploty a přidala se silná únava. Dle lékaře ze sona mám přijít za 3 měsíce nebo dřív pokud se začne zvětšovat. Krev mám v normálu. Mám jít raději ještě na nějaké vyšetření nebo se může uzlina zvětšit jen tak? Děkuji

Tak to bych hodně řvala o další vyšetření. To tu taky za 3 měsíce nemusíš být. Manžela chtěli léčit podobně a na angínu, ale nakonec si sedl v čekárně na hematologii a já řekla, ze nikam nejdem, dokud ho nevyšetří. To zase jako neměli termín, prý za půl roku. Za půl roku by bylo po něm. To už za sebou měl operaci, ozařování a chemoterapii. Takže se braň. Tohle se dá řešit, ale musí to být včas.

• Citovat
  • Upravit
PetraKoň.
26.7.21 10:53

Mohl by to být Hodgkinův lymfom dle příznaků. Ale mě zjistil praktický lékař už na sonu, že uzlina není v pořádku, byla prokrvená. Krev jsem rovněž měla v pořádku. Nejlepší by bylo CT vyšetření.

• Citovat
  • Upravit
8
26.7.21 10:59
@Anonymní píše:
Tak to bych hodně řvala o další vyšetření. To tu taky za 3 měsíce nemusíš být. Manžela chtěli léčit podobně a na angínu, ale nakonec si sedl v čekárně na hematologii a já řekla, ze nikam nejdem, dokud ho nevyšetří. To zase jako neměli termín, prý za půl roku. Za půl roku by bylo po něm. To už za sebou měl operaci, ozařování a chemoterapii. Takže se braň. Tohle se dá řešit, ale musí to být včas.

A nemáš prosím radu kam se mám obrátit? Zkoušela jsem kožní, tam mi řekli hned k praktikovi ať chci krev a CT a také nečekat, ale praktický mi udělal pouze krev, na CT mi prý kvůli škodlivosti doporučení nedá. Dnes ráno mi volal, že krev je OK, tak ať jsem v klidu. Ale začínám už být tak unavená, že dnes po 9-ti hodinovém spánku stejně usínám v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
26.7.21 11:10
@dajjda píše:
A nemáš prosím radu kam se mám obrátit? Zkoušela jsem kožní, tam mi řekli hned k praktikovi ať chci krev a CT a také nečekat, ale praktický mi udělal pouze krev, na CT mi prý kvůli škodlivosti doporučení nedá. Dnes ráno mi volal, že krev je OK, tak ať jsem v klidu. Ale začínám už být tak unavená, že dnes po 9-ti hodinovém spánku stejně usínám v práci.

A nechal ti vysetrit i nadorove markery? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.21 11:12

@dajjda Ahoj, zažívala jsem to stejné i stejný strach z této diagnozy. Ale můžu tě uklidnit, pravděpodobně se o lymfom nejedná. Samozřejmě záleží, jak je uzlina velká, jestli se zvětšuje nebo nějak změnila tvar během těch 3 měsíců. Ale pravděpodobně při H Lymfomu bylo v krvi změněné LD nebo leukocyty. U mně se nakonec jednalo o chronický zánět mandlí a také se může jednat o spoustu jiných věcí, např. mononukleoza, toxoplasmosa, borelioza a další. Každopádně je Hodgkin dost nepravděpodobný a kdyby měli lékaři nějak silné podezření, už by tak i jednali. Je ta uzlina měkká?

• Citovat
  • Upravit
8
26.7.21 11:15
@cecetka píše:
A nechal ti vysetrit i nadorove markery? :nevim:

Vůbec nevím, jen mi řekl, že je krev v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
26.7.21 11:21
@Anonymní píše:
@dajjda Ahoj, zažívala jsem to stejné i stejný strach z této diagnozy. Ale můžu tě uklidnit, pravděpodobně se o lymfom nejedná. Samozřejmě záleží, jak je uzlina velká, jestli se zvětšuje nebo nějak změnila tvar během těch 3 měsíců. Ale pravděpodobně při H Lymfomu bylo v krvi změněné LD nebo leukocyty. U mně se nakonec jednalo o chronický zánět mandlí a také se může jednat o spoustu jiných věcí, např. mononukleoza, toxoplasmosa, borelioza a další. Každopádně je Hodgkin dost nepravděpodobný a kdyby měli lékaři nějak silné podezření, už by tak i jednali. Je ta uzlina měkká?

