Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nevim, co presne bys chtela, aby v 5tt videla
Hodnota hcg mi prijde normalni. Navic z jedny hodnoty stejne nic nevykoumas. Jestli je to altualne prosperujici tehotenstvi, potrebujes aspon jeste jeden odber za 2-3dny
Holky, jsem 19 DPO a dnes jsem byla na krvi a měla jsem 28,6 hcg
, již 5 dní si dělám testy z moči a vždy dvě čárky, nijak extra výrazné, ale jsou hezky vidět, co myslíte? ![]()
@DanaHlubu píše:
Holky, jsem 19 DPO a dnes jsem byla na krvi a měla jsem 28,6 hcg, již 5 dní si dělám testy z moči a vždy dvě čárky, nijak extra výrazné, ale jsou hezky vidět, co myslíte?
Běž na odběry znovu za 2 dny a napiš sem ještě tu druhou hodnotu. ![]()
https://www.wikiskripta.eu/…gonadotropin
https://www.maminkam.cz/…-tehotenstvi
@TRG píše:
Běž na odběry znovu za 2 dny a napiš sem ještě tu druhou hodnotu.
https://www.wikiskripta.eu/…gonadotropin
https://www.maminkam.cz/…-tehotenstvi
Už jsem objednaná na pondělí, ale chtěla bych znát Váš názor… ![]()
@DanaHlubu píše:
Už jsem objednaná na pondělí, ale chtěla bych znát Váš názor…
A jé, já chtěla být hodná, něco odepsat, protože jsem si říkala, že jsi asi nervózní, tak ať nečekáš dlouho na nějakou odpověď a dočkám se kroucení očima. ![]()
Můj oficiální názor je ten, že je potřeba znát 2 hodnoty a podle toho až dělat závěry.
Ale budiž. Kdybych tenhle výsledek dostala já, byla bych nervní, znám se. Podle tabulek se do rozmezí vejdeš. Máš 5 dnů pozitivní test. Testy, které sis dělala, mají asi citlivost 10 a hCG se má ob den zdvojnásobit. Tedy už v pondělí muselo být v krvi nejspíš vyšší než 10, aby se 10 zvládlo vyloučit do moči. Píšeš, že testy byly od toho pondělka viditelné. I kdyby v pondělí bylo hCG jen 10, ve středu mělo být kolem 20 a dneska kolem 40. Takže v tomhle ohledu to úplně nevychází na bezproblémové těhotenství. Určitě bych neházela flintu do žita a podle svých nejlepších možností bych zkusila být trpělivá, protože to je asi tak to jediné, co se dá dělat. Co já už si tady během svého čekání na pozitivní test / první kontrolu / dokončení prvního trimestru přečetla za příběhy se šťastným koncem…
@TRG píše:
A jé, já chtěla být hodná, něco odepsat, protože jsem si říkala, že jsi asi nervózní, tak ať nečekáš dlouho na nějakou odpověď a dočkám se kroucení očima.
Můj oficiální názor je ten, že je potřeba znát 2 hodnoty a podle toho až dělat závěry.
Ale budiž. Kdybych tenhle výsledek dostala já, byla bych nervní, znám se. Podle tabulek se do rozmezí vejdeš. Máš 5 dnů pozitivní test. Testy, které sis dělala, mají asi citlivost 10 a hCG se má ob den zdvojnásobit. Tedy už v pondělí muselo být v krvi nejspíš vyšší než 10, aby se 10 zvládlo vyloučit do moči. Píšeš, že testy byly od toho pondělka viditelné. I kdyby v pondělí bylo hCG jen 10, ve středu mělo být kolem 20 a dneska kolem 40. Takže v tomhle ohledu to úplně nevychází na bezproblémové těhotenství. Určitě bych neházela flintu do žita a podle svých nejlepších možností bych zkusila být trpělivá, protože to je asi tak to jediné, co se dá dělat. Co já už si tady během svého čekání na pozitivní test / první kontrolu / dokončení prvního trimestru přečetla za příběhy se šťastným koncem…
Moc děkuji za názor, vážím si toho
… nervózní jsem, to víš
a snažím se si říkat, že je vše v pohodě, ale prostě nevím, bojím se, není mi úplně nejmíň let a mám za sebou dva biochemické potraty, tentokrát to ale bylo trochu jiné, bolest zad a v podbřišku v počátcích, bez špinění a na krvi dnes jen 28,6 HCG ![]()
@DanaHlubu píše:
Moc děkuji za názor, vážím si toho… nervózní jsem, to víš
a snažím se si říkat, že je vše v pohodě, ale prostě nevím, bojím se, není mi úplně nejmíň let a mám za sebou dva biochemické potraty, tentokrát to ale bylo trochu jiné, bolest zad a v podbřišku v počátcích, bez špinění a na krvi dnes jen 28,6 HCG
Já to chápu, proto jsem si dala práci s odpovědí. Čím víc člověk ví a čím víc má zkušeností, tím spíš ví, co se může pokazit, takže - tedy alespoň v mém případě - si dělá větší starosti. Vzhledem k těm hodnotám v tabulkách asi není možné, aby se každému hCG zdvojnásobovalo ob den. Stejně tak moje poslední zkušenost teď je, že jsem měla v jednom cyklu takového asiducha a přišla normální nepodezřelá MS bez bolestí 41. den cyklu (poslední půlrok jsem měla cykly 36 dnů, předtím 33 dnů). V následujícím cyklu jsem měla úplně stejného asiducha ve 30. dnu cyklu, v 36. dnu cyklu, ale ve 40. dnu cyklu už to z ničeho nic byl sice slaběji, ale jasně pozitivní test a ejhle, je z toho prosperující těhotenství, které odpovídá (mému dlouhému) cyklu. Kdo ví, co bych viděla za hodnoty, kdybych chodila na krev, kdo ví, co to bylo v tom předchozím cyklu a co to bylo za asiducha a kdo ví, co to bylo za asiduchy ve 30. a 36. dnu tohodle posledního cyklu. Doktor pak na kontrole problém nenašel. Tak jestli to byla nějaká hormonálně aktivní cysta, jestli to bylo nějaké biochemické těhotenství, to už nezjistím.
