Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jaké s tím máte zkušenosti? Berou holky mamkám krásu v těhotenství nebo ne? Pan doktor nám na ultrazvuku říkal že to bude na 95% holčička ale lidi okolo mě furt říkají že mi to strašně sluší že uplně kvetu
a teta mi říká že to holčička teda nebude že to bude kluk jak buk.
Né že by mi to vadilo ale tak si říkám jaké s tím máte skušenosti vy. Nebo co si o tom myslíte.
Mě podle vzhledu tipovali v obou případech kluka a i druhá bude holka, je to blbost ![]()
Že je to jeden z mnoha oblíbených blábolů kolem těhotenství
.
No já nevím..mě taky každej tvrdil jak mě to sluší..dobře se to poslouchalo..
a čekala jsem holku. Za to ted to je děs.. ![]()
@jaaajaa ja u prvniho a vlastne i ted u druheho vypadala strasne, plet i vlasy na nic a mame 1 kluka a druheho cekame takze teto povere bych neverila ![]()
Lezi mi tu skoro 2mesicni slecna a v tehotenstvi jsem byla oprevdu nadherna(i pro sebe), takze blbost
Tak u mě to teda neplatilo…většina tipovala kluka…a byla to holka ![]()
Jsou to takové tradované nesmysly. ![]()
Já jsem se nejvíc těšila, jak si nechám prozradit pohlaví, nikomu to neřeknu a budu posluchat tyhle oblíbené babské řeči a budu se tomu v duchu chechtat, jak jsou vedle jak ta jedle. Nakonec jsem to teda prozradila i okolí, dlouho jsem to tajit nevydržela.
@jaaajaa já vypadala hrozně, pupínky, nateklej obličej, říkali jsme, že to bude holčička, ale nakonec je to kluk jako buk
Takže bych tomu nevěřila ani trochu
![]()
A já to měla naopak jak ostatní
před těhu jsem měla pleť jako dítě a během těhu ksicht samej beďar, to nemluvím o neustále mastících se vlasech, a roztřepených nechtů. Ještě pár měsíců po porodu mi to drželo a teď, když je holce skoro rok, tak už to budou tak dva měsíce co mám pleť jako na začátku
ale těm pověrám bych moc nevěřila, za všechno můžou hormony ![]()
Ahoj, v prvním těhotenství to u mě platilo 100% - čekala jsem holku
V druhém jsem si myslela, že to bude kluk - pleť krásná, vlasy krásné - a bude to prý zase holka ![]()
To je oblíbená pověra mojí babičky, opakuje mi jí pokaždé, když mě vidí
. Říká, že teď budeme mít určitě kluka ( v prosinci ), protože nejsem flekatá. Vždycky se najde někdo, kdo řekne, že třeba budeme mít tu holku ( podle uz to má být holka ). Na to babička, že né, že to pozná, že holky berou krásu. A opakuje to 100× za sebou
I když naposledy jsem jí odpověděla, že teda malá asi bude hnusná, když mi žádou krásu nebere a byl klid
.
Příspěvek upraven 29.10.12 v 12:08
Ahojte,
ani u mna to nesedi
Ked som bola tehotna, mala som krasnu, cistu plet, zdrave leskle vlasy, ani mi nepadali, jemnejsiu pokozku…a mam dceru ![]()
Ivana