A projevovaly by se ty nemoci nebo by se jen zvětšila ta uzlina? Mě to děsí jen protože jsem byla naposledny nemocná asi půl roku zpět. Od té doby jsem zdravá, na ORL mandle atd v pořádku.

Je tvrdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
26.7.21 11:44
@dajjda píše:
Dobrý den, prosím o radu. Už několik týdnů mám na krku zvětšenou uzlinu, posledních pár dní zvýšené teploty a přidala se silná únava. Dle lékaře ze sona mám přijít za 3 měsíce nebo dřív pokud se začne zvětšovat. Krev mám v normálu. Mám jít raději ještě na nějaké vyšetření nebo se může uzlina zvětšit jen tak? Děkuji

Našla jsem si bouličku v podpaží, sotva znatelnou. Šla jsem k Dr. ta mi hned dala žádanku na UZ a za týden jsem byla vyšetřená. Takže tedy já bych chtěla vyšetřit a ne tři měsíce čekat. nevím, jestli Dr. může od stolu hned říct, co to je a že to snese odklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.21 11:53
@dajjda píše:

Vyzkoušej rovnou tu hematologii.

Mně ti doktoři přijdou jak kdyby to platili že svého. Všude musím křičet a stejně je většinou pozdě. Naposledy osteo poradna, ne neposlu vás, nakonec mám kosti 75 lete stařenky. Ne, nemáte alergie, nakonec Histaminová intolerance. Boreliózou nemáte, no mám včetně neuro stavu, včetně aktivní mononukleozy a tak bych mohla pokračovat. Jezdím po celé Moravě, co nezjistí - nechtějí zjistit doma, v Brně to není problém. Takže si to prostě musíš vyvzdorovat. Já už říkám, že si to zaplatím sama a pokud se něco zjistí, tak je rovnou zažaluji. Jen ať mi na zadanky napíšou, že jsem samo plátce, protože ten a ten doktor si to nepřeje a nepovažuje za důležité. Už na to začínají slyšet. Osobně mám některých chytráků plné zuby. Na vše už jsem se 10 let mohla léčit, kdyby si se mnou nevyritali zadek, tehdy ty potíže začaly.

• Citovat
  • Upravit
26872
26.7.21 12:21
@Proto02 píše:
Našla jsem si bouličku v podpaží, sotva znatelnou. Šla jsem k Dr. ta mi hned dala žádanku na UZ a za týden jsem byla vyšetřená. Takže tedy já bych chtěla vyšetřit a ne tři měsíce čekat. nevím, jestli Dr. může od stolu hned říct, co to je a že to snese odklad.

Ale tazatelka pise, ze na UZ byla, ma prijit za 3 mesice na kontrolni sono, aby porovnali zmenu nalezu.
Snad to Dr. na UZ vyhodnotil dobre :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
797
26.7.21 13:22
@dajjda píše:

Uzlina se může zvětšit z různých příčin. Nekdy zareaguje, zvětší se a zase zmizí. Pokud to je už ale několik týdnů, jak píšete, a navíc s teplotama, mělo by se to dořešit. To vás PL nechá s teplotama jen tak? Normalni nalez v krvi nevylučuje skoro žádné onkologické onemocnění. Zajdete na ORL pokud jste ještě nebyla. Pokud nic, tak navrat k PL a trvat na dovysetreni, event odeslani na vyšší pracoviště. Ps: jedno CT vam opravdu neublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2267
26.7.21 15:40

Krev je „OK“, ale co v té krvi nechal nabrat je otázka. To by ti mohl dát ty výsledky, abys věděla, co se vyšetřovalo.
Nemusí to být hned rakovina, ale např. taková zanedbaná EB viroza / mononukleoza třeba dokáže zlikvidovat játra.
Je to blbé, ale asi bych šla znova k praktikovi, znova vysvětlila svůj neměnný či zhoršující se stav a požádala o další řešení. Normální to není.

(Někde tady padlo, že neradi dávají žádanky jakoby to platili ze svého. Oni to pak opravdu platí, když přesáhnou limity, takže s tím šetří.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí