Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem pro mě velmi osobním, proto raději anonymně.
Je to už zhruba týden, co mám problém s vyprazdňováním, před týdnem jsem měla menší průjem, ale vzala jsem si endiaron a bylo všechno v pořádku. A po dvou dnech jsem měla pár kapek krve ve stolici, ale nevěnovala jsem tomu větší pozornost. Ale po pár dnech jsem měla krve ve stolici více, a teď, asi po týdnu jsem měla ve stolici dost krve, což mě vyděsilo, a krvácela jsem i chvíli potom, žádnou bolest necítím, ale chvíli mi tekla krev zhruba v takovém množství, jako to bývá při silnější menstruaci. Jsem ale v zahraničí, takže by bylo složitější dostat se k doktorovi. A uvítala bych každou Vaši radu, co by to mohlo být? Myslíte, že je to vážné?![]()
Vazne to urcite je a rozhodne to vyzaduhe konzultaci s lekarem. Pravdepodobne se jedna o strevni zanet, mozna ulcerozni kolitida nebo Crohnova nemoc. Ja s UC ziji jiz 25 let, lecena UC je celkem v pohode. Ale je treba brat leky.
Bez k doktorovi. Může to být prasklý vred.. Nechci tě strašit, ale takhle mymu tátovi zjistili rakovinu tlustého střeva. Fakt bez radši k lékaři, třeba to bude jen vred, nebo nějaká blbost. Čím dříve to zjistíš, tím lépe!
@Anonymní píše:
Vazne to urcite je a rozhodne to vyzaduhe konzultaci s lekarem. Pravdepodobne se jedna o strevni zanet, mozna ulcerozni kolitida nebo Crohnova nemoc. Ja s UC ziji jiz 25 let, lecena UC je celkem v pohode. Ale je treba brat leky.
A jaká jsou při tom omezení?
Ihned bez k lékaři. Můžou to být jen hemoroidy, ale i věci daleko horsi.
@Anonymní píše:
A jaká jsou při tom omezení?
Kdyz ti zabira lecba, tak v podstate zadna. Ale je potreba to lecit, nelecene to kdome jineho zvysuje pravdepodobnost rakoviny streva na desitky procent po nejake dobe.
Snad i v zahraničí jsou lékaři. Tady to nevyřešíš. Já měla hodně krve při obyčejných hemoroidech, ale musíš se nechat vyšetřit!
@Kolarkaa píše:
Snad i v zahraničí jsou lékaři. Tady to nevyřešíš. Já měla hodně krve při obyčejných hemoroidech, ale musíš se nechat vyšetřit!
V zahraničí jsou jistě lékaři, ale já ve své situaci, se svou disociativní poruchou, nemohu do nemocnice, a k lékaři se nedostanu. ![]()
@Anonymní píše:
@KolarkaaV zahraničí jsou jistě lékaři, ale já ve své situaci, se svou disociativní poruchou, nemohu do nemocnice, a k lékaři se nedostanu.
No tak sama krvácení z konečníku nezastavíš. Na co se tedy ptáš, když k lékaři nechceš (nemůžeš)?
@Anonymní píše:
@KolarkaaV zahraničí jsou jistě lékaři, ale já ve své situaci, se svou disociativní poruchou, nemohu do nemocnice, a k lékaři se nedostanu.
Zadelavas si na pěkný průšvih. ![]()
Tvl to jako fakt? Opravdu se tu někdo ptá při krvácení konečníku na to co má dělat? Na Emiminu?!
Domácí návštěvu ti lékař neudělá? Pokud jsi vážně psychiatricky nemocná, jistě jsi diagnostikovaná a máš medikaci. V těchto případech lze výjimečně žádat domácí návštěvu lékaře.
@Anonymní píše:
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem pro mě velmi osobním, proto raději anonymně.
Je to už zhruba týden, co mám problém s vyprazdňováním, před týdnem jsem měla menší průjem, ale vzala jsem si endiaron a bylo všechno v pořádku. A po dvou dnech jsem měla pár kapek krve ve stolici, ale nevěnovala jsem tomu větší pozornost. Ale po pár dnech jsem měla krve ve stolici více, a teď, asi po týdnu jsem měla ve stolici dost krve, což mě vyděsilo, a krvácela jsem i chvíli potom, žádnou bolest necítím, ale chvíli mi tekla krev zhruba v takovém množství, jako to bývá při silnější menstruaci. Jsem ale v zahraničí, takže by bylo složitější dostat se k doktorovi. A uvítala bych každou Vaši radu, co by to mohlo být? Myslíte, že je to vážné?![]()
Jestli je to jasně červená krev, mohou to být „jen“ hemoroidy. Budeš se muset pochlapit, tohle žádný čajík a klid nespraví. Jen doktor.
@AndreaNova píše:
Tvl to jako fakt? Opravdu se tu někdo ptá při krvácení konečníku na to co má dělat? Na Emiminu?!
Ano. Tady jsou samí doktoři, to jsi nevěděla?
@Russet píše:
Ano. Tady jsou samí doktoři, to jsi nevěděla?
Věděla to jo…ale že až takový odborníci. Tchán si loni usekl prst při sekání dřeva. No představte si ten deb. l jel k lékaři. To mu příště řeknu že stačí Emimino.

Je to už zhruba týden, co mám problém s vyprazdňováním, před týdnem jsem měla menší průjem, ale vzala jsem si endiaron a bylo všechno v pořádku. A po dvou dnech jsem měla pár kapek krve ve stolici, ale nevěnovala jsem tomu větší pozornost. Ale po pár dnech jsem měla krve ve stolici více, a teď, asi po týdnu jsem měla ve stolici dost krve, což mě vyděsilo, a krvácela jsem i chvíli potom, žádnou bolest necítím, ale chvíli mi tekla krev zhruba v takovém množství, jako to bývá při silnější menstruaci. Jsem ale v zahraničí, takže by bylo složitější dostat se k doktorovi. A uvítala bych každou Vaši radu, co by to mohlo být? Myslíte, že je to vážné?