Hodiny a propustka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3139
10.11.22 09:53
@unuděná píše:
nechápu, co tam děláš 4 hodiny), tak by to chtělo zajít za vedením a svůj problém slušně vysvětlit, jinak můžeš čekat rozvázání pracovního poměru :nevim:

Tys nikdy na specializované pracoviště nechodila, co? Když jsem chodívala na dětskou ortopedii v Motole, tak to běžně bylo přijít v 7:30, doktor přišel, když brzo takv 8, klidně v 8:30 a později, pak časem vydala sestra žádanky na rentgen, tam se čekalo 1+ hodiny, zpět na ambulanci, další 1+ než se vlezlo do ordinace. Na dospělé ambulanci jsem teď byla ráda, že když jsem přišla v 8, tak jdu už v 11:15 domů.
Nebo plastická chirurgie na Vinohradech, nedá se tam objednat, vozí tam převazy sanitkou, takže když jsem přišla na osmou, tak jsem byla ráda, že jdu ještě před obědem pryč.
Nebo naprosto banální převaz na chirurgii ve VFN taky zabral v lepším případě jen hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.11.22 09:56
@Lakkynon píše:
No právě. Vyjíždím většinou z domova mezi 6-7, objednaný jsem většinou hned ráno na 8-9 a stejně jdu na řadu až tak v 11. A doma jsem s bídou ve 4.

Ono je to vcelku jedno, jak to máš. Ty hodiny si prostě musíš nadělat. S tím nehneš.

• Citovat
  • Upravit
53190
10.11.22 09:58

@annlady Ale ano, byla, taky vím, co je to trávit hodiny u lékařů. Ale tak pokud mám novou práci, dělám vše pro to, abych tyto návštěvy posunula až po zkušebce, případně teda smykuju, abych si napracovala a nedráždila vedení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
10.11.22 10:14
@unuděná píše:
@annlady Ale ano, byla, taky vím, co je to trávit hodiny u lékařů. Ale tak pokud mám novou práci, dělám vše pro to, abych tyto návštěvy posunula až po zkušebce, případně teda smykuju, abych si napracovala a nedráždila vedení.

ony se zdravotní potíže dost těžko odkládají několik měsíců…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31274
10.11.22 10:17

@unuděná asi tak, no…když vím, že je to u toho doktora na dlouhé lokte, tak bych se třeba objednala na tu jedenáctou, když tam tak jak tak do jedenácti sedím, ráno šla na dvě hodiny do práce, a pak holt u dr, strávila i část odpoledne případně.
Ve zkušebce je to určitě lepší, aby i zaměstnavatel viděl, že se snažím být v té práci co nejvíc, aby si nemyslel, že si toho vícehodinového doktora nastavuju schválně tak, abych do práce ten den vůbec nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
10.11.22 10:24
@annlady píše:
Tys nikdy na specializované pracoviště nechodila, co? Když jsem chodívala na dětskou ortopedii v Motole, tak to běžně bylo přijít v 7:30, doktor přišel, když brzo takv 8, klidně v 8:30 a později, pak časem vydala sestra žádanky na rentgen, tam se čekalo 1+ hodiny, zpět na ambulanci, další 1+ než se vlezlo do ordinace. Na dospělé ambulanci jsem teď byla ráda, že když jsem přišla v 8, tak jdu už v 11:15 domů.
Nebo plastická chirurgie na Vinohradech, nedá se tam objednat, vozí tam převazy sanitkou, takže když jsem přišla na osmou, tak jsem byla ráda, že jdu ještě před obědem pryč.
Nebo naprosto banální převaz na chirurgii ve VFN taky zabral v lepším případě jen hodinu.

No, takže když jdes v 11.15 domu, tak muzes byt ve 13 v praci a do 17,18 ci 19 pracovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
10.11.22 10:30

U nás se sice na propustku počítá i část času před a po pevné době, ale zas jedna propustka od jednoho lékaře platí jen na půl dne a ne na celý. Ve zkušebce bych se nejdřív domluvila se šéfem, že to je na dlouho a buď před nebo po lékaři šla do práce napracovat aspoň část hodin, aby byla vidět snaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12557
10.11.22 10:31
@Lakkynon píše:
Dobrý den,

mám první práci na plný úvazek. Bohužel teď musím ze zdravotních důvodu dojíždět k lékaři častěji. Jsem ještě ve zkušební době a máme klouzavou pracovní dobu s fixní částí od 8 do 4. A v práci musím být od 9-15.

