Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
mamicky,kde ste kto?ozvite sa ako ide zivot,a ako sa vam dari z babatkami
ako to zvladate,pretoze mna caka porod za 3mesiace,tak ma zaujima co ma caka ![]()
No Kati, maš sa na čo tešiť
je to drina
Nie nie, nechcem Ťa strašiť, ja to zvladam celkom v pohode a tiež som sa toho bala.
Niekedy je lepšie, niekedy horšie, najhoršie je keď malu trapia prdíky, ale i s tým už si dokážeme poradiť cvičením, kapkamy, masírovním bruška alebo pri najhoršom rúrkou a to sa jej vždy uľaví.
Najdoležitejěie je žaviesť čo najskor denný režim a bude to pohoda, budeš vedieť kedy sa čo deje, prečo zrovna babo plače, či je unavene, alebo hladne, alebo len tak sa nudi, na to je naša heeerečka expert ![]()
womanz píše:
No Kati, maš sa na čo tešiťje to drina
Nie nie, nechcem Ťa strašiť, ja to zvladam celkom v pohode a tiež som sa toho bala.
Niekedy je lepšie, niekedy horšie, najhoršie je keď malu trapia prdíky, ale i s tým už si dokážeme poradiť cvičením, kapkamy, masírovním bruška alebo pri najhoršom rúrkou a to sa jej vždy uľaví.
Najdoležitejěie je žaviesť čo najskor denný režim a bude to pohoda, budeš vedieť kedy sa čo deje, prečo zrovna babo plače, či je unavene, alebo hladne, alebo len tak sa nudi, na to je naša heeerečka expert
aspon viete ze ju mate
inak vsimla si si tu reklamu na emulips,ci espumizan,ci ako sa to vola,ze pomaha na prdiky.Myslis ze je to vhodne uz od narodenia pouzivat?
nam teda Espumisan nezabral, ale používam Infacol, je od narodenia a može sa davat pred každým kojením, resp.umelým dokrmom a za mňa super, pomáha dosť, ale niekedy sa hold stanem že ju boli bruško, hlavne ked si dam niečo nevhodne ja ![]()
keby si potrebovala s čímkoľvek poradiť tak sa pýtaj, já už som skusena matka ![]()
ahojky…nam na prdiky zabral sab simplex…nic jine jsme ani potom neskusali…jasne ze sa pytaj…ja som este skusenejsia nez zuzka (womanz)…ten rezim je fakt dulezity, a este napriklad spanie…ak chces aby babo spalo vo svojej postielke tak to sama musis dodrzovat i keby si musela x-krat vstat…ak popustis tak sa nesmies divit ze bude spat stale s vami…ja som si to urobila tak ze maleho som si brala az rano, ked manzel odisiel do prace…tak som si uzila tu vonu a hebkost a pritom som sa v noci relativne vyspala (ale slo to iba kym maly nezacal liezt a nespadol mi s postele ked sa siel pozriet co je na druhom konci postele)…tiez ako si nastavis klud pri spani…svagrova si malu naucila spat v naprostom tichu a nemoze jej ani zazvonit mobil o televizi vo vedlajsom pokoji ani nehovorim…a mala jej spi iba niekomu v naruci…ako si to urobis…tak to mas…
tak u nas Emma cez deň spí v obyvačke pri zapnutej telke, Milošovi vyzváňa telefon, ja volam cez skype a v pohode spinká, len ju musím posledné dni uspávať, nechce zaspať sama a ked ju necham plakať tak je za chvilku rudá a potom už nezaspí vobec. Večer máme rituál: kúpanie, kojenie a rovno do postieľky v spálni. Niekedy vyžaduje dudlíka, niekedy zaspí sama, sice jej to trvá i hodinu, ale nakoniec zaspí a ja mam konečne voľno
Do postele si ju beriem len niekedy ráno, ked už sa chystáme vstávať a to si ju tam užije i taťka
a ja sa medzi tým stihnem umyť a obliecť ![]()
ahojte,tak to je zabava s tymi detmi
ja sa dbnes tesim,mam predporodny kurz,tak sa zase nieco noveho dozviem.Inak sa chcem opytat co vsetko ste kupili kym sa vam male narodilo.Ide mi ztoho hlava dokola,aby som na nieco nezabudla,nejake dolezite veci,co je zaklad a tak.Pretoze sa bojim,ze po narodeni to stihat nebudem.
Kačenka1982 píše:
ahojte,tak to je zabava s tymi detmija sa dbnes tesim,mam predporodny kurz,tak sa zase nieco noveho dozviem.Inak sa chcem opytat co vsetko ste kupili kym sa vam male narodilo.Ide mi ztoho hlava dokola,aby som na nieco nezabudla,nejake dolezite veci,co je zaklad a tak.Pretoze sa bojim,ze po narodeni to stihat nebudem.
mne uz dosli v porodnici…vzala som si iba jedny a manzel musel doniest dalsie…pol balenia som minula pri prvych hovienkach…to bola totiz naloz a neslo to z prdelky dostat…a to som sa este bala maleho vziat pod vodu…
potom neskor ked mal vsetko i na chrbatiku, tak som si ho vzala jako tigrika a sup do umyvadla…teraz uz musime ked je to blbe rovno do sprchy…
![]()
Kačenka1982 píše:
ahoj Zuzi,si tu?ako sa mate dnes?
No Zuzi,som si neskoro vsimla ze si pisala
uz sme ho znovu zlozili a hodili do Garaze,aby zatial neprekazal.Tak vyfotim inokedy a poslem foto to je jasne ![]()