@TRG píše:
Já to chápu, proto jsem si dala práci s odpovědí. Čím víc člověk ví a čím víc má zkušeností, tím spíš ví, co se může pokazit, takže - tedy alespoň v mém případě - si dělá větší starosti. Vzhledem k těm hodnotám v tabulkách asi není možné, aby se každému hCG zdvojnásobovalo ob den. Stejně tak moje poslední zkušenost teď je, že jsem měla v jednom cyklu takového asiducha a přišla normální nepodezřelá MS bez bolestí 41. den cyklu (poslední půlrok jsem měla cykly 36 dnů, předtím 33 dnů). V následujícím cyklu jsem měla úplně stejného asiducha ve 30. dnu cyklu, v 36. dnu cyklu, ale ve 40. dnu cyklu už to z ničeho nic byl sice slaběji, ale jasně pozitivní test a ejhle, je z toho prosperující těhotenství, které odpovídá (mému dlouhému) cyklu. Kdo ví, co bych viděla za hodnoty, kdybych chodila na krev, kdo ví, co to bylo v tom předchozím cyklu a co to bylo za asiducha a kdo ví, co to bylo za asiduchy ve 30. a 36. dnu tohodle posledního cyklu. Doktor pak na kontrole problém nenašel. Tak jestli to byla nějaká hormonálně aktivní cysta, jestli to bylo nějaké biochemické těhotenství, to už nezjistím.
Ještě jednou děkuji
, chytřejší budu v pondělí, je to hrozné, to čekání
. Nejhorší je, že člověk může jen čekat, a v mém případě se trápit
Nechci té dnešní krvi, resp. nízké hladině HCG, moc přisuzovat, ale MUDr. mi na rovinu řekla, ať počítám raději s tím horším
ale jak říkáš, stát se může cokoli, takže neházím flintu do žita a DOUFÁM ![]()
Tvůj případ je pro mě inspirující a je na něm, na tobě, viditelné, že lepší je někdy nevědět, ačkoli neudělej si test, když hróóózně chceš dítě a doufáš, že právě teď to vyjde ![]()
@DanaHlubu já zakladatelka měla taky nízkou hodnotu, teď jsem v 26tt…ale dokud neznáš 2-3 odběry tak nikdo nemůže říct jak to bude vypadat. I přes dobře hodnoty ti nikdo nic nezaručí. Přeji hodně štěstí ![]()
@Janicka892 píše:
@DanaHlubu já zakladatelka měla taky nízkou hodnotu, teď jsem v 26tt…ale dokud neznáš 2-3 odběry tak nikdo nemůže říct jak to bude vypadat. I přes dobře hodnoty ti nikdo nic nezaručí. Přeji hodně štěstí
Jani, moc Ti děkuji, ani nevíš, jak doufám v to dobré, ve vysněné mimino
…jak nízké hodnoty jsi měla ty a v kolikátém týdnu? ![]()
@DanaHlubu já začínala na 48 na konci 4tt, pak mě to rostlo obden na dvojnásobek takže jsem pak měla 181 na začátku 5tt za další 2dny už kolem 800 a to už byla dutinka na ultrazvuku. Ale vím že ovulace je u mé 14DC, chodila jsem na ultrazvuky na gynekologii. Uvidíš co ukazi další odběry ![]()
@Janicka892 píše:
@DanaHlubu já začínala na 48 na konci 4tt, pak mě to rostlo obden na dvojnásobek takže jsem pak měla 181 na začátku 5tt za další 2dny už kolem 800 a to už byla dutinka na ultrazvuku. Ale vím že ovulace je u mé 14DC, chodila jsem na ultrazvuky na gynekologii. Uvidíš co ukazi další odběry
Dělala jsem si dnes ráno těhu test a opět dvě čárky, nijak výrazné, ale je tam. Nevím, ale podle MUDr. by měla hodnota HCG, jestli to je biochemické, dvojnásobně klesat, takže by test už měl být teoreticky negativní
, ale pořád tam čárka je, srovnatelné viditelnosti s testy předchozími. Tak já už fakt nevím, pořád doufám… ![]()
@DanaHlubu uvidíš. Můžeš mít na testech dálnice a přesto to může být špatne… Já měla dálnice až když jsem šla na poslední krev a měla jsem asi 4tis hcg, to už jsem měla v dutince tečku. Někdo má dálnice už při 100hcg
Testy jsou od 14dpo, ale píšu, i pozitivní test neznamena že vše bude ok. I ta moje holčička si to musela vybojovat ![]()