Hojení čelisti po extrakci osmičky

29.11.17 14:56

Hojeni celisti po extrakci osmicky

Dobry den, pred tydnem mi vysekavali druhou osmicku dole. Stehy mam vyndane, jsem po kontrole, ale trapi me silne bolesti celisti az k uchu, spanku, jakoby me ta strana cela brni.Boli to opravdu dost, mel nekdo podobne bolesti, zanet tam neni.Asi jde o ponicenou kost po vyndani, bral to frezkou a mam na kosti i bouli, pry jak se do toho hodne oprel. Dekuji za odpovedi, nazory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4332
29.11.17 15:05

Stejným způsobem - frézkou a odhalením dásně s následným šitím, mi před třemi týdny odstraňovali ulomenou pětku.
Měla jsem stejné problémy jako popisuješ, včetně té boule. Není to jenom, jak se tam opřel, ale také se tam vylilo spousta krve - a nešla ven pře zašití. Tudíž to ber jako podlitinu (vnitřní). Musí se postupně vstřebat a podle toho kolik tam toho je, tak různě dlouho to hojení trvá. U mne to bylo cca 10 dní - menší zub, možná i menší podlitina.Je fakt, že týden to bolelo jako čert a dokonce jsem měla pocit, že se to stupňuje. Pak přišel cca 9 den a boule začala pomalu mizet - zmenšovat se.
Držím palce k brzkému vstřebání.
Jo a já dostala pro jistotu ihned po vysekání antibiotika, možná to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
29.11.17 15:10

Vcera to byly 3 tydny co mi brali osmičku a boli to porad. Pry je to normální :nevim: uz je to teda malinko lepsi a stačí mi jeden ibalgin denne, ale pevne doufám, ze to brzo přejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
29.11.17 15:14

Jestli se Ti tam neudělalo „suché lůžko“ Já jsem měla také komplikovanou extrakci osmičky a celý týden jsem chodila z bolestí, přičítal jsem to k tomu, že trhání nebylo standart. O víkendu jsem už bolestí nemohla, tak jsem skončila na pohotovosti.Tam mi ránu znova vyškrábly (hrozná bolest) a dostala jsem antibiotika a ledovala jsem.Do dvou dnů úleva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
29.11.17 15:27

Na tom vyškrábu jsem byl taky, jeden z nebolestivějším zákroku, horší než sinus lift. Tam to možná pár dní ještě bolelo. Ale po klasické extrakci maximálně druhý den. Ale bolest je u každého individuální..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.11.17 15:34

Dekuji za nazory ???? antibiotika jsem dostala hned po zakroku pro jistotu, dnes jsem byla na kontrole a vse mam hezky zacelene, pry nevidi problem, suche luzko znam, ale to neni ta bolest, je to bolest jakoby kosti, celisti. Jakoby krec, blbe se to popisuje, jsem z toho uz moc unavrna????kor kdyz se musim starat o malou. Musim holt pockat a doufat. Prvni osmicku mi vysekaval pred mesicem a byla naprosto bez takovyhle komplikaci, proto jsem dost nemile prekvapena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.22 18:22

Byla bych asi v klidu. Mám přesně tři týdny od vytrhani jedné osmičky nahoře a jedné dole. Dolní šla trošku komplikovaně, stehy už skoro zmizely, ale bolí to pořád. Jeden den méně, druhý více. Mám dojem, že se zahojila dasen a teď se hojí kost, protože je to taková ostrá, řezava bolest když třeba zivnu nebo hodně mluvím. Dneska je to zrovna echt, ale snažím se to dát bez ibalginu, už jich mám v sobě za ty tři týdny dost :D. Naštěstí to nebolí samo od sebe, spíš fakt když tu pusu namaham, ale aspoň už neplivu každé ráno krev, takže se s tím snažím fungovat normálně. Co mě dost vadí je citlivost na místě osmiček. Dneska mi tam natekl ledový čaj a myslela jsem, že se po…, vystřelila mi bolest až k uchu :(. No musím to dát. Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.