Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Jsou jen tři možnosti. Buď je holítko tupé, špatně očištěné a nebo máš citlivou pokožku.
Když jsem se začínala holit, též to bylo pro mě nepříjemné. Svědělo to a měla jsem vyrážku, protože pokožka na to byla zvyknutá a odkládala jsem nakonec to holení co nejdéle to bylo možné. No nakonec jsem zjistila, že po nějaké době pravidelného holení si pokožka zvykne a vyrážka zmizí. Takže pokud nemáš špatné holítko a nemáš až extrémně citlivou pokožku, možná ti stejně jako mě, bude si stačit na holení na novém místě zvyknout a přejde to po čase samo.
Se zarůstajícími chloupky (svědění a pupínky) se dohromady nedá dělat celkem nic.
Potřebuješ opravdu ostrá a kvalitní holítka, úzkostlivě čistá. Holit se až po koupeli a nebo dlouhé sprše, když jsou chloupky změklé. Pomůže před nanesením gelu na holení použít nějaký jemný peeling. Po holení použij nějaký hypoalergenní zklidňující krém.
Doporučuji pánské ziletky, dámské bývají nekvalitní a levné, bohužel. Jak tu padlo, pokud nezabere ani lepší žiletka, tak můžeš patřit do malé skupiny smolařu, co mají extra citlivou kůži
Mne pomáhá vydatně se po holení zasypat dětským pudrem. Vlezu si rovnou do postele, hodím nohy do žáby a dám toho hodně ![]()
Holit novou, ostrou žiletkou s minimálně třemi břity (ideálně i s těmi proužky po stranách), vždy po směru růstu chloupků (nebo taky kolmo k nim, ale nikdy ne proti). Holit ideálně během koupele, když jsou chloupky měkké, po holení bezprostředně ošetřit něčím neparfémovaným, nezávadným (mně se výborně osvědčil kokosový olej - nanášet na vlhkou pokožku -, bambucké máslo nebo obyčejná vazelína z DM). Pořádně promazat.
@Tableta píše:
Jsou jen tři možnosti. Buď je holítko tupé, špatně očištěné a nebo máš citlivou pokožku.
Nebo holi proti smeru rustu chloupku…
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak se mám oholit tam dole? vždy mně to potom hrozně svědí a udělá se mi vyrážka. Používám holítka a holící gel. Jak to děláte vy? hlavně abych potom neměla tu vyrážku
To jsou zase rady. To at nemas podrazdenou pokozku tkvi v tom, ze se musis holit necim ostrym nebo pouze zastrihovat strojkem. Cestu si vyber sama. Na nejake tupe klacky typu jednorazova holitka nebo strojky s vymenymi hlavicemi zapomen. Ve vysledku drahe a ne moc ostre. Kup si klasicky bagr na pipinu bych volil asi ten s uzavrenou hlavou a ostry klasicky ziletky. Po kazdym oholeni ziletku zahodit a dat novou. Stoji to par korun. Kdyz je ziletka ostra staci jeden tah a neni nutne prejizdet x krat po jednom miste. Samozrejme ne na sucho ale s penou. To jakou penu zvolis je na tobe. Asi neco pro citlivou plet bych volil.
Proboha muzi a zeny zapomente uz jednou provzdy na jednorazova holitka a strojky s vymenymi hlavicemi. Je to drahe, neekologicke a jeste to poradne neholi. Pizlani akorat a same pupinky
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak se mám oholit tam dole? vždy mně to potom hrozně svědí a udělá se mi vyrážka. Používám holítka a holící gel. Jak to děláte vy? hlavně abych potom neměla tu vyrážku
co používáš za holítka?
kup si pánské, používám už jedině Gillette fusion pro chlapy ![]()
Taky se mi dělaj pupínky, zarůstaj mi chloupky. Už jsem se s tím smířila
U mě je teda problém, že je mám hodně tvrdé a silné a ještě k tomu rostou rychle, např. podpaží a nohy musím holit každý den, pokud je chci mít hladké. To je ještě horší, v létě vždy první den můžu nosit kraťasy, další 2-3 dny než se pupínky zahojí jen maxisukně, vypadá to děsně. Časem uvažuji o laseru, alespoň ty nohy a podpaží, asi jediná pomoc ![]()
Jedině profesionální depilace cukrovou pastou. Jednou za 14 dní. Dokonale hladká kůže bez vyrážek. A zarůstání jen minimální.
@SlečnaDahlia
Koupila jsem si ten kokosový olej. A to si mám po holení hned dát a už nesplachovat? ![]()
@Anonymní píše:
@SlečnaDahlia
Koupila jsem si ten kokosový olej. A to si mám po holení hned dát a už nesplachovat?
Přesně tak. Prostě vylezeš z vany, otřeš celé tělo kromě klína, a pak tam do mokré pokožky vmasíruješ ten kokosový olej. A necháš vstřebat, stejně jako jakýkoliv jiný pleťový olej nebo mléko.