Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já už to psala v jiných diskuzích. Celé těhotenství mě všichni tipovali na kluka, měla jsem krásné vlasy, pleť, pouze bříško a jestli vidíš metřík máme holčičku, takže to že jen kveteš nesouvisí s tím co čekáš ![]()
Možná to bude trošku drsná odpověď, ale říct mi někdo v těhotenství, že vypadám čím dál tím hůř - vykoušu mu obočí
a mám pocit, že tohle lidi ví.. Jinak ti to nemůžu ani vyvrátit ani potvrdit - čekám kluka a holku ![]()
A jak myslíš, že by to to mimčo asi tak dělalo?
.
Já byla krásná prvně i podruhé a je a bude to holka
. Prostě, když to tam je, tak ti to ani mimino nesebere
.
U první dcery hrůza, špatná pleť, zateklá, vlasy naprd. U druhé jak vymalovaná. Takže věř doktorovi.
Je to blbost, já měla těhotenství úplně ukázkové
Nehty pevné, vlasy lesklé, pleť jak z alabastru
a ona se narodila holčička. Všechny báby mi vykládaly, že to bude kluk, ke všemu jsem měla opravdu špičaté břicho
takže když mně teď někdo krmí takovými nesmysly, tak se usměju a jedu dál… ![]()
Podle mě jsou to jen mýty a pověry z dob, kdy nebyly UTZ apod. Myslím, že je to v genech. Někomu to sluší s holkou i s klukem, někdo si to protrpí.
Je to sice otřepané fráze - ale nejdůležitější je, aby bylo mimčo zdravé! Ať už je to kluk nebo holka, ať už to nastávající mamince sluší více nebo méně
. (Záměrně nepíšu, že „nesluší“, protože mám pocit, že těhotenství sluší každé ženě
).
No to je mega kravina tyhle babské řeči
já taky celé těhu poslouchala jak mi to sluší a jak to bude určitě kluk a je to ta nejnádhernější holčička ![]()
Tak mně každý říkal, že jsem zkrásněla a přesto tipovaly všichni stejně na holku a byla tam
!!!
Já mám doma dvě holčičky a při těhotenství s nimi mi tedy krásu nebraly
Teď čekám kluka, od začátku pleť jak puberťák, do zrcadla radši nekoukám, nějka se mi divně mění kukuč
Takže když máš na UTZ holku, asi to tak prostě bude.
@jaaajaa píše:
Ahoj holky, jaké s tím máte zkušenosti? Berou holky mamkám krásu v těhotenství nebo ne? Pan doktor nám na ultrazvuku říkal že to bude na 95% holčička ale lidi okolo mě furt říkají že mi to strašně sluší že uplně kvetua teta mi říká že to holčička teda nebude že to bude kluk jak buk.
Né že by mi to vadilo ale tak si říkám jaké s tím máte skušenosti vy. Nebo co si o tom myslíte.
První dítě: Byla jsem fakt pěkná, líbila jsem se sama sobě. Porodila jsem holku.
Druhé dítě: Přišla jsem si jako největší obluda, vyskákaly mi křečové žíly, akné se taky hlásilo. Porodila jsem kluka.
Lidi toho nakecají. Vždycky mě tyhle pověry dokázaly akorát otrávit.
No nejsem schopná zhodnotit, jestli je to pravda, ale mám vtipnou příhodu. Moje tchýně, říká svojí neteři: ty čekáš holčičku vid? A ona na to jak to víš? No a tchýně na to: vypadáš na ní ![]()
Jinak manžel mi pořád říká, že budeme mít holku a tím mi taktně naznačuje, že vypadám hrozně a opravdu tak vypadám, ale stejně hrozná jsem byla i u prvního chlapáka.
Myslím, že to neplatí, zrovna nedávno jsme se o tom bavily s kamarádkou a ta taky říkala, že když jsem byla těhotná, spíš sem vypadala hodně dobře a mám holku ![]()
@jaaajaa píše:
Ahoj holky, jaké s tím máte zkušenosti? Berou holky mamkám krásu v těhotenství nebo ne? Pan doktor nám na ultrazvuku říkal že to bude na 95% holčička ale lidi okolo mě furt říkají že mi to strašně sluší že uplně kvetua teta mi říká že to holčička teda nebude že to bude kluk jak buk.
Né že by mi to vadilo ale tak si říkám jaké s tím máte skušenosti vy. Nebo co si o tom myslíte.
Já při prvním těhu vypadala, jako když čekám holek 10
těhu ekzém, plet otřes, vlasy, nehty otřes a celkově, když jsem se chtěla nalíčit, tak to prostě nějak nešla, tak jako před těhu
šminky nepomohly
No a byl to kluk
takže asi tak
při druhém těhu jsem byla zase ta nejkrásnější ze všech
a taky kluk ![]()
Příspěvek upraven 29.10.12 v 14:03