Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@NellinkaNella píše:
Ja jsem cetla ze to muze byt malo pitnym rezimem malo solenyho jidla ja nesoli vubec a vypiju denne mozna pullitr nekdy ani to en tak zkusim nejdrive to a pak kdyz to nepomuze zajdu k dr
Solim celkove malo, ale piju hodně. Určitě doporučované množství, nekdy i víc. Pul litru je sakra málo. Zkus upravit pitný rezim, jidelnicek, dostatek spánku a odpocinku.
Stejně by bylo rozumnější, pokud sis toto namerila novym tlakoměrem za dva litry a cítíš se blbe, aspon zavolat na pohotovost. Já bych ještě vymenila baterky a zkusila se změřit.
@Jana206 píše:
Solim celkove malo, ale piju hodně. Určitě doporučované množství, nekdy i víc. Pul litru je sakra málo. Zkus upravit pitný rezim, jidelnicek, dostatek spánku a odpocinku.
Presne tak nejdrive zkusim to a pak uvidim jak to bude kdyz tak zajdu k lekari zatim tam nechci kupodivu mi je po tom panaku dobre tak asi dobry zkusim zmerit a uvidim kolik vyjde
@NellinkaNella píše:
Presne tak nejdrive zkusim to a pak uvidim jak to bude kdyz tak zajdu k lekari zatim tam nechci kupodivu mi je po tom panaku dobre tak asi dobry zkusim zmerit a uvidim kolik vyjde
Pokud je potenciálni možnost zdravotního problemu, není dobré resit to alkoholem. Ja teda nepiju žádný nikdy.
Kupodivubse tontrosku zvedlo tak to jde to ja vim ale leky se spat take nechci
@NellinkaNella To už je prijatelne, podobné hodnoty jsem mela ve všech tehotenstvich. Mě vzdy rikali, ze na nízký tlak žádné leky nejsou, jen výjimečně infuze ![]()
@Jana206 nu dokonce to bych tam musela byt porad ja mela vzdy nizky akorat ted v tech vedrech je to hruza ale zvladam musim moc toho neudelam ale jde to
@NellinkaNella já už léta funguju s 80/40, pomáhá Cola. Teď v těhotenství jsem dokonce na 90/55 ![]()
Určitě skoč k lékaři, jestli jsi dříve potíže s tlakem neměla - já to mám od mala. Zeptám se ještě - nedrzis nějakou dietu? Kolik měříš a vážíš? Nejvíc mi tlak šel dolů, když jsem byla hodně štíhlá, to jsem nemohla doběhnout ani autobus, protože jsem v něm pak omdlela.
@NellinkaNella to je v normě
ale na úbytky váhy opatrně, když bojuješ s tlakem, vážíš akorát
taky může tlak haprovat, když přestaneš jíst cukr, jak je teď populární, ale to se pak časem upraví, jak si tělo zvykne. Čím lepší fyzička, tím se pak lépe tělo vypořádá i s tlakem. Zkoušela jsi ještě měřit?
@NellinkaNella píše:
@Bídžej
@Bídžej ted jsem merila akorat pred snidani
@NellinkaNella tak nízké to je hodně, ale po snídani se to jistě kousek vyhouplo. Radši bych to zmínila praktickému, když jsi s tím dříve potíže neměla, ale na paniku to není
akorát bych být tebou s sebou radši všude nosila balíček hroznového cukru nebo láhev Coca coly, než se to zlepší. Kdyby se ti udělalo venku soufl, tohle ti alespoň pomůže chvíli fungovat a neseknes sebou
pak někde na lavičce už to rozdychas. Držím palce, ať se to brzy srovná ![]()