K lékaři teď potřebuju po druhé za měsíc a mám strach, že se mi nebudou nějak počítat hodiny. K lékaři dojíždím mimo město 50km (jinam to nejde, jde o specializované problémy) tudíž jsem pryč celých 8 hodin. Když jsem byl minulý měsíc u lékaře, tak jsem na píchačce, kde máme i počet hodin buď -, 0, nebo + něco, co nám přebývá, ubývá, nebo 0 je, že souhlasí vše. Teď mě ale vedoucí zarazil tím, bude řekl, ať si hlídám hodiny. Ale já mám celý den započítaný ne? Nemůžu stihnout jet 50km tam, 50km zpět (hodina tam a hodina zpět) a u doktora jsem minimálně 4 hodiny… Abych se vrátil do práce.

Jak je to tedy se započítáním hodin? Nevadilo by mi, kdyby nebyli proplacené, ale nechci aby mi chyběli… 😕

Příspěvek upraven 10.11.22 v 09:41

Presne, kdyz jsem chodila drive na mamologii kterou mam blizko tak tam vytuhla klidne 3 hodky p.dr..byla sice vyborna, ale rada povidala, vsechny se tam znali a zenske vdecne ze byly ok zvatlaly a zvatlalya p.dr.tez..ted uz jina, ktera je rychlejsi..a nasi kdyz jdou k svemu tad tam stravi cele dopoledne i kdyz jsou na 8h protoze pan dr klidne prijde o dve hodky dele tot bezny stav naseho zdravotnictvi. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
10.11.22 10:42
@smile_xxx píše:
V rámci stejného města můžeš být na propustku pryč max 4 hodiny. Pokud máš lékaře v jiném městě, tak max. 8 hod.
U nás propustky nemáme, ale očekává se, že práce bude hotová.
Pokud mám lékaře na 11 hod, tak jdu do práce od 8 do 10, pak mám hodinu na přesun, lékař, a cesta zpět, a zase se vrátím do práce. Pokud je něco, co nepočká, udělám to ten den i kdybych měla zůstat déle v práci. Za dobré vztahy mi to stojí.

Tohle ale není pravda, zakon nic takoveho nerika, rika, ze je na dobu nezbytne nutnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
10.11.22 10:52
@j.a.n.i1 píše:
No, takže když jdes v 11.15 domu, tak muzes byt ve 13 v praci a do 17,18 ci 19 pracovat

1. ten den jsem si vzala indispoziční volno
2. já mám pevnou pracovní dobu, takže prostě nefunguje tu zůstat přes konec pracovní doby, protože „se to nepočítá“, musel by mi být nařízen přesčas a to se tu neudělá
(3. naštěstí mám v tomto směru zaměstnavatele s pochopením a dokud odvádím práci, tak v zásadě nikoho nezajímá, že jsou období, kdy dva měsíce v kuse chodím 2× týdně na rehabilitaci a tak podobně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.11.22 10:53
@unuděná píše:
Jasně, ale tak nejpozději ve 13 můžeš být zpět v práci a zůstat do večera, ne? Pořád lepší, než se na to vyprdnout úplně.

Psal jsem, že doma jsem až tak ve 4 🙂. Což pevná část pracovní doby je od 8-16 tudíž, by mi to podle mě ani nepočítali, kdybych do práce dorazil v 5 a byl tam do 7…

Doktor jen pacienty přijímá, vystaví protokoli a já jdu na testy a pak si lehnout a to zabere nějaké 2-3 hodiny bez čekárny, která je tak na dvě hodiny i když jsem objednaný. Jezdím tam jednou za měsíc, ale teď se mu to nezdálo, tak jdu po týdnu zas na kontrolu. Jinak jsem v práci vždycky i s přesčasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.11.22 10:58
@annlady píše:

Přesně tak nějak to chodí u i mě. Doktor přijde déle. Než se vůbec začne. Žádanky dal. Zpět k němu s výsledkem. Odběr krve. 3 hodiny pryč. A pak kapačka na 2 hodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.11.22 11:02
@Lakkynon píše:
Psal jsem, že doma jsem až tak ve 4 🙂. Což pevná část pracovní doby je od 8-16 tudíž, by mi to podle mě ani nepočítali, kdybych do práce dorazil v 5 a byl tam do 7…Doktor jen pacienty přijímá, vystaví protokoli a já jdu na testy a pak si lehnout a to zabere nějaké 2-3 hodiny bez čekárny, která je tak na dvě hodiny i když jsem objednaný. Jezdím tam jednou za měsíc, ale teď se mu to nezdálo, tak jdu po týdnu zas na kontrolu. Jinak jsem v práci vždycky i s přesčasy.

Pokud jsi tam dvakrát za měsíc, tak to s klidem naděláš, ne?

• Citovat
  • Upravit
15
10.11.22 11:03

Hlavně bych chtěl podotknout, že na píchačce mi právě že nevisí žádné chybějící hodiny. Naopak tam mám minimálně hodinu přesčas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat