Hodně bouřlivý pejsek, nejde mu chůze na vodítku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9148
8.11.16 05:53
@Saatine píše:
Naši měli akčního psa a u sebe jsme ho naučili chodit přes pamlsky… Natvrdo jsem ho naučila chodit u nohy, věděl, že mám v ruce pamlsek a jak sel u nohy každých pár metrů dostal. Ale to fakčí jen na psy co mají raději žaludek, než pohyb. Tento cvok měl rád oboje, takže jsem drezůrovala vždy jen kus cesty, pak ho nechala vylítat a pak zase zpět u nohy.
Jinak doporučuji dát dotaz na ifaunu.czPříspěvek upraven 07.11.16 v 22:53

Presne tak bych to zkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
8.11.16 10:00
@Heivka píše:
@Kassy Můžu se zeptat co na metodice Cesara Millana považujete za lámání psa? :think: Načetla a nastudovala jsem si od něj hodně věcí a jediné co se láme je přístup majitele a to hlavně přístup k sobě samému. Ano tvrdí, že pes není jako dítě, ale v tom má pravdu.

Jeho knihy jsem nečetla, možná je v nich něco jiného, než na videích, to nevím. Ale v tom jeho pořadu je ve většině případů jasně vidět, že se ho ti psi bojí. Přimačkává je k zemi, strachovou agresi „odnaučuje“ tak, že psa násilím vtáhne do situace, které se bojí a donutí ho v ní zůstat, dokud to nevzdá, prakticky ho nevidíte ty psy chválit za správné chování. Ovládá je strachem. Pes, který se pána bojí, se možná na pohled jeví jako poslušný a hodný, ale ve skutečnosti je to nevypočitatelná časovaná bomba. Skutečně dobrý psí „psycholog“ nepotřebuje takovéhle metody, dokáže si vybudovat přirozenou autoritu vůdce smečky založenou na důvěře a přístupu ke zdrojům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
8.11.16 10:23

@claarca Váš názor Vám neberu, nicméně jsem si nikde nevšimla, že by nějakého psa lámal… Říká jen, že pes má být klidný a vyrovnaný a to samé platí o majiteli a že vodítko je taková pupeční šňůra díky níž pes vnímá vaše emoce a podle toho reaguje, když budete např. nervozní a napjatá, bude Vás bránit, protože si bude myslet, že jste v nebezpečí a tak bych mohla pokračovat. Nicméně, kdo by ho chtěl vidět naživo 5. března má možnost, bude v Praze vystupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
8.11.16 10:26
@Kassy píše:
Jeho knihy jsem nečetla, možná je v nich něco jiného, než na videích, to nevím. Ale v tom jeho pořadu je ve většině případů jasně vidět, že se ho ti psi bojí. Přimačkává je k zemi, strachovou agresi „odnaučuje“ tak, že psa násilím vtáhne do situace, které se bojí a donutí ho v ní zůstat, dokud to nevzdá, prakticky ho nevidíte ty psy chválit za správné chování. Ovládá je strachem. Pes, který se pána bojí, se možná na pohled jeví jako poslušný a hodný, ale ve skutečnosti je to nevypočitatelná časovaná bomba. Skutečně dobrý psí „psycholog“ nepotřebuje takovéhle metody, dokáže si vybudovat přirozenou autoritu vůdce smečky založenou na důvěře a přístupu ke zdrojům.

Aha tím, že před ním stojí a čeká až se pes uklidní :think: Nikdy mě tedy nenapadlo, že to znamená, že se ho pes bojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
8.11.16 10:44

@Acai: Já dost věřím, že na živo nebo v knihách působí jinak, ale ty televizní pořady bych prostě nedoporučovala. Jsou natočené tak, aby byly divácky atraktivní ve stylu reality show a brát je jako návody může být kontraproduktivní až nebezpečné.
Klidně věřím, že ve skutečnosti s tím psem odvedl mnohem víc práce, ale v pořadu prostě vidíte v jednom záběru jak se pes zmítá majiteli na vodítku ve strachové agresi a v následujícím, jak ho do identické situace vede Cesar, pes párkrát škubne a pak se „zázračně“ zklidní. Jenže už nevidíte, že mezitím mohlo být i několik hodin pomalého postupného nácviku a zvykání na situaci. Pokud to někdo vezme jako návod tak, jak je to ve videu, prostě psa popadne, násilím ho do té situace nacpe a bude čekat, že pes změní chování na první dobrou, zadělá si tak leda na další problémy. V lepším případě se to jen nepovede, v horším psa zlomí a naprosto ztratí jeho důvěru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
8.11.16 11:00

@Kassy možné je všechno. Bylo by zajímavé, kdyby někdo byl na jeho vystoupení a mohl referovat, jak tedy opravdu zachází při výcviku se psi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
8.11.16 11:17

@Kassy Já netvrdím, že má nějakou zázračnou auru a že všechno jde hned, možná takové ty drobné věci a něco chce trénovat delší dobu, ale přesto si nemyslím, že by on někoho lámal. Ostatně u každého pořadu hlásají, že se především má člověk poradit se zkušeným cvičitelem, takže je si určitě vědom i toho, jak to může působit, ale člověk si z toho může určitě i ak vzít některé postupy, které by ho nikdy nenapadly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
8.11.16 13:51

@Kassy přesně! spíš si pře'čtěte něco iod Karen Pryor nebo Franty Šusty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
8.11.16 16:08
@Acai píše:
@Kassy Já netvrdím, že má nějakou zázračnou auru a že všechno jde hned, možná takové ty drobné věci a něco chce trénovat delší dobu, ale přesto si nemyslím, že by on někoho lámal. Ostatně u každého pořadu hlásají, že se především má člověk poradit se zkušeným cvičitelem, takže je si určitě vědom i toho, jak to může působit, ale člověk si z toho může určitě i ak vzít některé postupy, které by ho nikdy nenapadly.

souhlasím. na velké ostré psy se navíc někdy dominantně musí, musí pochopit, kdo je ve smečce vůdce, i ve smečce oni si postavení nesrovnávají mezi sebou slovní diskusí, ale silou :-).tím neříkám mlátit. ale to by bylo na jinou diskusi. děkuji všem přispěvatelům jakožto zakladatelka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
8.11.16 16:16
@Kassy píše:

Až budeš mít 90kilovéjop malaka jako jsem měla já, který se pokusil zabít člověka, také ho občas přitlačíš k zemi a ukážeš mu kdo je ve smečce pánem :-)Jen pozitivním přístupem to v některých situacích s některými psy nejde :-)Ale tvé názory ti neberu, jen mluvím z praxe, velké psy chováme odmala. Netýráme je, jsou to mazlíci, bydlí doma, v kotci jsou málo, jsou rozmazlovaní a milují nás, ale on ten proklamovaný pozitivní přístup není vždy všespásný :-). Těžila jsem z toho, že mě jako ženu viz matriarchát ve smečce respektoval, ale občas bylo třeba ukázat kdo je tu hlavní :-),ukázat mu, že to není on :-)Opravila bych to, ty píšeš, že on učí psy, aby se ho báli. Já použiji jiné slovo. Učit je, aby tě RESPEKTOVALI, to je přesnější výraz. Bez respektu by mě malak nebo ostrý dobrman, co ho mají sousedi a chodím k nim, sežral :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný